Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan kuzdhetném le a féltéke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kuzdhetném le a féltékenységem? Higyan nyugodhatnék bele a helyzetbe?

Figyelt kérdés
Szóval a barátommal szakítottunk, de ugyanúgy beszélünk mert szeretjük egymást😶. Annyira szeretem tényleg mindennél jobban, úgy érzem ő a másik felem, mindig megértett, mindig meghallgatott, annyit törődött velem mint soha senki. Sose találkoztam még vele hasonlóval sose fogott meg még ennyire soha senki. Mindenről tudtunk/tudunk beszélni. De mégse lehetünk együtt, mert csak a szeretet ide nem elég, renegeteg veszekedés volt, tényleg nagyon sok és még van egy jó pár ok de az mindegy. Ez az a helyzet hogy megfelelő személy de rossz idő:/. Ő ismer a legjobban tudja a lelki betegségeimet, a szorongást, stb és nem tudom meg tudnéke valakinek ennyire nyílni valaha is. Viszont a tudat hogy ugyse fog ez így menni örökre, egyszer úgyis meg fog ismerni egy lányt aki boldogabbá fogja tudni tenni, akivel lesznek a testi dolgok, akivel új helyekre mennek majd, új emlékeik lesznek és jobban fogja szeretni őt mint engem. A 0 önbizalom mellett pánikbeteg is vagyok, mindig mindent még a legkissebb dolgot is kepes vagyok nagyon durvan túl gondolni, féltékeny vagyok és belül megöl az egész. Veletek volt már ilyen? :/

2021. okt. 27. 14:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
9# Oké, akkor röviden: nem, nem volt ilyen.
2021. okt. 27. 15:13
 12/22 A kérdező kommentje:
Köze van de ha róla van szó nem lehetek önző, remélem idővel könnyebb lesz
2021. okt. 27. 15:14
 13/22 A kérdező kommentje:
#11 jo neked :D
2021. okt. 27. 15:14
 14/22 anonim válasza:
66%
De szemetek vagytok válaszolók..
2021. okt. 27. 15:23
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha ennyire szereted es ő is akkor ne engedd el. Küzdj amig tudsz.
2021. okt. 27. 15:56
 16/22 anonim ***** válasza:
Még egyszer mondom: akinek a mással való lehetséges boldogsága zavar minket, azt az illetőt voltaképp a szó nemes, valódi értelmében nem szeretjük. Ez ilyen egyszerű. Egész más dolog azt hinni, hogy szeretünk valakit, s más dolog valóban szeretni is az illetőt. A kérdező még nem jött rá arra, hogy mi is a szeretet. A vágy és a másikhoz való ragaszkodás, még ha áldozatkészséggel vegyített is, nem szeretet. Az igazi szeretetben nincs semmi ragaszkodás. Sokan sajnos úgy élik le az egész életüket, hogy nem tudják, mi a valódi szeretet. Az önző ragaszkodás velünkszületett dolog, a szeretetet viszont tanulni kell.
2021. okt. 27. 23:15
 17/22 A kérdező kommentje:

Nem fogok veszekedni de szerintem pontosan te nem tudod hogy mi az igazi szerelem. Senkinek se jó érzés mással látni élete szerelmét, főleg hogyha még van egy közös múltotok is.

És mint leírtam fent is nem zavarna a boldogsága, mivel pont hogy én mondom neki hogy keressen mást mert így jobb lesz neki. Jó érzés lenne látni hogy boldog de azért hidd el azért benned van egy szomorúság is, egy kis féltékenység is. Én lemondtam a saját jó létemről hogy NEKI jó legyen, de ő nem akar menni :).

Szerintem te nem tudod mi az a szeretet, nekem ez a fiú megtanította hogy milyen szeretni és szeretve lenni,az előző kapcsolataimba tudtam jól hogy az nem szeretet, viszont itt érzem, ennyire biztos még soha semmiben nem voltam. De nem fogom neked bizonygatni, mindenkinek más a véleménye. Csak ne mond olyan biztosra hogy ez nem szeretet mert sok mindent nem tudsz te meg🤷🏽‍♀️

2021. okt. 27. 23:46
 18/22 anonim válasza:
69%

MIROL BESZELTEK TI?? MI AZ HOGY HA ZAVAR MINKET MASSAL LATNI A SZERELMUNKET AKKOR NEM SZERETJUK????

Mi a szar.

Most komolyan.. ha látom a szerelmem mással legszivesebben lefejeznem az illetot, ez is normális érzés.

Most örülni kéne annak h akit szeretsz az egy másik emberrel van? Pff. Akit szeretünk azt magunk mellett akarjuk tudni, nemt'om mi ezzel a baj.

2021. okt. 28. 00:06
 19/22 A kérdező kommentje:
18/18 KÖSZÖNÖM 🙏🏻 Végre valaki
2021. okt. 28. 11:00
 20/22 anonim ***** válasza:

#18 és #19: Szívből ajánlom mindkettőtöknek Fromm: "A szeretet művészete" és Feldmár: "Szégyen és szeretet" című könyveit. Ezek talán felnyitják a szemeteket arról, hogy mi is a szeretet igazán. Ha ráeszméltek a szeretet lényegére, akkor rájöttök, hogy a szeretettel nem összeegyeztethető semmiféle féltékenység, elvárások vagy ragaszkodás. Akit igazán szeretünk, attól nem akarunk semmit. Még a viszontszeretetét sem.

Persze mindenkinek joga van tévhitekben leélnie az életét, de persze akkor fel kell vállalni az ezzel együtt járó szenvedést is. Aki nem tanul meg jól szeretni, az garantáltan szenvedni fog egész életében. A gond csak az, hogy a ragaszkodást és a vágyakat a szeretettel összekeverő emberek, akik a társadalomban sajnos nagy többségben vannak, tévhitükkel mások életét is megkeserítik, s ráadásul gyerekeiket is hibás szeretet-mintára tanítják. Így termelődik újra ez a hibás minta a társadalomban.

2021. okt. 28. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!