Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Élettársam haza költözött,én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Élettársam haza költözött,én maradtam a közösen szerzett ingatlanban. Az ő nevén van,kiakarja fizetni a részemet de úgy hogy szerdán kifizeti és csütörtökre menjek el?

Figyelt kérdés

Mondtam neki várjon 5-hónapot még veszek egy másik lakást,albérletre nem akarom kidobni a pénzt. Most kaptam egy levelet egy ügyvédtől hogy még ott lakom,fizessek 50000-ft lakbért ? Semmilyen szerződés nincs erről csak így kivan találva ?

Szabályos ez ?

#Van ilyen vagy álmodom ?
2021. jan. 31. 10:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
95%

Nincs annyi pénzed, hogy Te fizesd ki őt?

Ha nem tudod őt kifizetni, akkor ne engedd, hogy ő fizessen ki Téged.

Ez által nincs köztetek megegyezés, valószínűleg bíróságra ad, de nem biztos hogy megnyeri. Határozottabb válaszhoz sok egyebet kellene közölnöd, pl. Tudsz-e hová költözni? Ő tud, hiszen most is ment valahova. Van-e gyerek? Stb.

2021. jan. 31. 11:48
 12/30 Noren1989 ***** válasza:
95%

*eladása, bocsi.

Ahogy ssaa írja, a bírósággal valóban lehet időt nyerni.

2021. jan. 31. 11:50
 13/30 anonim ***** válasza:
82%

Akkor viszont a saját részedben laksz. Egy bankszámlát intézni megintcsak nem nagy kunszt.

[link]

27 rugó/hó, 5 év kamatperiódus, 30 évre. Olcsóbb, mint az albi, ha meg úgy jön ki a lépés és nem akarsz xarakodni, akkor végtörleszted.

Ezek már nem olyanok ám, mint a devizahitelek.

2021. jan. 31. 12:03
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

#13,

szerintem ez csak félig jó megoldás, hogy ha azzal érvelne a Kérdező, hogy a saját részében lakna.

Mi lenne akkor, ha a férfi el akarná adni (akár vevőt is találna), de nő nem akarná megvenni (nem egyezne bele abba a megoldásba, amit a férfi ajánlott).

Bíróságra kerülne az ügy (nem olcsó szórakozás) előbb-utóbb. Legfeljebb úgy döntene a bíróság, hogy a lakást el kell adni. A Kérdező időt nyerne...

2021. jan. 31. 12:36
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

"1/2 jogú tulajdon jog az enyém"

Akkor meg nem értelek. Ugyanolyan jogon laksz ott, mint ő. Amíg nem adod el a tulajdonrészed, maradhatsz.

2021. jan. 31. 12:40
 16/30 anonim ***** válasza:
81%
Lehet, de addig nem teheti ki és lakbért sincs mi alapján kérni. Bár mondjuk ezt csak gondolom.
2021. jan. 31. 12:40
 17/30 A kérdező kommentje:

Ezen lepődtem meg én is hogy ő kitalálja az ügyvéd partnere ebben és én meg fizessek lakbért ?

Azt sem értem hogy bíróság és ott azt mondják,köteleznek arra hogy fogadjam el,vagy megparancsolják hogy adjam el vagy vegyem meg a részem ?

Több hónap arra kell, februárba megyek ki dolgozni Svájcba a mostani helyzetben.

Csak júniusban, jönnék haza mert addigra már lesz annyi pénzem hogy kiváltsam a részét ezt nem bírja megérteni.

Amúgy az anyához ment haza gyerek nincs. Nekem nincs hova menni szüleim már nem élnek,testvérem nincs.

Ezért is nem mennék albérletbe, mire fizessek hogy állnak a dolgaim .

2021. jan. 31. 12:50
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nem naprakész cikk, de valami hasonló lehet most is a felállás. Amíg te kimész külföldre, nem kell majd fizetned bérletit.

2021. jan. 31. 13:07
 19/30 anonim ***** válasza:
76%
Hát, míg olyan határozat nem születik, hogy kötelező megvenned/eladnod/bérelned/eltakarodnod, addig van egy fél kecód, amiben ugyan annyi jogod van, mint neki. Te meg kérhetnél ugyan annyi állagmegóvási költséget ugyan ilyen alapon.
2021. jan. 31. 13:12
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Amugy, ha ugyis svajcban leszel, miert kene albiba menned otthon?
2021. jan. 31. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!