Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Mik a szakitási fázisok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mik a szakitási fázisok?

Figyelt kérdés

Nagyon hullámvölgyben vagyok 1x jobb 1x nem ezek általában fél naponta változnak. Biztosan a szakítás volt a legjobb döntés ez nem kérdés viszont jelenleg még nem nagyon tudok magammal és a helyzettel mit kezdeni.

Most magamtól annyira jöttem rá hogy elkezdem építeni magam kezdve a testemmel utána talán az önbizalmam is vissza jön picit.

Nálatok mik voltak a szakitási fázisok és hogyan mentetek át rajta?

Mi az ami tilos, ami eszembe se jusson?

2021. dec. 20. 12:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne hívd, ne keresd, ne is nézz a fb oldalára, legjobb egyből törölni, kísértésbe se ess.

Ne kuksolj otthon egyedül, ne éld bele magad a depibe.

Mivel csak az idő segít, a legjobb, ha minden olyat bevetsz, amivel gyorsabban telik. Hobbik, programok, barátokkal találkozni, sportolni, filmeket nézni, stb.

2021. dec. 20. 12:24
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen erre én is gondoltam viszont van egy közös kis gyerek így kötelességem keresni a gyerek miatt így azért sokkal nehezebb ezen a téren.

Viszont ha törlöm az megoldás lehet?erre én is gondoltam mert miért lássam és ő lássa mit csinálok (majd ha csinálok) :)

2021. dec. 20. 12:35
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hónapokig hullámzott az egész, voltak már hetek, amikor egész jól éreztem magam, majd megint jött egy letargikus időszak. Aztán egy idő után egyre rövidültek es ritkultak a szar szakaszok. Az egész úgy kb másfél év alatt csengett le, amíg komolyan el nem kezdett érdekelni valaki más.
2021. dec. 20. 12:39
 4/12 anonim ***** válasza:
94%

Töröld az ismerőslistából és kommunikáljatok a messengeren a gyereketekről.

Nem kell facebook ismerősnek lenni ahhoz, hogy a messenger engedje a csevegést.

Eleve jobb, ha nem látjátok egymás profilját most.

2021. dec. 20. 12:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenkinél más. Függ a kapcsolat mélységétől, a szakítás okától, a személy érzéseitől.

Nekem volt olyan szakítási folyamatom, hogy 1 hónap múlva már mással voltam. Rövid kapcsolat és nem voltam szerelmes.

Most viszont egy kemény szakítást élek meg.

1. Első hónapban tomboltam. Sírtam, dühöngtem, nem tudtam koncentrálni a munkámra, minden barátomnőmnek panaszkodtam. Túltoltam a szociális platformjaimat, minden nap új kép, új idézet, gáz de még képeket is loptam mástól és kiraktam, csak hogy úgy tűnjön mintha buliznék. Nagyon mélyen éltem meg. Nem bírtam elviselni bizonyos illatokat, nem tudtam tv-t nézni, nem tudtam zenét hallgatni, nem tudtam sétálni a városban. Rá voltam függve exem facebookjára, képes voltam az összes (de tényleg az összes) lány ismerősének a profilját végigpásztázni, hogy kiknek a képeit lájkolja. Akit lájkolgatott lescreenshot-oltam, és reggel-este rutinommá vált ellenőrizni, hogy na van új kép náluk? Exem lájkolta? Borzalmas visszanézni magamra :D de emlékszem arra a kétségbeesett érzésre, arra a tehetetlenségre, és önértékelés teljes elvesztésére.

2. Másodiktól a negyedik hónapig ismerkedtem, de csak barátilag, fiúkkal. Ha valaki többet akart rögtön az exem villant be és elutasítottam. De jót tett az egómnak hogy vannak azért akik még jó csajnak tartanak. Az exem facebookján már kevésbé lógtam, helyette folyton a saját emlékeinket néztem a telefonomban. Bárki kérdezte "már nem szeretem, elengedtem, utálom, hagyjon békén". Persze ez nem volt igaz de én ezt nevezném magamnál tagadás fázisnak.

3. Aztán jött egy áttörés, már kezdtem elengedni a haragot és egy random dolog miatt ráírtam az exemre. Nem beszéltünk 4 mondatot mire kifakadt, hogy nem bírja nélkülem. Én is elmondtam hogy mennyire hiányzik de már nem lehetünk együtt. Ezzel a vallomással úgy sok feszültséget elengedtem, és maradtam szimplán szomorú. Ismét egészségesek lettek a baráti viszonyaim, nem vágytam annyira férfiak elismerésére, a munkámban is visszatértem. De persze hiányzott az exem. Nagyon.

4. Ezután 5 hónapig tartottuk a kapcsolatot napi szinten, tudtam hogy helytelen, de így éreztem balanszban az életemet, ha tudtam, hogy valamilyen szinten még ő is benne van. Voltak barátságon túlmenő mondataink egymás számára, olyankor úgy viselkedtem mint valami 14 éves kamasz. De előkerültek továbblépéses kérdések is, ahol olyan féltékeny voltam mint a sz.ar. De jót tett, mert apránként elfogadtam, hogy már nem az enyém.

