Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Létezik olyan férfi, aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik olyan férfi, aki bírja a terhelést?

Figyelt kérdés

31N vagyok, a párom 30F.

Egy éve költöztünk össze. A házat a párom vette hitelre, a saját nevére. Mivel elveszítette a munkáját, felajánlottam, hogy én eltartom magunkat, ő építse fel a saját vállalkozását, doglozzon a házon, aztán, ha jön a gyerek, átbeszéljük ezt a felállást.

Rengeteget dolgoztam, de megvolt mindenünk. Kidőltek persze csontvázak a szekrényből, befizetetlen számlák, stb. De sosem mondtam semmit, mindig hangsúlyoztam, hogy ez egy praktikus megoldás, mert végül is, ha dolgozna, akkor az ő fizetéséből fizetnénk valakit, aki elvégzi azt a munkát, amit ő is el tud. Így legalább nincs ingázás.

Mindig adtam mindenre, sosem kértem számon. Egyszer-egyszer voltak nehezebb időszakok, nagyobb kiadások, a banktól nem érkezett meg a pénz időre, mondtam, hogy megoldom, csak el kell fogadni, hogy most egy ideig figyelni kell a pénzre.

Néha kiborultam, mert nagyon sok volt a munkám és még ő is stresszelt, de soha, semmit nem vágtam a fejéhez. Nagyon figyeltem rá, hogy mindig el legyen ismerve, hogy ő is dolgozik, neki is felelőssége van.

Közben igyekeztem szépen öltözni, próbáltam minden feladatból kivenni a részem, hogy ne maradjon semmivel egyedül, ne érezze, hogy a nyakába szakadt valami. Sosem szóltam, hogy ne hívjunk segítséget vagy szakembert, nem vártam, hogy olyasmit csináljon, amiben nem kompetens.

Volt egy-két pont, hogy nagyon elfogyott a pénzünk, de azért mert nagyon felmentek az árak. Volt, ahol kompromisszumot kellett kötni. néha én is ki voltam borulva egy-két dolog miatt, de nagyon igyekeztem ezeket nem előtte produkálni. Néha persze mondtam, hogy bocs, ez most nekem sok, most dolgozni kell, már ennyi felé nem tudok szakadni.

Néha előfordult, hogy nem voltam boldog, vagy veszekedtem, pl. azért, hogy most ne jöjjenek a haverjai vendégségbe, mert fáradt vagyok, fut a lakás, szeretnék pihenni, mert sokat dolgozom. De nem gondolom, hogy hisztisen, vagy kiállhatatlanul viselkedtem volna.

Volt egy-két komolyabb vitánk, mikor mondtam, hogy egy-két dologban ne döntsön helyettem, vagy egy-két dolgot nem tudok azonnal elintézni, eldönteni, összeegyeztetni, mert egy kis időre, pihenésre van szükségem. Sajnos ezt sokszor nem kaptam meg, de egy kicsit úgy voltam vele, hogy mivel nem az én munkámat végzi, valószínűleg fogalma sincsen, hogy milyen terhelésnek vagyok kitéve én.

Tudni kell, hogy nem vagyok hisztis vagy veszekedős, mindig figyelek a kommunikációra, igyekszem elmondani, ha valami bánt, próbálok nyílt lenni és beszélni az érzéseimről. Azt is el szoktam mondani (előre), ha vannak helyzetek, amikor békén kell hagyni. Amit csak lehet, próbálok tudatosan kezelni.

Igyekeztem jól kinézni, házias maradni, amennyire az időm engedi. Próbáltam az ágyban is jól teljesíteni. Sportolok. Nem vagyok modell alkat, híztam is egy kicsit, de igyekszem tartani magam, amennyire lehet.

Pár hete a párom szólt, hogy elmenne pár napra egyedül pihenni. Gondoltam, menjen, hiszen tudom, hogy rajta is van teher, szervezni kell az építkezést, sok olyasmit csinált, amihez nem értett, számolgatni is kell, én sem voltam már mindig teljesen jó passzban a fáradtság miatt.

Először erre az ötletre nem reagáltam jól, de csak annyit mondtam, örültem volna, ha _együtt_ velem tervez pihenni. De megértettem, hogy szüksége lehet külön időre.

Kiderült, hogy ezt az időt arra használja, hogy megcsaljon valakivel. Még ekkor sem csináltam jelenetet. Ismerősöm volt a lány, tudtam, milyen, el tudtam volna engedni a dolgot.

De mikor szembesítettem vele a páromat, hogy tudok erről az egészről, rámöntötte a szidalmait, hogy ő rosszul érzi magát, én betegnek és hülyének nézem, minden rendetlen, hogy nem volt köztünk rendben a szex.

Én meg úgy érzem, hogy ez az egész nem csak az én felelősségem. Az élethez normálisnak és erősnek kell lenni és szükség van önfegyelemre. Ha egy kicsit több energiát tesz az életünkbe, vagy vitatkozik velem, nem tartunk itt. Én sokmindent átvettem tőle, hogy legyen szabadsága, ő pedig ezzel nem tudott élni.

