Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Egy utolsó esély párterápiával...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy utolsó esély párterápiával? Jó ötlet szerintetek?

Figyelt kérdés

7 év van mögöttünk. Nem tűnik annyinak mert soknál ez már egx házasság gyerekekkel, nálunk meg elég intenzív se veled - se nélküled kapcsolat, renzeteg szakítással. Tényleg rengeteg, 7 év a sok szakítással igazából szerintem csak 5 volt.

Mégis itt vagyunk újra, hogy megbolondulunk mind a ketten, annyira nagyon szeretjük egymást, de valahogyan valami mindig elromlik. Már a környezetünk is megbolondul tőlünk... És már belefáradtunk a sok "javítgatásba", mindketten el akarjuk engedni, de nem megy. Beszélhetünk bármilyen új hobbiról, távolságtartásról (volt hogy fél évig nem beszéltünk, nem használt), barátokkal időtöltésről, ismerkedésről (mindketten randiztunk már más emberekkel is), semmi... Ugyanúgy visszahúzunk egymáshoz. És nem csak függőség, én tényleg nagyon szeretem őt, minden pici mozdulatába szerelmes vagyok. És ő is néha erről panaszkodik, hogy egész nap csak rám tud gondolni és már rendesen ideges tőle... Múlt éjjel is azt álmodtam hogy megöleltük egymást és zokogva mondtuk egymásnak mennyire szerelmesek vagyunk. Mostmár komolyan megszakad a szívem...

Most már megint 1 hónapja nem beszélünk és hihetetlenül hiányzik, ezért eszembe jutott mi lenne ha párterápiával megpróbálkoznánk kicsit más szemszögből helyrehozni mindent, mert tényleg olyan ritka hogy valakibe tényleg úgy igazán beleszeret az ember. Próbálok én másra is úgy nézni, mert vannak nála sokkal helyesebb, jóképűbb pasik is, sőt, kedvesebb és odaadóbbak is, de valamiért nekem csak ő kell... Pedig vagy 100x megbántott már... borzalmas szitu ez.

Csak nem tudom mi történik egy ilyen terápián, szerintetek segítene rajtunk?

Mindketten 27 évesek vagyunk.

2021. nov. 11. 13:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
nem ertem, ha allitolag ennyire imadjatok egymast, akkor mi ez a drama? miert nem mukodik? min vesztek ossze? minden bullshitet leirtal, csak pont a lenyeg maradt le.
2021. nov. 11. 13:20
 2/11 A kérdező kommentje:
Hosszú lenne, és a legtöbb apróság, csak sokszor felhalmozódnak. Féltékenység, erős szülői befolyás, hozzáállás a komolyabb tervekhez a jövőben, a másik fél nagyon nárcisztikus míg nekem önértékelési problémáim vannak ezért néha félremegy a kommunikációnk... Ilyenek.
2021. nov. 11. 13:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Erős társfüggőség ez, nem szerelem. Én szerelmes vagyok a feleségembe és 3 év alatt egyszer sem "szakítottam" vele, ezután sem tervezem.

Akivel ennyire nem bírjátok elviselni egymást (gyk. szinte évente elválnak útjaitok), ott nincs helye közös jövőnek. Egymás idejét vesztegetitek.

Volt ilyen csajom, másfél év és három durva összeveszés után mondtam meg neki, hogy bocs, de nekünk ez nem fog menni, ha a fejünk tetejére állunk sem.

Az meg olyan tinikategóriás, hogy hát de másra nem tudsz úgy nézni. De, tudnál, csak félsz elengedni ezt a nem működő kapcsolatot ezzel a hozzád nem illő férfival. (ld. társfüggőség)

2021. nov. 11. 13:38
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Mi a picsa ez a romantikus maszlag?

Annyira-de-annyira-de-annyira szerelmesek vagyunk egymásba, hogy nem bírunk együtt lenni.

Menjetek a picsába.

2021. nov. 11. 13:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Amikor mindkét kiskorú fél drámafüggő. Ez az élet végéig klasszul működik.
2021. nov. 11. 13:49
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

"Féltékenység, erős szülői befolyás, hozzáállás a komolyabb tervekhez a jövőben, a másik fél nagyon nárcisztikus míg nekem önértékelési problémáim vannak ezért néha félremegy a kommunikációnk."

Amiket itt felsoroltál, már egyenként is szét tudnak rombolni egy kapcsolatot!

Az egyik fél nárcisztikus? Szakember diagnosztizálta? Gondolom nem , mert aki tényleg nárcisztikus az nem megy pszchológushoz! Egy igazi nárci mellett nem hinném, hogy kibírnál 5-7 évet!

Sok embernek vannak nárcisztikus személyiségzavarra utaló tünetei, de csak akkor lehet diagnosztizálni, ha nála is fennáll folyamatosa 5 tünet! De lehet, hogy neki csak 3 van, attól még tönkre tudja tenni a körülötte élők életét!

Ha ő tényleg ilyen, akkor neked elvileg kodependensnek (társfüggő) kell lenned, mert a nárci sokszor egy kodependenst választ maga mellé!

Szóval azok alapján amiket leírtál mindkettőtöknek pszichológushoz kellene fordulni, hogy egyenként tudjon titeket kezelni! Nem a párterápia a lényeg hanem hogy egyénileg miért vannak önértékelési problémáid, miért engedtek az erős szülői befolyásnak, miért van féltékenység stb.....

A nagy szerelem meg mindkét részről inkább pszichés függésnek tűnik.

2021. nov. 11. 13:57
 7/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ti tudjátok, de ez olyan kapcsolat, ahol mindig csak egy adott helyzet hozza ki belőletek azt, hogy de mennyire szeretitek egymást, a többi helyzetben nem, plusz sok befolyást hagytok magatoknak a környezettől, mindig az aktuális helyzetre alakítjátok az érzelmeket. Amíg egyedül vagytok csak addig van meg a harmónia. Egy normális kaocsolatban minden esetben működik ez, a tietek elviselhetetlen.
2021. nov. 11. 15:18
 8/11 A kérdező kommentje:

Értem, tehát hülyeség lenne ez az ötlet. Köszönöm a válaszokat.

#6 Nem azt mondtam, hogy nárcisztikus személyiségzavara van.

2021. nov. 11. 15:19
 9/11 anonim ***** válasza:
47%

Odaírtam, ha már 2-3 tünete megvan akkor még nem nevezhető személyiségzavarosnak, de már nárcisztikus személyiségűnek igen, az is tud gondot okozni!

Itt az idézet te írtad!

"a másik fél nagyon nárcisztikus"

Nem is ez a lényeg hanem amilyen problémákat felsoroltál összességében!

Menjél párterápiára, ha gondolod, de ott is kibuknak az egyéni problémák amiket felsoroltál! Nem én találtam ki te írtad!

2021. nov. 11. 15:34
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Legyen a tiéd. ( kíméld mások életét )
2021. nov. 11. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!