Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, miért annyira gáz, ha egy pasi kocka, miért menekül ettől oly sok csaj?
Mitől lesz valaki kocka, mit tesz valakit azzá? Mivel lehet ezt ellensúlyozni?
Most kezdek el éppen robotprogramozással foglalkozni féleséget, azt hiszem aktuális nekem a kérdés:)
Kedves Hölgyeim!:)
Nagyon köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, de néhény dologban pontosítani szeretnék:
A helyzet a következő:
Jelenleg nem dolgozom sehol, hogy legyen időm a már említett robottechnikákhoz szükséges tudást magamra szednem. Előző melóhelyemen más jellegű műszaki mérétechnikával (de nem programozással) bőven kerestem annyit hogy ezt a "szünetet" megengedhessem magamnak.
Viszont innetől kezdve minimum heti 40-50 órát a gép előtt kell ehhez tölteni, mivel algoritmus szintjén létező robotokat számítógéppel lehet csak előállítani ugyebár.
De hangsúlyozom hogy én pénzt termelni akaroka számítógeppel, nem játszani, meg orkokat gyilkolni meg lanpartizni meg egyebeket. Engem ezek nem érdekelnek.
A végzettségem se informatikus, hanem elvileg vegyészmérnök (nem mintha ez olyan sokkal kevésbé kocka dolog lenne).
Engem az érdekel hoyg legyenek robotjaim amik pénzecskét termelnek nekem:) közvetve vagy közvetlenül és lehetőleg jó sokat:).
Viszont ez azzal fo járna hogy a gép elé szögezne minimum heti 40-50 órát,sőt az elején talan heti 100at is... és az életformámból kívülről kb ennyi látszana, hogy a gépe lőtt figyelek.
Szabadidőmben a gépre kb rá se néznék mert, már nem lenne erőm hozzá, plusz nem is akarnék.
Ehhez mérten szívesen várom a további véleményeket.
Plusz akarok még valahogy egy olyan chatbot-ot csinálni, aki a személyes asszisztensem lenne, és például ha egy hölgy keres email-ben vagy gtlak-on, Facebook-on mikor nem vagyok elérhető, akkor ezzel a chatbottal megbeszélheti a teendőket ameddig én személyesen vissza nem térek.
Utána pedig árulni akarom az ilyen botokat, mert biztos hogy nagyon nagy igény lenne rá. :)
Japánban ez már tudtommal nagyon menő dolog, ott valakinek már fizikai robot asszisztense is van.
Na ehhez mértem elemezzétek a kocka-ságot az én esetemben, és először képzeljetek el milyen az hogy ha a pasitok nem válaszol Facebook-on akkor először egy robot jelentkezik helyette! :D
"Na ehhez mértem elemezzétek a kocka-ságot az én esetemben, és először képzeljetek el milyen az hogy ha a pasitok nem válaszol Facebook-on akkor először egy robot jelentkezik helyette! :D"
Hát én akkor passzolnám a dolgot. Jó dolog a robotika és sok hasznos dologra használható (pl műtéteket végző robotok), de én kifejezetten viszolygok attól, ha valaki ennyire bele van buzulva a dologba és a világon mindent, beleértve az emberi kapcsolatait is robotokkal helyettesíthetőnek tartja. Nem szeretnék a westworldben vagy valamelyik black mirror epizódban élni, egy emberrel való kapcsolatban az élő, hús-vér emberrel való kapcsolatot keresem. Ha írok a barátomnak facebookon, akkor az a fontos, hogy ő maga írjon vissza, a saját gondolataira, reakciójára, érzelmeire vagyok kíváncsi, nem az a lényeg, hogy egy percen belül válaszoljon a robot valami sablon hülyeséget. Nem szeretném, hogy a párkapcsolatomban olyan legyen a kommunikáció, mint mikor felhívod az internetszolgáltatót, hogy ez vagy az a bajod, és az ügyintéző benyög egy sablon mondatot és kapcsolja Janit, a szerelőt. Egy olyan férfi, mint te, akit ennyire csak a pénz és a minél több pénz motivál nekem egyébként sem lenne szimpatikus. Fontos lenne, hogy legyen valami erkölcsi célja is a dologgal (pl azt elfogadom, ha mondjuk olyan robotokat fejleszt, amik műtéteket végeznek, hogy minél több embert meg lehessen műteni minimális szintű orvosi műhibával, vagy ha bármilyen más módon jobbá akarja tenni a világot a munkájával). Ilyen vagy legalább hasonló célok nélkül, kiegészítve azzal, hogy az emberi kapcsolatait robotokra cserélné, nekem csak egy törtető pszichopatának tűnik az illető.
Mindenkinél más az, ami kockaságnak számít. Egy überaktív embernél már az is lehet kockaság, ha vki szeret gépezni.
