Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Mennyire fontos nektek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire fontos nektek a másik végzettsége?

Figyelt kérdés
Ez alapján ismerkedtek, hogy kinek milyen szintű végzettsége van?
2019. febr. 28. 22:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#6, elo peldakent meg tudom cafolni amit irtal.
2019. febr. 28. 23:26
 12/20 anonim ***** válasza:
68%

A műveltség nem csak abból áll, hogy tudom, hogy xy csata mikor volt.

Az egyetemi/ főiskolai végzettség pedig nem zárja ki a gyakorlatiasságot.

Nehéz dolgok ezek, mert mindig az csapódik le, hogy pl. a szakmunkás az “ hülye”. De ez nem így van.

Ám más világ , más attitűd.

Én pl. családjogi ügyvéd vagyok. Ehhez értek, jogszabályok stb. Nekem olyannal “kell” beszélnem, aki ehhez hasonló körökben mozog, nem nagyon tud előremozgatni vagy motiválni, hogy pemszlit vagy ecsetet kell használni festéshez? valamit, meg azt a kék árnyalatot, ami a vödrön van...azt fesse le.

Pontos vagyok, bogarászok sokszor törvényeket este 10 ig , szaladok ide oda....ezt nem mindenki tudja beemelni , hogy engem ez köt le, ez foglalkoztat szinte 0-24 ben.

Ügyvédek közt mozgok, akik hasonlóak; egymással beszéljük meg a hülyeségeinket,tanulságainkat. Értenek engem.

A festő meg pontosan tudja a feladatát ugyanúgy, de nem fogja érdekelni, hogy mit intéztem itt -ott, miért kellett 3* elmennem a bíróságra. Kifulladnak a kereteink gyorsan, , vagy hogy írjam.

Más hozzáállás, más világ.

2019. febr. 28. 23:33
 13/20 anonim ***** válasza:
Semennyire, ha amúgy el tudunk beszélni a világ dolgairól és nem jön elő belőle a kisebbségi komplexus, amiért én egyetemre járok-volt már erre példa, pedig több ismerősöm mondta, hogy ettől egy fokkal sem lettem rátartibb-.
2019. febr. 28. 23:35
 14/20 anonim ***** válasza:
Mindenkinek meg van a párja de nem végzetségi szinten, ha nem fantáziban és kommunikációban, van aki szeret tanulni másoktól és fel is fogja pedig csak 4 általános végzettsége van .. Hány született zseni van a nyomor negyedekben ahonnan a kutya sem tudta ki emelni ? Gondolkodjunk kit hülyézünk le mert lehet 3xor gyorsabb a felfogása és 4xer hamarabb megoldja a dolgokat.
2019. febr. 28. 23:37
 15/20 anonim ***** válasza:
70%

S hangsúlyozom, ezt még kb. 10 éve nem teljesen így gondoltam, úgy voltam vele, hogy ha már leír 3 mondatot helyesírási hiba nélkül meg tudja hogy Mozart az nem csak édesség , az már jó.

Na, ennél azért több kell.

De erre csak pár éve jöttem rá.

Úgyhogy egyúttal üzenem pl. annak a hozzászólónak, aki írta, hogy az okj -s párjával jobban tud beszélni, mint az egyetemista társaival, hogy : MÉG.

Lesz egy szint , ami meghatározza az egészet. Ha az okj-s párja fel tud jönni az ő szintjére, akkor semmi gond. De általában nem ez szokott lenni. S minél mélyebb a szakadék ( végzettség különbözősége) , annál rosszabb.

2019. febr. 28. 23:42
 16/20 anonim ***** válasza:
29%
12.-es ez mér szerintem a te szegénységi bizonyítványod. Nem nagyon lehet úgy párkapcsolatot kialakítani vagy normális emberi kapcsolatokat, hogy a saját végzettségeden meg érdeklődési körödön kívül semmi nem érdekel és nem tudsz róla elbeszélgetni. De ez kicsit sem végzettség kérdése, ez a te személyiséged. Engem ugyan úgy érdekelt, hogy mivel foglalkozott az asztalos párom, ő meg ugyan úgy utánanézett a marketinges meg gazdasági dolgoknak amikkel én foglalkozom. Ezek végzettségtől független dolgok.
2019. febr. 28. 23:43
 17/20 anonim ***** válasza:
42%

Mondd már meg, pl. Téged, marketingesként miért érdekelt az asztalos párod munkája, őt meg a tiéd?nem is értem ezt a dolgot.

Illetve , már hogy lenne az én szegénységi bizonyítvánxom, mikor direkt leírtam, hogy ez az én érdeklődési köröm, s ilyen emberekkel vagyok körülvéve, tehát nem izoláltam magam !? :)

Ők tudják mivel jár ez, van közös témánk.

Nem adom ki teljesen magam, de természetesen a párom is hasonló területen dolgozik, tehát szintén van közös témánk, sőt egyes területeken egybefonódik a munkánk, vannak jó kis egyetemi sztorijaink , pár tanárát én is ismertem....stb.

( btw. azt látom, hogy akik önértékelési zavarokkal küzdenek, azoknak hopp, máris kiszaladt a nyuszi a bokorból. Ez is egy érdekes szociológiai kísérlet alapja lehetne......)

2019. febr. 28. 23:55
 18/20 anonim ***** válasza:
75%
Miért ne érdekelne?? A normális, intelligens embereket nem csak az a 2 dolog érdekli amit anno az egyetemen tanultak. Van még kismillió dolog ami érdekel, aminek utánaolvasok. Ha megismerek egy új embert és ő valami olyasmivel foglalkozik amiről nem sokat tudok akkor utánanézek. Mert vannak tök érdekes dolgok a világon amikkel megéri foglalkozni. Nekem nevetséges, hogy te jössz azzal, hogy az egyetemisták műveltebbek, te viszont pont ennek az ellentéte vagy. Miért lenne az művelt, aki egy területen kívül semmivel nem foglalkozik?
2019. márc. 1. 00:01
 19/20 anonim ***** válasza:
Annyira számít csak, hogy tudja az alapvető illemet az illető, ne játssza a taj-parasztot. Nem muszáj a diploma, csak, hogy alapvetően normálisan tudjon viselkedni. Nem ez a mérvadó, mert jelenleg egy középvégzettségű személy érdekel, előtte pedig egy diplomás volt, aki tetszett (volna).
2019. márc. 1. 07:02
 20/20 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom szerint általánosságban az iskolázottabb emberek sok mindent másként látnak, pozitív értelemben. Több mindenről lehet velük beszélgetni, jobb a probléma megoldó képességük, képesek hosszú távon gondolkodni.

Nyilván vannak kivételek, tehát tanult ember, mégsem képes ezekre, v nem tanult és képes ezekre. De azt is tudom, h pl. egyetemen, főiskolán a tanulással egyben azt is megtanítják, hogyan gondolkozz hosszútávon, csapatban, hogyan oldj meg szisztematikusan problémákat, stb.

2019. márc. 1. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!