Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Femináci mendemonda vagy a férfiak tényleg dobnak egy nőt, ha sikeresebb náluk?
Több lehetőség is van.
1."Dobja", mert nem bírja elviselni a "férfiúi büszkesége"
2."Dobja", mert a nő maga érezteti állandóan azt, hogy "ő csak egy hulladék" hozzá képest és ez tényleg nem kellemes.
3.Együtt maradnak, mert ő alapból alárendelődő személy
4.Együtt maradnak és ez csak egy átlagos információ, semmi több. Mindkettő jól kezeli, a férfi büszke a tőle sikeresebb feleségére és a nő részéről merül fel mondjuk egy általános vitában "joker érvként" a "bezzeg én sikeres vagyok, te meg egy hulladék" sértegetés.
III.Edricus Anxious én még két lehetőséget látok
5. Együtt maradnak és a férfi igyekszik "feltornászni" magát
a) a neje is a hagyományos szerepek híve, ezért segít feltornászni a férfit
b) a nejét zavarni fogja, hogy a férje minden rivalizál vele
c) a férfi keres valamit, amiben kiélheti magát (sport, jótékonykodás, másodállás stb)
6. Együtt maradnak és a férfi tönkreteszi a nő önbecsülését.
Amíg egy kis szerencsétlen voltam, mindig kiállt mellettem a párom. Mindig támogatott lelkileg, és úgy éreztem, megfogtam az Isten lábát.
Aztán elkezdtem sikeresebb lenni, és nem csak magam miatt csináltam, hanem kettőnkért. Azért, hogy össze tudjunk költözni (ami sajnos nem történt meg), jól éljünk, és ne csak tőle várjak mindent. Amit onnantól kaptam, nem kívánom senkinek. Ugyan mondogatta, hogy büszke rám, de pl. a diplomaosztómra magasról tett (pedig nagyon szerettem volna vele ünnepelni a diplomával a kezemben), valamint gyakran éreztette velem, hogy nekem könnyebb, mert nem kellett egyetem mellett annyit dolgoznom. (Mondjuk én is sokáig dolgoztam mellette.) Az anyja is csak úgy dicsért meg,hogy "majd a fiamnak is megmondom, hogy iparkodjon, bár amit te tanultál, az könnyebb". Volt anyósom érettségivel sem rendelkezett, ha már ott tartunk, mi a könnyebb.
Elhiszem, hogy nem mindenki ilyen, de sajnos én ezt tapasztaltam, és végül szakítottam. Persze nem ez volt az egyetlen ok, akkorra már sok minden összejött. Sajnálom, mert többéves kapcsolatról volt szó, és nem versengeni kellett volna, ha egy célért, egymásért küzdeni...
6.
Valóban, bár a hatos pont nagyon-nagyon kívül esik a világomon és az értékrendemen, így ezért maradt ki a saját felsorolásomból, de mindig eszembe jut, hogy sok a gonosz/bunkó/kezdő pszichopata ember a világban. Túl sok.
Szerintem ez azért hülyeség, mert az esetek 95%-ban nem hallani, hogy én ilyen olyan végzettséggel rendelkező nőt/lányt keresek, míg nők általában mondják, hogy a férfi legyen céltudatos, magabiztos stb, ergó legyen olyan pozícióban ami nagyobb felelősséggel jár így pénzzel is.
Az, ha mellette lediplomázik egy nő vagy előtte kb egy férfit se érdekel. Nem indul jobb pozícióból egy orvos mint egy fodrász.
Viszont szerintem sok férfi úgy van vele, ha az asszony elkezdi magát hozzá méregetni, hogy márpedig ő legalább annyit ér, sőt lehet többet mert nem hülye szakmunkás és elkezdi ezt éreztetni akkor ott borul a bili, hogy semmi kedve a másiknak otthon is rivalizálni, hogy márpedig ő az aki.
Nem szándékosan nem az ugyan annyit ért írtam, hanem a legalább annyit.
Én egy ismerősömtől sem hallottam, hogy de jó lenne otthon is versengeni a másikkal, vagy éreztetni, hogy én is legalább annyit érek sőt.
Azt a férfit is agresszornak tekintik aki érezteti a másikkal, hogy ő csak egy "szar eladó" míg ő egy cégvezető, vagy akár ő egy mérnök a másik meg tanár.
A probléma meg valószínűleg itt van a legtöbbször.
Persze az se kizárt, hogy zavarja, ha a másik többet keres, de szerintem amíg nem rivalizál a másikkal addig semmi ilyen nincs.
Van alapja e mendemondának.
Csak a saját példáimból kiindulva ha nem szakmai körökből kerülök kapcsolatba (nem szexkapcsolat) egy idegen férfival akkor a munkakörömről csak annyit árulok el hogy irodában dolgozom. Sokszor észrevettem ha tudomására jut hogy vezető beosztásban vagyok, azonnal és érezhetően megváltozik a beszélgetés dinamikája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!