Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Nektek mennyire fontos párvála...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek mennyire fontos párválasztásnál, hogy a másik fél hisz e valamilyen istenben, vagy sem?

Figyelt kérdés

Láttam, hogy valaki a csillagjegyek jellemzéséről kérdezte ugyanezt, és mindenki azonnal továbbállna, hülyének nézné az illetőt.

Itt van az istenhit, és a vallás. Mindkettő egy hatalmas ezoterikus baromság, kitaláció, mese...stb, mégis úgy látom, hogy az emberek nagy része nem tartja elmebetegnek azokat, akik vallásosak (pedig nem ártana).

2017. júl. 26. 17:05
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
66%

Én valószínűleg nem járnék vallásos személlyel. Az egész arról szól, hogy az ember úgy tesz, mintha a sorsa egy tőle független valamitől függne, és ezzel magyarázza magának a kudarcait a saját gyengeségeinek beismerése helyett.

Az életedért te felelsz és nem más, úgyhogy nálam eléggé mínusz pont.

2017. júl. 26. 17:08
 2/23 anonim ***** válasza:
65%

Egyre több ember világosodik meg és jön rá, hogy a vallás mese. Értelmesebb emberekkel szoktam erről beszélgetni(diplomások, egyetemisták) és mind ezen a véleményen vannak. Nálam fontos, hogy a partnerem is így gondolkodjon erről, ha filozófiákban "hisz", pl buddhizmus közel áll hozzá, az nem baj, mert azt nem tartom hülyeségnek, sőt. De egy mélyen vallásos emberrel nem tudnék együtt lenni, hisz tök más a világszemléletünk.

21N

2017. júl. 26. 17:09
 3/23 anonim ***** válasza:
82%
Élni, és élni hagyni - Nekem ez az elvem. Ha rám nincs negatív hatással a hite (pl olyan vallást követ, amely a nőt alacsonyabb rendűnek tartja), akkor engem nem zavar. Ha nagyon eltérő a párok vallása, abból adódhat gond - Más értékrend, más világnézet, más ünnepeket, más hétköznapok, hosszan lehetne sorolni.
2017. júl. 26. 17:09
 4/23 anonim ***** válasza:
64%
Csatlakozom az első két válaszolóhoz, én sem lennék együtt vallásos személlyel.
2017. júl. 26. 17:10
 5/23 anonim ***** válasza:
80%

Fontos.

Ateista vagyok, de kaptam vallásos neveltetést. Egy bizonyos szintig tudok nagyon toleráns lenni más hitével kapcsolatban, de nem hiszem, hogy egy mélyen hívő emberrel együtt tudnék élni.

2017. júl. 26. 17:10
 6/23 anonim ***** válasza:
58%
#1 vagyok, azzal kiegészíteném, hogy a rám negatív nem feltétlen rossz dolog, csak nekem nem felel meg: Például aki házasságig akar várni a szexszel, az sajnos nem játszana nálam, ugyanis szerintem ebben is passzolni kell egy házassághoz, ne legyen zsákbamacska. De sok ilyet tudnék mondani.
2017. júl. 26. 17:13
 7/23 anonim ***** válasza:
82%
Nekem igazából teljesen mindegy ki miben hisz, csak ne legyen bigott. Na meg ne akarja rámkényszeríteni. Mondjuk párommal ezen szoktunk is vitatkozni- pontosabban csak ő, én meg igyekszem ilyenkor nem kiröhögni- mert neki ez fontos. De valamiben szerintem a legtöbb ember hisz, ezért én nem ítélek el senkit, nem baj az ha valaki tud mibe kapaszkodni.
2017. júl. 26. 17:14
 8/23 A kérdező kommentje:
Ha a vallást félretesszük, szerintem még mindig többen vannak azok, akik hisznek valamilyen istennek titulált felsőbb hatalomban nem hívőként, mint akik nem hisznek semmiben, vagyis agnosztikusak.
2017. júl. 26. 17:16
 9/23 anonim ***** válasza:
58%

Olyannal jövök össze, akivel passzolnak a vallási nézeteink - tehát ha hisz is valamilyen formában egyféle istenségben, nem keresztény vagy ilyesmi. Nekem ez fontos.

Vannak kiváló barátaim, akik keresztények, nem nézem le őket, de párnak nem akarnék ilyesmi hívő embert.

2017. júl. 26. 17:19
 10/23 Sunshinedoll ***** válasza:
95%

Igazából nem lényeges. Volt már ateista párom, meg keresztény párom, aki rendszeresen járt templomba istentiszteletre, meg muszlim párom is, aki rendszeresen imádkozott meg böjtölt meg ilyenek. Addig, amíg egyik sem megy át arrogáns, nonszensz, túl konzervatív vagy radikális irányba, nem igazán érdekel.

Engem egyébként sokszor a hangos, arrogáns ateisták jobban idegesítenek, pedig én se vagyok kifejezetten istenfélő.

2017. júl. 26. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!