Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Én gondoltam túl ami volt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én gondoltam túl ami volt, vagy csak manipulált, átvert?

Figyelt kérdés

Tanácsot segítséget kérek.

Volt egy barátnőm egy másik országból távkapcsolatban 2 évig, interneten ismerkedtünk meg.

Már az első perctől jeleztem neki, hogy én többet szeretnék mint barátság. Ő nem volt ellene, már első találkozástól kezdve nagyon kedves volt, küldte a jeleket, kézen fogva sétáltunk, pár napon belül csók is volt. Aztán miután hazjöttem meggondolta magát, azt írta csak barátnak szeretne. Aztán ez a forgatókönyv ismétlődött az összes találkozásunk alkalmával és utána. Közben egyik találkozásunkkor ő közölte, hogy mi már egy pár vagyunk és szeretne továbblépni. Vettem gyűrűt, megkértem a kezét ő igent mondott és közölte, hogy immár ő a menyasszonyom.

Ezután 2 héttel küldött egy üzenetet, hogy nem akar velem házasságot, sem kapcsolatot, ő igazából soha nem érzett többet irántam mint barátság és azért mondta, hogy mi egy pár vagyunk, azért fogadta el a gyűrűt, azért feküdt le velem, azért jött el Magyarországra mert a kedvembe akart járni.

Közben voltak időszakok mikor napokra eltűnt és utána úgy folytatta a kommunikációt mintha mi sem történt volna. Többször rajta kaptam hogy hazudott és mikor szembesítettem vele, terelte a szót, mindig kimagyarázta magát. Az ígéreteit is sokszor megszegte.

Először azt mondta, hogy még soha nem volt párkapcsolata, férfival sem volt, aztán ahogy telt az idő úgy kerültek elő pasik, szeretők a múltból, akik közül volt akiről kiderült, hogy soha nem is találkoztak, sőt évek óta üldözi a szerelmével, a pasi meg menekül előle.

Az anyján kívül tudtommal nincs senkije (legalábbis ezt mondta) nincsenek, barátai, egy idő után mindenki lelép mellőle. Apja csak addig volt amíg az anyja terhes nem lett. És az anyjával is nagyon furcsa kapcsolatban van, pl 33 évesen még mindig egy ágyban alszik vele, amikor együtt voltunk is folyamatosan vele chatelt és mikor az anyja jelen volt akkor én eléggé hanyagolva voltam részéről.

Mióta szakított teljesen összetörtem, a padlóra kerültem, csak rá tudok gondolni és a miértet keresem. Ő pedig azóta is irogat, igaz többször is eltűnik napokra aztán megint előkerül és ír. És mikor nem ír szabályosan elvonási tüneteim vannak. De már a múltat is át akarja írni, mintha az egész meg sem történt volna, mintha az egészet én beszéltem volna be magamnak, hogy mi egy pár vagyunk és azt is írta, hogy közöttünk soha nem történt semmi.

Ő 33 éves én 37 éves vagyok.

Én értettem mindent félre, én gondoltam bele többet mint ami benne volt vagy ő neki lehet valamilyen mentális problémája azért vert át?

2019. dec. 31. 18:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Többet gondoltál bele, mint ami valójában. Örülj, hogy megszadultál tőle.
2019. dec. 31. 18:42
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

Ne haragudj, de 30+ évesen egy ilyet, most komolyan? Az már alapból alapszabály hogy távkapcsolat tabu, legalábbis nálam, ezt én is a nehezebbik módon tanultam meg.

Amúgy: Menekülj, amíg még tudsz. Így meg fogsz őrülni tőle.

2019. dec. 31. 18:42
 3/12 A kérdező kommentje:

"30+ évesen egy ilyet, most komolyan?"

Nem kérem, hogy megérts. Sajnos nem mindenkinek megy könnyen az ismerkedés és jönnek futószallagon az emberek, van aki csak 30+ évesen jut el ilyen tapasztalatokhoz.

2019. dec. 31. 18:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Jól sejted: szinte biztos, hogy ez a hölgyemény lelkibeteg, méghozzá elég súlyosan. Valószínűleg disszociatív személyiségzavaros. A valóságtorzító mechanizmusok hatalmas erővel munkálnak benne, hogy a kettévált személyisége ellentmondásait utólagosan feloldja, ezért hazudozik állandóan és habituálisan. Egyszerűen felülírja a múltat magában. Saját maga is elhiszi tehát a saját hazugságait, ezért tud erkölcsileg kiegyezni velük, ezért nem érez lelkiismeret-furdalást. A hazugság, a valóság utólagos felülírása nála szinte kényszer, különben megbolondulna az önellentmondásokból származó feszültségektől. Mindenképpen terápiára kellene járnia, mielőtt bármilyen normális párkapcsolata alkalmassá válna. A párkapcsolathoz, baráti kapcsolatokhoz ugyanis alapfeltétel a bizalom, amelyet az ő esetében nyilvánvalóan mindenki pillanatok alatt elveszít.

