Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen dagadtan soha nem fogok kelleni senkinek?
2 éve szenvedek hormonproblémákkal, ezer orvost bejártam, talán most írtak fel olyan gyógyszert ami helyrehoz. Ez idő alatt közel 30 kg-ot híztam (most vagyok 90). Az önbizalmam a béka feneke alatt, hiába sportolok és váltttam életmódot, az csak arra elég, hogy ne rohamosan hízzak.
Több emberrel is ismerkedtem ezidő alatt, mindegyik azt mondta, hogy nagyon jól érzi magát velem, okos vagyok, vicces és intelligens, de nem tudják a külsőmet figyelmen kívül hagyni. Legszívesebben meghalnék szégyenemben.

Kb. súlyodbeli vagyok, szintén a leírthoz hasonló személyiséggel, mégis van rám jelentkező, lekopogom és azért nem éppen barlangi troll kinézetű fickók.
Tényleg minden bántás nélkül kérdezem, mik a preferenciák?

Elárulok egy nagy titkot. A hormonprobléma azért van, mert dagadt vagy/szarul táplálkozol, és nem azért, vagy dagadt, mert hormonproblémád van.
Nekem is megállapították, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, amikor elkezdtem hízni (stressz, ülő életmód, elhanyagolt kaja, kevés mozgás). Kaptam is rá letrox 75-öt, amit azóta már nem szedek.
Amikor beláttam, hogy ez így nem mehet tovább, és igazából nem a hormonprobléma váltotta ki a hízás, hanem a hízás a hormonproblémát, akkor beiktattam a mozgást, ami arra jó volt, hogy ne hízzak tovább, de nem is fogytam. Ezt követően elkezdtem ténylegesen alkalmazással gramm pontosan trackelni a tápanyag bevitelemet, illetve a mozgást, amit végeztem. Száműztem az életemből a cukrot (néha azt az új hűtött Milka csokis szeletet meg tolom, 32g), és a finomított szénhidrátot, és láss csodát, elkezdtem fogyni. Időközben rájöttem, hogy korábban olyan napi 5-8000 kcalt bevittem akkor is, amikor azt hittem, hogy figyelek a táplálkozásra.
Van jópár ilyen tracking app, én a YAZIO-t használom, de sokan a kaloriabazisra, myfitnesspal-ra esküsznek.
Ha túl sok lenne a munka azért, hogy jól nézz ki, akkor válassz magadnak dagadt párt.

"és igazából nem a hormonprobléma váltotta ki a hízás, hanem a hízás a hormonproblémát, akkor beiktattam a mozgást"
Erről van szó. Aki azt állítja, hogy nem túlzó a kalória bevitele, írja le -de őszintén ám, minden lopott falatot is- hogy 1-2 hétig mit eszik. Saját maga is meg fog lepődni.

Én azt nem hiszem el, hogy ha rendszeresen sportolsz akkor csak ront a helyzeten. Ahogy írták előttem, csak normális ételeket egyél, semmi péksüti, meg feldolgozott, cukrpos vackok. Van már kenyérből is teljes kiőrlésű. Vannak egészséges akják amivel megtömheted a hasad, kalória meg alig van bennük. Pl a zöldségek.
Nem írtad le, hogy férfi vagy nő vagy. Ha nő vagy kis súlyokkal edzzél. Ha férfi vagy egy idő után mehet nagyobb súlyokkal. Lehet a végén olyan jó testalkatod lesz, hogy még a haverok is irigyelni fognak.
Én szűk egy éve edzek, csak 3.5kg izmot tudtam felszedni, meg lement a hasamról a zsír nagy része, de már többen mondták hogy sokkal jobban nézek ki. És ne otthon edzzél, menj el terembe, egy normális edzőhöz.

Én is hormonbeteg vagyok. Amikor hirtelen feljött hat kiló plusz, nem hittem el, ugyanis atlétikára járok, heti négyszer, emellett kardiózni is szoktam munka előtt. Természetesen kajára nagyon odafigyelek, régóta tartottam a súlyom 52 kg.
Na, és amikor feljött ez a 6 kiló hirtelen, egyből mentem orvoshoz, nen vártam meg, míg harminc kiló jön fel... Szépen beállította a gyógyszerem, eleinte 6 hetente kontroll volt, most már csak három havonta. És nem is híztam tovább.
Ne haragudj kérdező, de tényleg átlátszó ez a hormonprobléma duma, hiszen az kezelhető! És igenis mozgással, diétával kontrollálható a testsúly! Csak könnyebb siránkozni, mint megemelni a segged és takarodni edzeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!