Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítani kellene? Anyagi gondok
A párommal(27F) Én(26) 5 éve vagyunk együtt, anyukámnál élünk, viszont én már szeretnék elköltözni, és ez miatt évek óta próbálok minél több pénz elrakni, hogy sikerüljön elindulni.. Neki egy forint félre tett pénze sincs, hiába dolgozik reggeltől estig szinte, ha megmerem kérdezni, mire költi a fizeteset mert látszatja nincs megsertodik.. Anyukamnak havi 50-50 ezret kell adnunk amit mindig 2 hónapi késéssel ad oda ..
Nekem évek óta tartozik kb 400.000 Ft al.. Azt se törleszti meg havi 10.000 Ft al se ..
Sokszor mondom neki, hogy rendben en veszek majd fel hitelt a lakásra, hogy elkoltozzunk később viszont nem fogom tudni egyedül fizetni a hitelt, de ameddig anyukamnak havi 50.000 Ft ot nem tud időbe oda adni, hogy bízzak meg benne, hogy nem maradok egyedül a hitellel?
( Illetve végrehajtói tartozása van kb 1 millió forint, így o hitelt se kapna nyilván) Vélemények ?
Ha az anyagi téma feljön csak a hiszti és a sértődés megy..
"en veszek majd fel hitelt a lakásra"
Miért ragaszkodsz hozzá?
Kihasznál téged és anyukádat is, tartozik neked és nem lehet számítani rá. Miért van erre szükséged?
Nehogy még nagyobb gondot vegyél a nyakadba!
Én közjegyzőnél iratnék vele egy szerződést a tartozása törlesztéséről, és elküldeném.
Köszönöm szépen.. Mindig reménykedek, hogy hátha egyszer megkomolyodik, de az idő csak telik és soha semmi nem változik :(
Állítólag közel 300.000 Ft ot keres pedig ..
Olyannal hogy akarsz közös jövőt, aki nem hajlandó neked az anyagiakról nyíltan beszélni? Azt se tudod, mennyit keres, mire megy a havi fizuja. Lehet, hogy már rég eltett annyit, amiből ő vesz egy lakást, miközben rajtatok élősködik.
Előbb vedd rá, hogy írjatok papírt a tartozásról. Mondd azt, hogy ez kell a bizalomhoz, hogy nem csak kihasznál, és utána veszel fel hitelt lakásra. Hazudj! Sírj! Érd el! Aztán pár nap múlva tedd ki a pichába.
Vagy megtanítod a pénzügyi tudatosságra (ha hagyja), vagy elengeded. Megpróbáltad terelgetni kicsit? A férjemnek ugyan tartozásai nem voltak, de hónapról hónapra felélte mindig a fizuját, ami amúgy akkor átlag feletti volt. A csekkeket rendszeresen elfelejtette befizetni és semmi terve nem volt a jövőre nézve.
Úgy félév után beláttam, hogy ez így nem fog menni. Vagy változik, vagy befejeztem. Végül én vettem a kezembe az irányítást, pénzbeosztást, számlafizetéseket, stb. Tudom pontosan mennyi a havi bevétele, megbeszéltük abból fixen mikor hova mennyit tesz félre. Képtelen volt magától ilyenekre odafigyelni. Az évek alatt bebizonyítottam, hogy így lehet jelentősen gyarapodni, pontos terveink vannak, amik állását számszerűen is megtudom neki mutatni akár minden hónapban, lett lakásunk, autónk néhány év alatt, így már nem pampog miatta, sőt... csak mondja, hogy szóljak mikor mit hova utaljon és csinálja. Az elején ő is azt mondta, hogy nekem semmi nem elég, egy gazdag pasi kell nekem, de már rájött, hogy ez nem erről szól és neki is jól esik látni milyen ütemben haladunk előre anyagi értelemben, így már ő is jobban odafigyel a dolgaira.
Azt kéne tudni, hogy nálatok ez működne-e, vagy sem. Ha nem, akkor csak szenvedni fogsz, mert teljesen más nézetekkel indultok neki a közös életnek. Csak te dolgozol meg a célokért. Ez így túl egyoldalú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!