Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nők! Ti mit szólnátok ahhoz, ha a férfi a második vagy harmadik randira gesztus gyanánt hozna nektek egy NAPRAFORGÓT?
Most a kérdés nyílván csak azokhoz szól, akik szeretnek/nének virágot kapni a második-harmadik-sokadik randin.
De mennyire lenne gond, ha én napraforgót hoznék? Szerintem nagyon szép virág és hosszabb távon lehetne védjegy, mint nagyszüleimne a szegfű (mai napig minden ünnepre szegfűt vesz nagyapám nagyanyámnak, mert annakidején mikor randiztak akkor is azt vitt). Szerintem ez egy szép dolog, nekem tetszik az ilyesmi.
Nekem 4 virág tetszik maximum ezeket tudnám vinni:
Napraforgó
Orgona
Fekete Rózsa
és bármilyen olyan virág ami kék.
(Illetve még ide sorolandó a "vénusz légycsapója", de azt nem illik vinni).
Ezzel lenne-e problémátok? Mennyire kötelezően elvártak a "klisés" virágok? (Vörös rózsa meg tulipán).
(Mondjuk még az tetszik, mikor a latin vagy Csendes-óceán szigetvilági(?) nők a hajukba tűzve hordanak napraforgót vagy egyéb virágokat, de ez manapság őrültség lenne, de pl. ennek a festményalak-nőnek, jól állna: [link]
Értem az ellenkezések okát, és valóban igazatok is van ebben. Én csak úgy akartam kérdezni (nem sikerült), hogy baj-e ha ilyen kicsit más virággal "élünk" e téren és válik később a "mi virágunká" (feltéve, hogy mindkettőnknek alapból a kedvencei között van) és nem kellene feltétlenül a rózsához meg a tulipánhoz ragaszkodni, csak azért mert mindenki azt mondja, hogy "azt úgy kell és kész". Nem a snasszsága miatt, ráadásul ha az a kedvenced akkor azt viszek, de akkor azért mert a kedvenced és nem azért mert "azt úgy kell, mert 50 éve azt mondták, hogy csak ezt lehet és kész".
Bár igen, ez lehet utálatos bennem már most sokaknak, hogy utálom az idióta szabályokat, amiket csak azért tartunk be, mert egyszer régen valaki azt mondta, hogy kell. Aminek van értelme azt jó betartani, de sok a hülyeség ami után csak úgy vonul mindenki meg sem kérdőjelezve az adott dolgot. Miért a rózsa? Miért nem a napraforgó, orgona, liliom, margaréta, hibiszkusz stb. a megszokott? Miért terelnek be mindenkit egy nyájba, miért baj, ha szándékosan szakítani kíván ezzel valaki?
Ezt csak te képzeled bele, hogy miért az jó kérdés.
Ki mondta, hogy felette? Nem felette, mellette a többségnek. Alapból jó lenne, ha nem lenne ez a "nyáj-effekt" és így nem lenne az, hogy aki máshogy szeretné azt rögtön fikázni kell, hogy "no, bisztos túsokat képze' magárú' bööööf", holott pont az lenne a normális, hogy mindenki úgy teszi ahogy szeretné és nem a kötelezőnek gondolt "megszokás" szerint.
Az élet minden területén vannak ilyen idiótaságok, nem csak itt. Ezekkel kellene leszámolni, nem "felette állni", hanem ráébredni mindenkinek hogy a megszokás nem kötelező.
A szokásoknak van jelentésük. Ha neked jelent valamit a napraforgó, azt el kell mondanod, ha rózsát adsz, az nem szorul magyarázatra.
De nekem is olyan "virágsznob" érzésem van. Az ilyen embereket nem szeretem, mert ha tetszik nekem valami mainstream, azonnal fikáznak és elérik, hogy szarnak érezzem magam.
De pont, hogy nem fikázom. Ha ez a kedneced, akkor ez lesz és nem muszájból, hanem azért, mert ezt szereted. De akkor az azért legyen, mert ezt szereted és ne azért, mert valaki más azt mondta, hogy ezt KELL szeretni és vita nincs.
Bár lehet csak azért utálom ezeket, mert a családom nagyrésze még olyan baromságokat is tud követni, mint az "ajtóknak befelé kell nyílni", meg ilyesmik. Anyám sokáig piszkált ezzel, hogy "miért kielé nyílik az ajtóm". Nem mindegy? Nem, mert "befelé kell".
Nem képzelem bele, hiszen magad írod:
"Miért terelnek be mindenkit egy nyájba, miért baj, ha szándékosan szakítani kíván ezzel valaki?"
Nekem amúgy mindegy, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, csak a hozzád hasonló, önmagát különlegesnek képzelő gyerekekről a végén mindig kiderült eddig számomra, hogy pont ugyanolyan átlagjóska, mint mindenki más.
Azt látsz bele amit bele akarsz látni, de csak nyugodtan. Én tudom, hogy nem így van. Rosszindulatú kommentjeidből lejön, hogy miért látod ezt bele. Egészségedre hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!