Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Ezt jogilag megteheti barátnőm?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt jogilag megteheti barátnőm?

Figyelt kérdés

Szóval nem tudom jó helyre írom e ki ezt a kérdést de nem találtam jogi kérdéseket. Na alapból 2 gondunk van. Most megyünk szét barátnőmmel és felmerültek jogi gondok. Az egyik hiába mondtam barátnőmnek, hogy menjen el az albérletből de nem hajlandó rá,mert van neki egy jó munkahelye itt és nem akarja itt hagyni. Az albérleti szerződésen viszont az én nevem van. Neki ideiglenes Lakcíme van itt. Hogy tudnám kirakatni?

A másik, hogy 2017 óta lakik itt, a mai napig 5 alkalommal fizettük az ő számlájáról az albérletet és ezt ki akarja tőlem perelni. Már a fele pénzt amit utaltunk. Ezeket meg lehet oldani jogilag?

2019. aug. 3. 10:40
1 2
 11/13 Rockarc ***** válasza:
100%

Mondjuk ezek nem 20 honap utan derulnek ki. De mindegy is. Adj neki egy galans hataridot, anyucinak meg uzend meg, hogy varod az idezest az ugyvedtol. Barki, barmikor, barmilyen indokkal indithat ellened eljarast, az mas kerdes, hogy 0 eselye van, a birosag vegigviszi a folyamatot. Szoval ne parazz anyucitol, azt hiszi a kora iranti tisztelettel visszaelve ki bir csikarni beloled akarmit is. Mondd meg a leanyzonak, hogy tekintettel az eddig eltoltott idore maradhat, amig talal valami masik helyet, de az anyjabol meg ezek utan nem kersz tobbet, mert meg ezt is meggondolhatod. Ezt tudja valasztani, vagy azonnal mehet.

43F

2019. aug. 3. 16:02
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag semmi esélye sem a lakhatásra, sem a pénz visszaszerzésére. És mivel ilyen, én nem adnék neki semmiféle határidőket, hanem hétfőn kényszerkijelentéssel élnék, amíg dolgozik, addig meg lecserélném a zárakat.
2019. aug. 4. 18:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog perelni. Ennek több akadálya is van, de mondjad neki nyugodtan, hogy pereljen. Hadd költsön.
2019. aug. 5. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!