Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Élettársam haza költözött,én maradtam a közösen szerzett ingatlanban. Az ő nevén van,kiakarja fizetni a részemet de úgy hogy szerdán kifizeti és csütörtökre menjek el?
Mondtam neki várjon 5-hónapot még veszek egy másik lakást,albérletre nem akarom kidobni a pénzt. Most kaptam egy levelet egy ügyvédtől hogy még ott lakom,fizessek 50000-ft lakbért ? Semmilyen szerződés nincs erről csak így kivan találva ?
Szabályos ez ?
Mivel az ő lakásában élsz, de nem vele, normális, hogy fizetsz érte. Ráadásul nem is sokat.
Másrészt albérletre nem kidobod a pénzed, hanem szolgáltatást veszel. Hajléktalan szálló is van, az valszeg ingyenes.
Felnőtt, önálló ember vagy, old meg a saját életed, ne az exedtől várd, hogy továbbra is gondoskodjon rólad.
Közös pénzen vettétek, de csak az ő nevén van?
Hát gratulálok, létezik. Vettél az exednek egy fél lakást. Csak úgy kíváncsiságból, mennyibe került?
A közösen szerzett részt kifejtenéd?
Milyen maniból, kinek a nevére, haszonélvezeti jog terheli-e...
Közösen szerzett, de az ő nevén van? Ez mégis hogy lehetséges? Ha nem közös tulajdonba került az ingatlan, akkor szerintem végtelenül korrekt a volt élettársad, hogy egyáltalán kifizetné a te részed. Persze, ez a korrekt, de hidd el, nagyon sokan csak kidobtak volna a lakásból minden további nélkül. Az már a te hülyeséged, hogy úgy adtál bele pénzt, hogy nincs ennek nyoma.
Kereshetsz ügyvédet, de mégis mit tehet? Az övé a tulajdon és nem kívánja, hogy továbbá ott élj. Egyetlen esélyed, ha szépen megbeszéled vele és kérsz némi haladékot. 5 hőnap nettó hülyeség, örülj ha 1-et ad.
1/2 jogú tulajdon jog az enyém. Érdekes csatározások találtak telibe .
Miért kell ennyi idő egy lakás vásárlásához mert kb ennyi idő mire össze szedek 5-milliót kölcsönt nem veszek fel kölcsönt még bankkártyám sincs !
Rám eső rész 4-millió.
Azért az olyan válaszokon meglepődők, hogy ez jó (fejűség) részéről én lakom nála .
Szó nélkül nem tud kirakni,hogyan? Rendőrrel és jön a rendőr mikor itt van a bejelentett lakcímem és kihajint ?
No, akkor: a tulajdonrészed megvétele csak rajtad áll.
Ahhoz, hogy bérleti díjat kérhessen (nyilván csak az ő részére), bizonyítania kellene, hogy életvitelszerűen nem használja az ingatlant.
Úgy gondolom, hogy ehhez ki kellene jelentkeznie a lakásból és új lakcímkártya igénylésével igazolhatóvá teheti.
Megmondom kerek-perec, igazából nem tűnik az élettársad ennyire rafináltnak, csak egy feldühödött parasztnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!