Nagyon ritkán és tényleg rossz passzban voltam eselteg lekezelő, de azt gondolom, érett embernek tudnia kell kezelni ezt. Ha valakivel hosszú távon együtt vagyok, én sosem egy-egy szóra vagy mondatra koncentrálok, azon vagyok, hogyan tudom megoldani az adott helyzetet hosszú távon.

Szerintetek létezik olyan férfi, aki bírja ezt a fajta szabadságot? Akinek nem egy játékbaba kell, hanem valaki, aki tényleg egyenrangú partner szeretne lenni, szabadságot, lehetőséget ad?

Már annyira elegem van ebből...

2021. aug. 23. 21:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
igen. mi így élünk ;)
2021. aug. 23. 21:44
 2/11 anonim ***** válasza:
98%

Huhh csajszi... Ha így van, ahogy leírod, akkor igencsak mellényúltál, szépen kihasznált a párod. Inkább megbecsülnie kellett volna téged, de ezt így fájt olvasnom. Nagyon sajnálom. Mik a terveid vele a továbbiakban?

Nagyon agilis, összeszedett nőnek tűnsz, az írásodból ez tükröződik. Biztos, hogy van olyan férfi, aki egyenrangú párként kezel téged, és bármennyire is igyekszel, ez a fickó nem társ ebben neked. Ha külső szemmel végigolvasod a kérdésed, nem lesznek kételyeid.

2021. aug. 23. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:
69%
Én ezt bírnám. Ügyes vagy ettől függetlenül, hogy ezt is végigvitted:).
2021. aug. 23. 21:51
 4/11 anonim ***** válasza:
48%

Elsőre az jutott az eszembe, hogy az én páros is így írna le egy ilyen helyzetet. Mindig mindenki azonnal igazat ad neki.

Közben én tudom, hogy a valóságnak az az oldala, amit nem mond el senkinek.

Aztán megakadt ezen a szemem: "vagy vitatkozik velem, nem tartunk itt".

Ha ebből kimaradt egy "nem", akkor az azt jelenti, hogy nem szabad megszólalnia, mert most te vagy a kereső.

Ha nem maradt ki, akkor a téves döntéseid felelősségét akarod rá tenni.

Ezek miatt csak egyetlen tanács működhet: Üljetek le beszélgetni!

2021. aug. 23. 21:56
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
Hát tudod, jó nagy balek vagy. ELtartod és kiszolgálod a pasid, aki közben a saját(!) házát építi, és még meg is csal. Erre nem sok mindent lehet mondani. Már ott elcseszted, hogy te pénzeled, hogy a saját gesztenyéjét kaprhassa. Aztán miután belőled kisajtolt anyagilag és mindenhogy, amit lehet, le fog lpni egy bigével.
2021. aug. 23. 22:49
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
Nem kell új férj?
2021. aug. 23. 22:51
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Írhattál volna többet őróla. Magadat szépen leírtad, de azt hogy ő mit csinál, mivel tölti az idejét, ő mennyit dolgozott, ő hogyan élte meg ugyanazokat, mint te, az nem jött át.
2021. aug. 23. 23:09
 8/11 anonim ***** válasza:
70%

Mi nem jött át? Nem dolgozik, a kérdező tartja el a pasit és pénzeli a pasi házát, közben a saját dolgait építi, ami soha nem lesz a kérdezőé vagy közös. Közben kiszolgáltatja magát, és meg is csalja a kérdezőt.

Egy igazi aranyásó manus.

2021. aug. 23. 23:35
 9/11 anonim ***** válasza:
44%
Ezt kb 5 mondatba össze lehetett volna foglalni.
2021. aug. 24. 00:25
 10/11 anonim ***** válasza:
57%
Tiszteletreméltó ember vagy, de sajnos ebben a kapcsolatban egy kicsit te lettél a férfi, ő pedig keresett magának egy nőt. Valószínű olyat, aki hozzád képest egy senki, de felnéz a párodra és körbelihegi őt. Nagyon sajnálom az anyagi és érzelmi veszteségeit. Egyébként volt nálunk hasonló. Kedvesen ki akartam kímélni a férjem, hogy pihenjen pár hónapot miután kirúgták és mielőtt újra munkába áll, és rászokott a pihenésre.. Valamit vállalkozgatott egy idő után otthon a segítségemmel, inkább lazsálasnak hívnám, a pénzt én kerestem meg, s majdnem megcsalt. Utána, (különköltöztem egy időre, ill. akkor úgy éreztem örökre) hasonlót mondott, hogy nem volt jó, nem tett jót neki, hogy levettem a terheket róla. Végül miután teljesítette a feltételei et, visszamentem. Persze az egyik az volt, hogy azonnal munkába áll, bármi is legyen az. Azóta is mondta már, hogy menő, hogy ilyen agilis vagyok, de neki ez rossz, hogy mintha a nyomomba sem érne. Ő picit lassabb, mind döntéshozásban, mind helyzetfelismerésben, sok mindenben. S nem tudja férfinak érezni magát, ha mindent gyorsan megoldok helyette.
2021. aug. 24. 01:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!