Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy dolgozzam fel azt, hogy végig néztem, ahogy valaki ennyire tönkremegy, megváltozik?
Első kapcsolatom volt az exemmel, ami nem rég véget ért, már nem először, többször külön mentünk.
A "legszebb" éveimet töltöttem vele, a késői tini, korai húszas éveimet.
Amikor megismertem, egy szeretetteljes, ambiciózus, szerethető ember volt, tele vidámsággal. Sosem élt kicsapongó életet, nem bulizott, nem volt semmi káros szenvedélye. Azt hittem, találtam egy normális embert, akivel leélhetem az életemet. 8 évet töltöttünk együtt, de az utóbbi 1 évben 180 fokos fordulatot vett.
Megrögzött hazudozó lett, szerencsejáték függővé vált, elverte minden pénzét, sőt, meglopta a saját családját. Már ekkor azt mondtam, mikor kiderült, hogy ebből nem kérek. Sokkolt. De mégis visszafogadtam, hittem benne, hogy talán jó útra térhet, hisz már kiderült minden turpissága. Hiba volt.
Nem változott meg, csak ígérte.
Visszatért az életembe azért, hogy hazudozzon és ígérgessen tovább. Hogy kihasználjon. A hab a tortán az volt, hogy mindezek ellenére, hogy én mindenben mellette maradtam, támogatni próbáltam, próbáltam dolgozni rajta, hogy újra bízhassak benne és minden jó legyen, ő elárult engem.
Minden nap azzal hitegetett, hogy a változás útjára tért, már csak miattam is, és mennyire hálás, hogy én vagyok neki, az egyetlen ember, aki fontos még neki, és aki mellette maradt. Ismerkedni kezdett mellettem.
Nem elég, hogy alapból tönkre tett a dolgaival már lelkileg, képes volt ezt megtenni. A szemembe hazudni, hogy mennyire fontos vagyok neki, közben meg másra vágyott volna.
Tudnám miért, hisz semmit nem tudna adni így egy új jelöltnek.
Egy világ omlott össze bennem, hogy hogy lehet valaki ennyire érzéketlen, önző, manipulatív.
Ha nem szeretett már, akkor miért nem volt képes félretenni a saját érdekeit, már csak az emberi oldal miatt is, hogy miken keresztül mentem érte / értünk / miatta.
Fogalmam sincs hogyan tovább.
Örülök, hogy felismertem végre milyen ember, de ez annyira hihetetlen.
Hogy létezhetnek ilyen emberek?
Hogy volt képes hozzám hazajönni és tenni a szépet, beszélni a jövőről úgy, hogy közben mással beszélgetett meg találkozott?
Miért kellett ezt csinálnia?
Tudom, hogy ez őt minősíti, nem engem.
De folyamatosan az a kérdés jár a fejemben, hogy mivel érdemeltem ezt ki?
Igen, naiv és hülye voltam, nem lett volna szabad hinnem neki. Nem lett volna szabad hagynom, hogy kihasználjon.
De honnan tudhattam volna, ha évekig nem ilyen volt? :(
Ekkora bűn, hogy hittem benne? :(
Hogy képes valaki megtenni ezt egy olyan emberrel, aki hosszú évekig a társa volt és minden szörnyű dolga ellenére hitt benne és kitartott mellette?
Mihez kezdjek most? Nem tudom, hogy fogom ezt megemészteni.
Volt már, hogy szakítottunk, azt is borzalmasan éltem meg, azóta nem vagyok önmagam.
Az önértékelésem egyenlő a nullával.
Most talán könnyebb lesz, mert megtapasztaltam az újrakezdés óta, hogy milyen is lett ő valójában.
De én még soha nem szakítottam, soha nem veszítettem el embert az életemből, aki előtte évekig az életem, a mindennapjaim része volt, majd egyik pillanatról a másikra a kommunikáció, a személyes kontakt 0 lesz.