Nekem alapvetően nem baj, ha vki kicsit kocka... a baj, ha nagyon kocka. Értsd ezalatt:
- nem hajlandó kimozdulni, vagy csak szökőévente 1x
- annyit sem mozog, hogy mondjuk naponta 10-20 percet sétáljon (és nem a hűtőtől a gépig gondoltam)
- alig van közös program
- minden programot a heti 8 klánriadóhoz/razziához/mittudoménmihez kell passzintani, és ha épp "benne van vmiben", akkor sürgős ügyben sem lehet vele beszélni
- csak számítástechnikával kapcsolatos dolgokról lehet vele beszélni és szakbarbár (a többi témát vagy unja, vagy nem is tud hozzászólni)
- ha a kockaság mellett eligénytelenedik (tudom, ez nagyon a szélsőséges eset, de pl. ha napokig nem kel fel a gép elől, napokig nem mos hajat, nem borotválkozik, ha hülyén nő rajta a szőr... rosszabb esetben palackba vizel a szobában, mert a klotyóra nem akar kimenni)
ha nincs időd a csajodra, akkor mit akarsz?
azután keresgélj, hogy tudod mikor érsz rá.
sztem senki nem bírja, ha a párja nem foglalkozik vele eleget...
13.:
Aláírom, hogy szép dolgok a humanitárius eszmék, de szeretném hangsúlyozni, hogy épp a német szilíciumvölgy közepén ülök és már most minden elképzelhető dolgot ronggyá robotizálnak körülöttem a következő 10 évben pedig a német munkahelyek 25%-át elviszik majd a robotok. Rengeteg ember munkanélküli lesz, renheteg ember élete tönkre fog menni, átalakul a gazdaság és rengeteg szakma meg fog szűnni teljesen és ez senkit nem fog érdekelni, mert ez a kapitalizmus. Aki nem tud alkalmazkodni az elpusztul.
Aki biztosan életben fog maradni: aki készíti a robotokat.
És ha pl Te veszítenéd el a munkádat, mert a főnököd lecserélt egy robotra és emiatt nem lenne a gyereked lábára cipő akkor lehet hogy máshogy vélekednél a kérdésről...
Én létbiztonságot akarok teremteni nemcsak magamnak hanem a nekem fontos embereknek is ezzel a tevékenységgel.
Sajnos ehhez pedig pénz kell, nem is kevés.
A Facebook-os chatbot dolgot vicces hangvételben értettem.
Kíváncsi voltam a reakciókra.
"(pl azt elfogadom, ha mondjuk olyan robotokat fejleszt, amik műtéteket végeznek, hogy minél több embert meg lehessen műteni minimális szintű orvosi műhibával, vagy ha bármilyen más módon jobbá akarja tenni a világot a munkájával)"
Azt hogy ki mire fejleszt egy robotot a piaci igények határozzák meg.
Kínában már vannak olyan gyárak ahol a dolgozók 95%-át kirúgták és robotokra cserélték.
Sokszor ezt a tulajdonos kénytelen megtenni, mert ha nem tenné meg a japán, amerikai, koreai stb konkurencia eltaposná cégét és csődbe menne, az emberekkel termelő gyár nem lenne versenyképes a japán ronggyá robotizált gyárral szemben.
Abban teljesen egyetértek, hogy technika felődését az emberiség javára kell fordítani és hacsak lehet az emberek erkölcsi szintjének emelését kell vele segíteni, az életet jobbá tenni.
De a magamfajták erre akkor képesek leginkább ha mint robotfejlesztő vállalkozók (vállalat= a laptopom) elég erősek lesznek hozzá hogy az ügyfeleket a robotok "emberibb" felhasználási lehetőségei felé befolyásolják, és ilyen jellegű megrendeléseket kapjanak.
Sajnos az ügyfeleket is elsősorban a túlélés érdekli, és aztán a világ jobbá tétele...
Párom is kocka kicsit, de rám is van ideje.
Gépezik, játszik, viszont nem non-stop, csak ha én sütök, vagy olvasok de csomó közös programunk van amúgy.
Ismerek viszont olyant, hogy 0,24 játszik, gyakorlatilag a(z amúgy szintén szgépmániás) haverjai nem tudják legláabb kicsit kirángatni. Persze senkije nincs :D
" Ha a világon csak az az 1% nem lesz csóró hajléktalan, aki robotokkal foglalkozik, "
Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy a robotizálás egy gyakorlatilag tuti 100%-os befektetés jelenleg.
Nem nehet teljesen pontosan megmondani ki fog éhenhalni, ki ki lesz munkanélküli stb.
Azt viszont gyakorlatilag biztosan meglehet mondnai hogy a robotizáló fejlesztők nem ezek közé tartoznak majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!