Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki szakít, az sokkal hamarabb regenerálódik, mint akit elhagytak?
Egyre többször tapasztalom azt, hogy a szakító fél már a szakítás napján vagy nem sokkal utána már mással van . Sokszor több éves kapcsolatok , házasság után is . Tényleg sokkal könnyebb annak , aki szakít ? Vagy az ilyen emberek csak a magánytòl félnek és attól, hogy egyedül maradnak a saját gondolataikkal? Ezt nem általánosításnak szánom , de szerintem ezek inkább csak felszínes , látszat kapcsolatok . Véleményem szerint az előző kapcsolatokat, amik véget értek, meg kell gyászolni mielőtt egy másikba beleugrik az ember.
Nektek mi a véleményetek erről ?
Attól függ miért szakít. Ha egy másik nő miatt akkor egyből van hol vígasztalódni.
Haverom pl azért szakított mert nem tudott szerelmes lenni és ő egy éve szenved emiatt.
"Egy tartós, mély párkapcsolatban azért mindkét fél érzi hogy baj van, így sokszor a passzívabb fél is felkészül lelkileg."
engem már dobtak mi egyik napról a másikra. Élettárs, jópár év. Egyszercsak bejelentette hogy befejezte, és már meg is van hova megy.
Attól függ.
Eddig két kapcsolatom ért véget.
Az elsőnél én szakítottam - mivel az első volt és még tapasztalatlan tini voltam, sokáig húztam a szakítást, akkorra már lényegében túl is léptem a pasin.
A második kapcsolatomnál igazából sok dolog játszott közre hogy vége lett, ott én lettem dobva végül. Ennek már több éve, az exemnek azóta sincs senkije és bár már nem jár pszichológushoz, minden baja volt egy időben. Nekem kellett 1-2 év, de azóta már boldog párkapcsolatban élek a közös otthonunkban az élettársammal, stb.
Szerintem azért nagy általánosságban könnyebb annak a félnek, aki szakít, de nem kivétel nélkül.
Ez teljesen normális: amikor te szakítasz, akkor általában már érzelmileg nagyon kicsit, vagy egyáltalán nem kötődsz a másikhoz, de ha hirtelen veled szakítanak kisebb az esélye hogy ugyanebben az érzelmi ( semleges) állapotban érjen a dolog.
A másik dologra pedig azt tudom mondani, hogy valóban, a kapcsolatot meg kell gyászolni, egyéntől függ hogy mennyi idő. De sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl hamar mennek bele egy új párkapcsolatba és érzelmileg még nincsenek nulla állapotban. Addig pedig nem is szabadna igazából komolyat elkezdeni...
#9 Írjál már légyszives ilyenre példát, kíváncsi lennék. Milyen esetben szakít valaki ha egyszer annyira megviseli a másik elvesztése, elhagyása?
Mazohizmus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!