Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek mennyire fontos párválasztásnál, hogy a másik fél hisz e valamilyen istenben, vagy sem?
Láttam, hogy valaki a csillagjegyek jellemzéséről kérdezte ugyanezt, és mindenki azonnal továbbállna, hülyének nézné az illetőt.
Itt van az istenhit, és a vallás. Mindkettő egy hatalmas ezoterikus baromság, kitaláció, mese...stb, mégis úgy látom, hogy az emberek nagy része nem tartja elmebetegnek azokat, akik vallásosak (pedig nem ártana).
Én valószínűleg nem járnék vallásos személlyel. Az egész arról szól, hogy az ember úgy tesz, mintha a sorsa egy tőle független valamitől függne, és ezzel magyarázza magának a kudarcait a saját gyengeségeinek beismerése helyett.
Az életedért te felelsz és nem más, úgyhogy nálam eléggé mínusz pont.
Egyre több ember világosodik meg és jön rá, hogy a vallás mese. Értelmesebb emberekkel szoktam erről beszélgetni(diplomások, egyetemisták) és mind ezen a véleményen vannak. Nálam fontos, hogy a partnerem is így gondolkodjon erről, ha filozófiákban "hisz", pl buddhizmus közel áll hozzá, az nem baj, mert azt nem tartom hülyeségnek, sőt. De egy mélyen vallásos emberrel nem tudnék együtt lenni, hisz tök más a világszemléletünk.
21N
Fontos.
Ateista vagyok, de kaptam vallásos neveltetést. Egy bizonyos szintig tudok nagyon toleráns lenni más hitével kapcsolatban, de nem hiszem, hogy egy mélyen hívő emberrel együtt tudnék élni.
Olyannal jövök össze, akivel passzolnak a vallási nézeteink - tehát ha hisz is valamilyen formában egyféle istenségben, nem keresztény vagy ilyesmi. Nekem ez fontos.
Vannak kiváló barátaim, akik keresztények, nem nézem le őket, de párnak nem akarnék ilyesmi hívő embert.
Igazából nem lényeges. Volt már ateista párom, meg keresztény párom, aki rendszeresen járt templomba istentiszteletre, meg muszlim párom is, aki rendszeresen imádkozott meg böjtölt meg ilyenek. Addig, amíg egyik sem megy át arrogáns, nonszensz, túl konzervatív vagy radikális irányba, nem igazán érdekel.
Engem egyébként sokszor a hangos, arrogáns ateisták jobban idegesítenek, pedig én se vagyok kifejezetten istenfélő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!