Sajnos azt hiszem, valószínűleg le kell mondanod róla, mert nagyon kicsi az esélye, hogy el tudja fogadni, hogy neki terápiára van szüksége. A párkeresésben sajnos van, amikor az ember "törököt fog", ebbe bele kell nyugodni. Fiatalabb koromban egyszer beleszerettem egy lányba, jókat beszélgettünk, csak aztán kiderült róla, hogy leszbikus. Ilyen esetekben nincs mit tenni, fel kell dolgozni, hogy a dolog nem folytatható.

2019. dec. 31. 19:05
 5/12 anonim ***** válasza:
25%
Ne haragudj, de közel a 40-hez itt tartasz? Minden alkalommal, mikor dobott visszakúsztál hozzá. Megkérted a kezét úgy, hogy más országban él, és párszor találkoztatok?
2019. dec. 31. 19:10
 6/12 A kérdező kommentje:
4-esnek nagyon köszönöm.
2019. dec. 31. 19:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Madzagon rángatott, mert valami nem oké nála. Szerintem fel sem fogja, plusz nem is érdekli, hogy beléd taposott lelkileg. Ki kell zárni az életedből. Amíg beszélsz vele, újra és újra beléd fog rúgni. Csinálták ezt velem, bár ott ennyire nem ment messzire, csak szerelmet hazudott a férfi, aztán jól belém rúgott még kettőt. Azóta vagyok nyugodt, mióta keresztül nézünk egymáson végleg.

Hagyd ezt a gyökeret, mert csak tönkre tesz!...

2020. jan. 2. 21:19
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Izgalmas volt, utazott néha, unalom űzés sajnos.

Viszont ha így ferdíti az igaszságot mindenről lehet mentálisan se százas volt ilyen női ismerősöm aki elhitte azt a sok meredek dolgot ami csak a fejében létezett, ő nála mindenki "elhunyt" tragikus módon stb.

Egy évre rá beszélgettem 2 egykori randi pasijával is véletlenül derült ki közük volt hozzá. Na ott aztán fél óra alatt olyanokat mondtak a hideg futkosott a hátamon.

Jobb elkerülni az ilyent tényleg.

Vedd elő mi szól ellene, milyen romboló hatással van rád és le kell tiltani.

Fájni fog igen. De inkább fájjon így pár hónapig mint húzzad tovább ami az ő játéka. Válaszokat, igazi válaszokat nem fog adni soha. Beismerni semmit. Csak éveket raksz a fájdalmadba.

2020. jan. 2. 22:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Csak jó tanács, de én a helyedbe minél előbb megszakítanám vele a kapcsolatot.

Ezért:

"És mikor nem ír szabályosan elvonási tüneteim vannak. De már a múltat is át akarja írni, mintha az egész meg sem történt volna, mintha az egészet én beszéltem volna be magamnak, hogy mi egy pár vagyunk és azt is írta, hogy közöttünk soha nem történt semmi."

Ez manipuláció! Méghozzá nem szimpla! Nem te gondoltad túl. Milyen nemzetiségű szabad tudni? Szerintem a lánnyal komoly gondok vannak, de nem bizta, lehet tudatosan csinálja, ha viszont tudatosan csinálja, akkor rád nézve még neccebb. Szerintem ennek a lánynak melletted is volt pasija, alkalmija, de csak tippelek, olvastam itt már ilyet csak itt egy lány írt egy külföldi pasi miatt. De nem is ez lenne a neccesebb, és ezt most ne értsd félre, így csak szimpla csalódás lenne, ami sajna több emberrel is előfordul, viszont hogy már ott tart a dolog, hogy a valóságot is megkérdőjelezi, és próbálja elhitetni veled, hogy meg sem történt, hogy te gondolod túl a dolgot, mert ezzel azt mondja. Na, ez már nem szimpla csalódás, és ebből utána nagyon nehéz talpra állni. Akit manipuláltak tudatosan, annak nem szimpla csalódása van, és nehéz talpra állni ilyesmiből,és nehezebben is fog utána bízni, megnyílni, mert egyrészt fel kell építened újra az önértékelésed, és újra meg kell találnod az élet apró örömeit és bíznod kell saját magadba is. A manipuláció miatt nem tudsz elszakadni tőle, egy picit Stockholm szindrómára emlékeztet a dolog, de nem az, mert ott csak a másik létezik az ilyen betegségben szenvedő életében.

2020. máj. 6. 07:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Ja és ne rágódj magadon , sajnos előfordul, hogy egy nehezebb életszakaszában az ember könnyebben manipulálható, szóval ne foglalkozz azokkal akik csesztettek 33 éves létedre, tudod mennyien estek már ilyen csapdába?

Kezdj el bízni önmagadba!

2020. máj. 6. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!