Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ti mit gondoltok egy olyan nőről, aki a tudományban képzeli el a jövőjét?
Tényleg és az egész évfolyam nőkből áll? De a gyógyszerészet, orvosit sem nevezném tudományosnak, mert nem kutatók lesznek belőlük, hanem orvosok, gyógyszerészek, akik kikutatott, bevált dolgokat alkalmaznak, nemnagyon fedeznek fel újat, gyak betanított munkások.
Azért szomorú a helyzet, hogy olyanok mint te tudomány egyetemen maradhatnak, de nem mostanában kezdett látszódni, hogy a magyar felsőoktatás 1-2 szakot leszámítva a béka hátsó fele alatti színvonalú.
"Azért, mert nem neked adunk igazat, mert b.romságokat írkálsz, vmint sajnálkozol, hogy egy okos nőt sem érdekelsz"
Nem, ezt te találtad ki, nyilván te így gondolkozol, ebből gondoltam hogy hihetetlen nagy nálad a sötétség, és most még meg is erősítetted, így most már nem csak gondolom, hanem tudom. Kérdés, hogy mit próbálsz kompenzálni ezzel? Azért szomorú hogy ide jutott a felsőoktatás, igaz, hogy még nem biztos hogy sikerrel be is tudod fejezni...
Én annak idején a tudományban képzeltem el a jövőmet, csak, sajnos ugyanazt tapasztaltam, mint az első oldalon író biológus kolléga :)
Másfél év után rájöttem, hogy nem tudok napi 10-12 órát ülni a sötétben, esetenként büdösben úgy, hogy télen gyakorlatilag 4 hónapig sötétben megyek a laborba-jövök a laborból, anélkül, hogy 2-3 emberen kívül találkoznék valakivel.
Most teljesen más területen dolgozom, de a tudományos érdeklődés megmaradt, szaklapokat olvasok, folyamatosan képzem magam, csak úgy, hobbiból.
Azt vettem észre, hogy a férfiak jó részét ez azért elriasztja- függetlenül attól, hogy kutatóként dolgozom vagy sem. Ráadásul, azért bennem is megvan az "igény" arra, hogy a párommal lehetőleg, - ha csak nagy vonalakban is, - tudjak arról beszélni, ami érdekel, arról, amit szeretek.
Nyilván nem elsőrandis beugrókérdés, hogy vázolja pl a Fermi-paradoxont, de az jó pont, ha tudja, kb. miről beszélek.
A férfiak másik nagy halmaza az, aki a "pályaelhagyás" és a végzettségemhez képest "gagyi" munkám miatt nem tart elég ambiciózusnak.
Mert nyilván, ha egy nő nincs belebolondulva abba, hogy neki is milliós keresete legyen, csakis a férfiú pénzét akarja..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!