Fogalmam sincs, hogy kell egy ilyen helyzetből felállni, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ő számomra soha többé nincs már. Ennyi év után nem tudom. :(
Én nem szerencsejáték függő, hanem alkesz voltam 20-24 éves korom között, hozzá hasonlóan sok tekintetben minden előzmény nélkül. Én is sok embert megbántottam, mondjuk a családomtól nem loptam és ennyire nem épültek le az emberi kapcsolataim, de sok szemétséget csináltam.
Ugyanezt tudom mondani, hogy nem a te hibád semmi. Minden az ő fejében történik első sorban és erre a világon senki nem tud hatással lenni. Rám is próbáltak hatni a családtagjaim, az évtizedes legjobb barátaim, de hatástalan volt. Minden belülről jön, a sok rossz, de a változás akarása is. Szóval semmilyen értelemben ne magadat hibáztasd.
Az ilyen benne van az életben.
Sosem értettem azokat, akik összejönnek egy alkesszel/egyéb függővel, és évekkel később panaszkodnak, hogy milyen ember is. Bakker, hát az első percben olyan volt!
Viszont azzal nem tudsz mit tenni, amikor valaki hosszú távon változik, és tényleg semmi jele nem volt régen.
Sajnos a legkörültekintőbb választás mellett is bele lehet ebbe futni, és sokat nem tudsz tenni ellene, másik embert nem tudod megmenteni, azt magának kell akarnia
Nem is akarom (már) megmenteni, de azzal az érzéssel mit tudok kezdeni, hogy így elbánt velem, amikor a felét nem érdemeltem volna meg...
A pénzügyi dolgai.. az legalább nem rólam szólt. De hogy azt hitte, vagy fogalmam sincs miért csinálta, hogy a hátam mögött ismerkedett, hogy egy új ember mellett majd jobb lesz, azt miért érdemeltem ki?
Elvileg utálja az életét, utálja magát amiatt, amivé vált. És tényleg képes ezt megtenni az egyetlen emberrel az életében, aki mindenéről tudott, mégis kitartott mellette.
Egy idegennel jobb lett volna neki, aki nem tud semmiről? Oké, elfogadom. Na de ezek után a hátam mögött kezdi ezt el... egy világ omlott össze bennem, tényleg...
Kérdező: akkor 1 dolgot tudsz csinálni! Magadat mentsd meg!
Ok, elmentek a legszebb éveid (én is így jártam), a lényeg, hogy állj talpra mihamarább, engedd el érzelmileg (nem akkor van elengedve, amikor már nem vagytok együtt, hanem amikor már nem fáj, nem haragszol rá, nem befolyásol), és ha sikeresen újraépítetted az életed, akkor ismerkedj!
Nem maradtál még le semmiről, de ha sokáig pörögsz azon, ami már megtörtént, akkor tényleg elmúlik az életed
Magadra vess kérdező. Ez amit leírtál, a teljes történetnek a téged magasztaló verziója.
Te hol vagy mikor téged kihasználnak? Ott vagy te is önszántából. Ezért soha se mást hibáztass. Vállalj felelősséget. A szakítás és az elbúcsúzás is az élet része, ahogyan a gyászolás is.
Lehet lepontozni
Kérdező, azt hittem, hogy idősebb vagy. 26 évesen tényleg előtted a világ, a legtöbben a bulizós, kavarós időszakukat hagyják abba ennyi idősen, és kezedenek próbálni komoly kapcsolatot keresni, te meg tudod már, hogy milyen valakivel lenni (még ha ez zátonyra is futott).
Korábban is írtam, a legfontosabb, hogy engedd el, és ne tölts éveket sem az önsajnálattal, sem azzal, hogy rá haragszol, rajta pörögsz, mert addig amíg ez van, nem fogsz tudni másik kapcsolatot kialakítani.
Ahogy #7 mondja, előtted az élet, itt az idő megrázni magad, valami újba vágni, és mikor túl vagy rajta, akkor ismerkedni kezdeni
Egyik legfontosabb lemaradt: Te nem vagy áldozat.
A kérdésedre a válasz az, hogy fel kell dolgoznod a történteket. Ehhez pedig el kell ismerned, az igazságot. Te azért tartottál ki a párod mellett, mert te akkor ezt akartad tenni. Miért? Ezt csak te tudod, de megvolt az oka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!