Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Első benyomás=ne add magad inkább játssz el egy szerepet?
Butaság. Inkább azt jelenti, hogy a saját személyiségedre nézve mutasd a te pozitív tulajdonságaidat, amiket te is vonzóbbnak érzel magadon. Ennek semmi köze a megjátszáshoz, mert a te jellemedre vonatkozik.
Én önmagam vagyok, de tudom hogy a személyiségemnek van pozitív/negatív oldala. Nem mutatom senkinek azt, ami nem vagyok, hanem a meglévõ pozitívumaimat mutatom ki.
Pl. a jó elsõ benyomás az, amikor kerülõd az olyan témákat, amiket nem szeretsz vagy amiben megmutatkozik a te gyengéd (mert nem vagy érdekelt bennük és nem foglalkoztatnak). Ehelyett olyan témákról beszélsz, amirõl te magad is szeretsz beszélni, és erõsebbnek érzed magad azon a területen.
Ez pont arról szól, hogy magadat adod és karakteres vagy: nem arról beszélsz, hogy milyen nem vagy, mik a hiányosságaid, mi nincs a személyiségedben, hanem arról hogy te milyen vagy: mi érdekel, mit csinálsz, mik a motivációid, amikrõl úgy érzed, hogy betöltik a te életed.
#5 Szerintem az elsõ jó benyomás nem görcsös megfelelésrõl szól. Nincs is törvény rá, hogy emberi kapcsolatokhoz kötelezõ ez. Én nem gondolom így. Természetesen lehet arról beszélni, ami jól esik. Mindenkinek a saját szájíze szerint. De sok ember azért foglalkozik az "elsõ benyomással", mert amikor idegenekkel találkozol, akik nem ismernek téged, semmit sem tudnak rólad, nem tudják hogy viszonyuljanak hozzád. Aki idegenek körében jó elsõ benyomást nyújt, azt valószínūleg jobban megjegyzem, felkelti az érdeklõdésem, kíváncsi leszek rá. Ha idegenek panaszkodnak nekem, vagy túl gázak, lehet hogy legközelebb nem lesz kedvem találkozni. Szerintem az ismerkedés elején a legtöbb ember izgul, és foglalkozik azzal, hogy mit gondolnak róla. De ez csak az elején van, utána feloldódik a helyzet és felszabadultabbak lesztek.
Én nem mondom, hogy olyan fontos az elsõ benyomás, természetesen nem az, sokaknak enélkül sincs gondjuk az ismerkedéssel, de van akit foglalkoztat. Én csak azt mondtam, hogy a véleményeddel nem értek egyet, miszerint ez neked egy "hazugság/szerepjátszás". Nem vezeted félre a másikat, hanem inkább arról van szó, hogy a másik sem kíváncsi a negatívizálásodra. A meglévõ pozitív tulajdonságaidat látja, ha létezik ilyen a személyiségedbe. Pl. megnyílvánulhatok úgy, mint kedves, figyelmes ember, mert az vagyok, de ettõl még nem fogom azt hazudni, hogy jól tudok táncolni a táncparketten, vagy van doktori diplomám, hogyha ez nem igaz rólam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!