Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenki számára elfogadhatatlan, hogy csak akkor tudok teljes mértékben kiszeretni valakiből, ha már van más, akit szerethetek helyette?
Évek teltek el? A szakemberek azt mondják, hogy a gyász, legyen az haláleset, vagy szakítás, válás, nagyjából 1 évig tart, utána érdemes segítséget kérni a dologban.
Vagy akkor írd már le kérlek a történetet, meg hogy hol tartasz most, mert írtál általánosságban két sort, mint kérdés, meg 2-3 választ, amiből nem sok derül ki.
6. vagyok.
#7: Nem ösztönlény a kérdező, csak nehezen engedi el, sérülékeny, nem elég erős lelkileg. Nem tudta jól feldolgozni. Igen, mondd ki a véleményed, de olyan formában, ahogy te is elvárod, hogy veled beszéljenek.
Ha pedig vérig sérted, szerintem az ellenkező hatást váltja ki. Ösztönös védekezést indít be, mert támadod. És már csak a hangnem miatt sem tud szimpatizálni veled, emiatt már az ócsárolás okán rögtön elveti a lehetőségét, hogy segíteni akarsz. És valljuk be, ilyen stílussal nem segíteni szokás, csak fikázni, magadat fényezni, másokat leszólni. Nem ártana egy kis alapvető tisztelet és vitakultúra.
6. vagyok
#8: igen, teljesen egyetértek, ezért kell egyedül feldolgozni. S most hogy kiderült, évekről van szó, tényleg extrém nehéz gyászfolyamatról van szó ez esetben.
Én arra értettem a válaszom, hogy egyrészt ez nem a döntése, ezért nem lehet elítélni, mert ezt ÉRZI. Tehát nem tudatosan liánozik, hülyítette az exet, amíg horogra nem akadt az új. Az más, azt én is elítélem.
Azt próbáltam megfogalmazni, hogy legtöbbször azért csak maradnak érzések, nyomok bennünk, ezekért nem kell elítélni. Ezek halványulnak, ahogy feldolgozzuk. De igazán sose feledjük, az életünk része volt, s a személyiségünket fejlesztette (ez jó dolog is. Miért dobnánk ki az emlékeket?). Egy új partner viszont tényleg gyorsabban halványítja az érzéseket, HA már eljutott egy bizonyos szintre a feldolgozásban egyedül/barátokkal/szakemberrel. Kérdező viszont még nem tart itt. De a kérdésben az volt, hogy "teljes mértékben" akkor múlnak az érzések. Erre a válaszom igen, segít a végén megmaradt keveset csökkenteni szinte 0-ra. De a nagy része önerő kell legyen, az ápoló szerep elrontja az új kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!