Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti összejönnétek (LaVey-i) ateista sàtànista nővel?
Tehàt, nincs felig ember, felig kecske satan, nincsenek aldozatok, ritualek, nincs baphomet szobor imadat.
Hanem foleg a sajat kiteljesedesere, sajat lelki egyensulyara es a szamara fontos emberekere figyel.
Az alap hozzaallasa bekes es nyitott, igyekszik senkinek sem fajdalmat vagy banatot okozni, de az univerzum egyensulyaban valo hit miatt, ha vki keresztbetesz neki, lelkifurdalas nelkul visszaadja.
Nagyon csaladcentrikus, szamara ok az elsok mindig.
Az idegenek velemenyet meghallgatja, de a sajat gondolatai szerint cselekszik
/ez mondjuk most annak fenyeben vicces, hogy kerdest teszek fel rola/
Kullemeben nem lehet megmondani rola, hogy miben hisz, teljesen atlagosan oltozik, viselkedese kedves.
Régebben nagyon érdekelt ez, sokat is olvastam róla, annak idején még tetszett is sok alapelve, aztán évek múlva ahogy vissza olvasgattam, nagyon én központúnak tűnt, illetve empátiának nem sok nyomát látom benne. A lelkiismeret nélküli bosszú visszaadása pedig hü.lyeség. Máshogy kezelem a problémáimat.
Az én véleményem nem mérvadó, lévén, hogy nő vagyok, de mivel a téma érdekel, így érdekelnének a további válaszok.
1, igen. Nekem is ez a keves kozul az egyik fenntartasom. Nem tartom nagam bosszuallo embernek, de az eddigi.eletem soran annyian atgazoltak rajtam, kihasznaltak, hogy valoszinuleg erosodnom kellene e teren.
Raadasul, rengeteget ragodom a dolgokon, igy, ha ezeket kovetem, talan egyensulyba kerulok. Roviden megfogalmazva, kicsit onzobbnek, kemenyebbnek kellene lennem a sajat boldogsagom erdekeben-ebben talan segithet ez az ut.
2, Itt nincs itt semmiféle vezeto. Pontosabban van, de a vele valo kooperaciot es annak merteket en dontom el, mivel individuum vagyok.
Nagy mertekben autoteista ez az iranyzat.
Ehhez minek vallást csatolni? Miért kell "ateistának" vagy "sátánistának" nevezni teljesen átlagos viselkedési mintákat? Amiket amúgy én is követek, mégsem vagyok se ateista, se sátánista, se "LaVey-i", se semmi. Esetleg agnosztikus.
Az emberek többsége amúgy is "vízszintes keresztény/zsidó/muzulmán" akik néha elmennek a vallásos épületbe, meg pár étkezési szokást betartanak (amiket amúgy a földrajz és a korabeli gazdasági helyzet alakított ki) és picit se veszik komolyan. A bigott nénik meg a saját lelkiismeretük csillapítják a bősz imádkozással.
Bocsi, ha most megsértelek, de ez most úgy jött le nekem, mintha ez valami új hóbort lenne, mint az amikor tök átlagos vonzalmakat azonnal fétissé vagy aberrációvá vagy szexuális cselekedeteket rögtön új nemmé nyílvánítanak ("pánszexuális" meg ilyesmik)
Nem ellentmondásos ez egy picit?
A nagy indiviidum Lavey-t olvas, rájön, hogy egyetért vele (magától am nem jött rá ezekre? Annyira nem bonyolult.) és kikiáltja magát Lavey fangirlnek. Az individualitás nevében. Ámen.
7
nem sértettél meg. És igen, valoban eleg sok kozos vonasa van az agnoszticizmussal. Az egesz inkabb eletszemleleti, eletvezetesi kerdes inkabb, mintsem hitbeli, foleg, hogy az egesz kulturank, neveltetesunk a nyugati keresztenysegen alapul. Nagyon nehez elvonatkoztatni. De ez talan segit abban, hogy a sok, a keresztenyseg altal belem ultetett felelmen es bizonytalansagon tullepjek
-az igazsag, barmi is legyen, ugyis csak halalunk utan derul ki :)
8
szep probalkozas :) nem fangirlnek tartom magam. Cseppet sem vagyok elvakult. Ennek a gondolkodasmodnak a csirai azelott megvoltak bennem, mielott egyaltalan hallottam volna az ateista satanizmusrol.
A hitvallasuk egy resze egybe vag azzal, amit en gondolok az eletrol, a masik resze pedig epp a sajnos meglevo hianyossagaimat emeli ki- igy pl tudom, hol kellene fejlodnom. De, mivel individuum vagyok :P a sajat dontesem, hogy mennyire szigoruan probalok meg javitani “magamon”.
De hogyan tudott a gagyi egyházak bármelyike is ilyeneket beléd táplálni? Engem is elhordott dédanyám a templomba, az egyik nagyanyám papnak akart nevelni, de sosem maradt meg bennem. A sztorikat ismerem, de úgy igazán sosem vettem komolyan, pláne hogy Isten az ószövetségben pszichopata módon viselkedik, Jézus tanításaiban még vannak értékelhető dolgok, habár ebben a korban annak élni elég butaság (lásd Ferenc pápa lábmosdatásait és instant meghunyászkodását más "erősebb" vallások előtt).
De én nem értem minek emelted ki az ateistát meg a sátánistát a kérdésben, igazából egy viselkedésmintát írtál le, egy világnézetet. Ami leírva jó, szóval nincs vele baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!