5. És most tartok sodródok az árral résznél. még mindig beszélünk de egyre vékonyabb a fonal ami összeköt minket. Nem beszélünk róla de szerintem még mindig szeretjük egymást, de ugyanakkor fel vagyunk készülve rá, ha valamelyikünk tényleg továbblép. Vannak napok mikor úgy érzem, elengedtem, de elég egy álom vele, vagy egy rövid összefutós találkozás, és vele akarok lenni. Bárhogy is legyen úgy érzem éretten tudnám már viselni az elvesztését. Hiszen már amúgysem az enyém.

Szóval én így élem meg. Azt érdemes említenem hogy 9 éves kapcsolat, én 28 éves vagyok, ő 29.

Bocsi ha sokat írtam :D de jól esett kiírni.

Tudom általános tanács, hogy ne tartsd a kapcsolatot az exeddel. Én is ezt vallom, a mi példánk azért másabb, mert majdnem egy évtizedet foglaltunk el egymás életében, végig lángoló szerelemmel, és nekünk így könnyebb valamiért.

2021. dec. 20. 12:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinél másképp megy. Én sose érzek haragot. Egyszerűen nem keresem, nem érdekel. Ha akar valamit mondani, majd mondja. Nem tiltom, nem drámázok. Békén hagyom.
2021. dec. 20. 13:19
 7/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm:)))

Ez az amiben nincs "rutin" mert mindig újból beleszalad az ember.

Az enyém magát a lányt kb semmi jót nem tudom írni a kapcsolatunkról meg úgyszintén szerintem az életem legrosszabb kapcsolata volt amit úgy dobtam volna el hogy nevetve vissza sem nézek. Óriási rutinnal mentem bele és mégis megtortént az ami nekem is új lett apa lettem. Na innentől minden új, elkezdtem olyan szinten kötődni ehhez az egészhez hogy elmondani nem tudom, a kapcsolat pedig egyre rosszabb lett , olyan szintre fajult hogy egymással már szó szerint nem is foglalkoztunk (kicsit sem) de még mindig erőltettem, javítani akartam de szépen belőlem is kifogyott minden.

Egyszerűen mint apa nem akartam megbukni és elveszteni a családom ami az elejétől kezdve igazából nem is volt.

Majdnem 4 év után (ebben az időben együtt sem aludtunk se szex se semmi) szépen kikoptam és igaz soha 1x sem próbáltam ismerkedni de így 34 évesen rajjottem hogy ez így már nem lehet tovább.... ha egyáltalán akarok egy pici esélyt hogy "talán" lehessen egy működő kapcsolatom családom egy olyan lánnyal aki annyira vágyik erre mint én akkor most be kell szüntetnem ezt az egészet. Idő van.

Érezhetnék haragot és érzek is és olyan simán mehetne ez ha nem lenne gyerek de van így miatta nem léphetetek le, viszont jopofiznom nem kell már

2021. dec. 20. 13:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Szakításban nem lehet rutinod. Nagyon sokan nem élnek, így az ilyen szitukban gyűjtik az érzelmi municiót. Szeretik ezeket a helyzeteket és bonyolítják is, hogy érezzék a létezésüket.
2021. dec. 20. 13:44
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
5/8! Úristen, 21 éves vagyok, most tartok az első hónap fázisánál és basszus, köszi szépen, hogy ezt leírtad, nagyon sokat segít! Így legalább már látom, hogy azért nem teljesen vagyok őrült, hogy ezeket csinálom és, hogy van kiút! Köszi!
2021. dec. 20. 19:38
 10/12 anonim ***** válasza:

A szakítás után igazi hullámvasút volt az életem. kb 1 hónap masszív részegség, volt olyan este, hogy nem tudtam hol vannak irataim vagy hol parkoltam. Becsúszott néhány alkalmi kaland is, fura hogy egyes nők a részeg pasikra buknak. Aztán jött a barátok tanácsa, menjünk együtt edzőterembe, foglaljam el magam, ne is törődjek vele, ez kb 2 hónap volt, próbáltam magammal foglalkozni, nem jártam szórakozni.

Aztán 3 hónap múlva egy nagyon jó haver és az ő párja elvitt egy esküvőre ahol becsajoztam, ez volt az a pont amikor éreztem hogy nem érdekel a múlt és azóta csajozom ezerrel.

Kár keseregni mi lett volna ha, kell egy egészséges önbizalom és keresni kell a következőt, nem mellesleg okulni a korábbi hibákból.

Sokan attól félnek hogy nem találnak olyan partnert aki megüti aszt a színvonalat amit ez Ex képviselt, ez lehetséges, de férfiként aki így áll a csajozáshoz az inkább maradjon egyedül.

2021. dec. 21. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!