Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Ezt jogilag megteheti barátnőm?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt jogilag megteheti barátnőm?

Figyelt kérdés

Szóval nem tudom jó helyre írom e ki ezt a kérdést de nem találtam jogi kérdéseket. Na alapból 2 gondunk van. Most megyünk szét barátnőmmel és felmerültek jogi gondok. Az egyik hiába mondtam barátnőmnek, hogy menjen el az albérletből de nem hajlandó rá,mert van neki egy jó munkahelye itt és nem akarja itt hagyni. Az albérleti szerződésen viszont az én nevem van. Neki ideiglenes Lakcíme van itt. Hogy tudnám kirakatni?

A másik, hogy 2017 óta lakik itt, a mai napig 5 alkalommal fizettük az ő számlájáról az albérletet és ezt ki akarja tőlem perelni. Már a fele pénzt amit utaltunk. Ezeket meg lehet oldani jogilag?

2019. aug. 3. 10:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha a te neveden van az albérlet kihívhatod rá a rendőröket, de az ilyen cirkusz miatt lehet a főbérlő aztán neked is felmond. Talán először a főbérlővel kéne megtárgyalni hogy mit szeretne ki lakjon ott, mert lehet nem akar a barátnőddel szerződni.

Nem tudja kiperelni a lakbért tőled, meg te se tőle. Felesleges ezt az egész dolgot jogi úton megoldani, többe fájna a per az ügyvédekkel mint 2,5 havi lakbér.

2019. aug. 3. 10:51
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a bérleti szerződésen csakis kizárólag te szerepelsz, akkor a bérlői jogok is téged illetnek meg. Magyarul te mondod meg mi lesz. Az meg, hogy volt mikor ő fizetett... bizonyíthatja számlakivonattal... ez így csak egy szivesség.
2019. aug. 3. 10:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért követelhetné a lakbért? Könyörgöm lelakta. A kaja árát is visszakérné, amit megevett?
2019. aug. 3. 10:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Igazi sóher az exed :D gyorsan rakd ki. Megteheted.
2019. aug. 3. 10:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Okmányiroda, kényszerkijelentés. End of story.

Ingyen van.

2019. aug. 3. 11:15
 6/13 A kérdező kommentje:

A főbérlő velem van megelégedve nem akar semmit módosítani meg ilyesmi. Az én nevemen van a szerződés.

Ő az én részemet akarja kiszedni tőlem olyan címen, hogy megkárositottam anyagilag hogy ő fizette helyettem is a pénzt és azt az x összeget kéri vissza bár ennyi erővel én is vissza perelhetném azt a kB 20 hónapnak a felét.

2019. aug. 3. 11:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát pereljen akkor be, te szívsz mert járhatsz a bíróságra de a végén anyagilag ő jár rosszul mert nem kapja vissza a lakbért de állhatja majd a per költségeit. Amúgy meg ha felkeres egy ügyvédet szinte bármelyik megmondja hogy semmi alapja a pernek így esélye sincs nyerni. Azt meg megmondhatot neki hogy a főbérlő nem akar vele szerződni, ha te elköltöznél és felbontod a szerződést akkor ő is mehetne amerre lát. Esetleg ha szólsz előre a főbérlnőnek a szituról akkor bepróbálkozhatsz a rendőrökkel esetleg csak fenyegetésként.
2019. aug. 3. 11:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőd járna rosszul, ha segítség kell, fordulj a tulajhoz, övé az ingatlan.
2019. aug. 3. 11:42
 9/13 Rockarc ***** válasza:
100%

Ket dolog. Neked elo szerzodesed van, ugyhogy neki semmi keresnivaloja nincs a lakasban, ha te nem akarod, hogy ott legyen. Neki konkretan semmi koze nincs a foberlohoz, nagyon kislany meg, ha ugy gondolja, hogy az alberlet csak arrol szol, hogy fizet valakinek valamennyit. OTt kokemeny szerzodes van, benne karteritesi jogokkal, felmondasi jogokkal, kaucioval stb. Zarcsere, azt menjen a fenebe.

A masik, hogyha valamit kifizetett, az a sajat dontese volt. O utalta a sajat szamlajarol. Ha keszpenzben adta, akkor meg megnagyobb vicc. Ha nem irtatok rola kolcsonszerzodest, akkor semmivel nem tartozol neki. Attol meg erezheti, hogy ez nem fair, de ez mar az o egyeni problemaja. Jogilag nincs igaza, amugy meg lehet, de az meg senkit nem erdekel.

Nem tudom milyen tores kovetkezett be a kapcsolatotokban, leginkabb csak sejtem. Ha nem bosszurol van szo, akkor adj neki egy kis idot, amig talal maganak egy masik helyet. Megis csak 20 honapot huztatok le egyutt. Eleg felelotlen, tudatlan, infantilis kislanynak tunik. Hogy sikerult ilyet valasztani?

43F

2019. aug. 3. 12:31
 10/13 A kérdező kommentje:
Leginkább az, hogy anyuci pici lánya. Nem tud postán levelet feladni, nem tud boltba 2 zsemlét meg enni egyedül. Azon borult a bili, hogy 2 órát kellett takaritania egyedül mert én dolgoztam és ő elvárná, hogy 6 órás műszakja után csak játszani akar a gépen semmi egyebet tehát nem akar takarítani főzni meg semmit. Am az anyja húzza ellenem. Ezt a jogi dolgot is ő plántálta belé, mert az anyja azt mondta, hogy a kolleganője fiának ilyen helyzet volt és ott ő nyert a bíróságon
2019. aug. 3. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!