Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldön ti is nehéznek tartjátok az ismerkedést (elsősorban helyiekkel)?
20
De attól lehetek még jó társ, vicces figura akivel lehet nevetgélni. Nem minden a pénz!
Mondtam már, hogy ezekről nem engem kell meggyőznöd, hanem az angol csajokat. Arra voltál kíváncsi, miért kerülnek el a helyi lányok, hát ezért.
Másrészről, nem tudom, hány éves vagy, de szerintem teljesen érthető, hogy nem akarja ő fizetni azokat a programokat, amiket a minimálbérből te nem engedhetsz meg magadnak, de ő meg simán. Nem minden a pénz, de azért mégiscsak számít, mikor minden pénzbe kerül ezen a világon. Ez itthon sincs másként, parasztgyereket ritkán látsz középosztálybeli nőkkel.
Hali, nem is olyan messze lakom tőled, Skóciában. :)
Figyelj, mit vársz, hogy majd Kisugor-zomboriból a 18 éves Ferike, átlátja azt, hogy tőle több ezer km-re hogy mennek a dolgok? Bepötyögik a szteroitíp dumákat, azt jóccakát.
Abban igazuk van, hogy nők pontosan ugyanúgy viselkednek itt mint a világ többi részén. Bár nem tudom merre laksz mert az azért sokat számít. pl egy faluban jóval nehezebb dolgod van, mint mondjuk egy nagy városban. Én az utóbbiban lakom, s viszonylag sok turista jön, és pezseg a diákélet is, ennek ellenére a legjobb csaj akivel dolgom volt, az pont egy skót pu.i volt. Az a baj, hogy itt túl sok a bevándorló és nagy részük férfi, így természetes, hogy van egyfajta bizonytalanság, a külföldiekkel szemben. A skót a skótot az angol az angolt választja.
Hogy sikeresebb legyek a csajoknál próbáltam lemászni a létrán és megérteni, hogyan lehetnék jobb.
A nőket egy dolog érdekli a szociális státusz ez van beléjük kódolva. Ha megkérdezel 100 nőt, ha van egy vicces jókedvű szórakoztató pasi ill. egy gazdag melyiket választaná. Nagyjából sejtheted, nem a gazdag lenne a befutó bármennyire mindenki itt erre hegyezi ki a dolgokat. A nők azért választják a pénzt mert az a második a képzeletbeli listájukon. S ha nem jön a szórakoztató pasi akkor "beérik" a jómódúval is. Ennyit dióhéjban.
Az a baj, mivel nem anyanyelved az angol, mindig úgy fogsz tudat-alatt viselkedni, hogy te akarsz megfelelni a nőnek. Az viszont nem fog menni. Azzal annyit érsz el , mint ha otthon az osztály lúzerje odamegy a legjobb csajhoz, és hebegve-habogva megkérdezi mennyi az idő, meg milyen volt a matek óra.
Nekem sem társalgási az angolom de ahhoz közeli. Két dolgot csinálok, az egyik a fizikai kontaktus már az interakció elején. Ölelés, átkarolás, stb. csókold meg minél előbb. A másik, ami bár időigényes de áthidalja az érték-különbség problémát, az nekem a tánc. Pár hónapja elkezdtem Salsát tanulni, úgy lett meg a skót csaj. Közösen gyakoroltunk én előbb kezdtem, tanítottam neki a lépéseket aztán bumm.. :D
23
Hú...gratulálok a skót lányhoz. Szép eredmény, ám gondolom skót lányt még nehezebb felszedni mint angolt a még hangsúlyosabb nyelvi nehézségek miatt :) Gondolom, hogy nem a skót nyeltudásoddal sikerült, inkább a tánccal! De most már legalább tudsz testközelből nyelvet gyakorolni.
Igen, kicsit nehéz, hiszen nem mindig lehet kifejezni angolul azokat az érzéseket, gondolatokat amik egy magyar ember fejében vannak, így gyakori a félre értés vagy meg nem értés és kínos mosoly, tanácstalanság utána. Meg ahány angol lány annyi féle akcentus is, és nagyon hangosan kiabálnak éjszakánként ami tovább nehezíti a megértést! Tényleg nehéz, gondolom minél több ideje vagy itt annál jobban növekszenek az esélyeid!
26
Haha tudtam valamelyik szóforgató egyből ráharap a csalira :))
Ne haragudj, de ha egy helyes pasi odajönne hozzám feketepákó-szinten makogni, nem akarnám megismerni. Nekem nincs ahhoz türelmem, eleget hallgattam suliban a sárga Headway szintű hülyeségeket.
Miért kell angol lány? Nekem sok ismerősöm él kint, alig beszélnek angolul, és kis magyar buborékban élnek.
Hát, erős kétségeim vannak afelől, hogy képben vagy, mi is számít középosztálybelinek. Akkor ugyanis nem értetlenkednél, hogy mi is a gond az ottani életszínvonaladdal, ugyanis itthon is magasabbhoz lennél szokva. És az pláne nem lepne meg, hogy ez egy ottani középosztálybeli csajnak nem vonzó.
Amúgy saját magad demonstrálod, hogy miért előítéletesek a kelet-európaikkal. Felháborodottan, követelőzve kritizálod az angolokat, mintha bármivel is tartoznának neked. Közben pedig te mentél oda, úgy, hogy egyébként a kutya se hívott.
29
Azért nem így van ez, hiszen Anglia a külföldi munkások nélkül megomlana, mert az angolok mind középosztálybeliek akarnak lenni. Épp ezért járna több tisztelet azoknak, akik megtermelik az ételt amivel a hájas kis kiskirály testüket tömik! Egyáltalán nem jár ki nekik nagyobb tisztelet mint azoknak akik a kemény munkát elvégzik! Én így látom ezt barátom, ha te meg másként vélekedsz, azzal csak előítéletes mivoltodról teszel tanubizonyságot!
És épp ezért értetlenedem, mert nekem sosem számított az, hogy kinek milyen a származása. Középosztábelyi gyerekként simán barátkoztam, randiztam munkásosztálybeliekkel. Mi középosztálybeliek nem vagyunk kiskirályok, mi is ugyanúgy a rendszer rabszolgái vagyunk, csak elhitették velünk, hogy többet érünk! És valószínűleg veled is, csak te ráadásul még el is hitted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!