Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ti mit gondoltok egy olyan nőről, aki a tudományban képzeli el a jövőjét?
Nálam abszolút előny lenne.
36\F
Semleges. Én nagyon szeretem a természettudományt, de ahhoz, hogy kiváltsa a szimpátiámat, nem kell tudósnak lennie, elég ha csak érdeklődik a tudományok iránt.
Amúgy van olyan nő ismerősöm, aki tudós.
Az én véleményem valószínű kicsit eltérő mert én is ilyen közegben mozgok, így az én fejemben nem léteznek olyan romantikus elképzelések a kutatómunkáról mint az átlag emberekében.
A kutatónők is ugyanolyan emberek mint bárki más. Semmiféle előítéletem nincsen velük szemben és ismerkedésnél is semlegesen érintene. Nyilván annak örülnék hogy értelmiségi, de ennyi.
Én biológus vagyok, szóval benne vagyok a szakmába. Ezzel a munkával csak az a baj, hogy még a Phd-nál sem áll meg a dolog, mert folyamatosan publikálni, kutatni kell, hogy az ember ne halljon éhen, és ez baromi sok idővel és munkával jár. Mikor a szakdogámat csináltam, rengetegszer volt, hogy egész nap egy sötét szobába ültünk reggeltől estig, mert sötétadaptálás után kellett folyamatosan mérnünk a növények fluoreszcenciáját, fél év úgy ment el, hogy szinte ott éltünk a laborban. De a témavezetőnk is ott volt és mi ugyan végeztünk ez idő alatt a kísérlettel, de ő nyilván belekezd egy újba és aztán mégegybe, mert megköveteli a munka ezt, és akkor már nincs is ideje semmi másra.
Én nem vagyok ennyire elhivatott a szakma iránt, mert ezt vagy teljes erőbedobással csinálod vagy sehogy. És ezért képzem át magam teljesen más területre, mert nekem a család az fontosabb.
Viszont van jópár ismerősöm, akinek a kutatás a fontos, ezek közül a nagy részének nincs párja, a többinek pedig szintén szakmabeli. Mert ezt más nem értheti meg, hogy este 8-kor bemegy megnézni a muslicákat, csak az, akinek szintén ugyanennyit jelent a kísérlete.
Számomra előny, ha értelmiségi, elhivatott, és nem úgy képzeli az életét, hogy majd valami pasi eltartja ő meg mehet a szoliból a műkörmöshöz, aztán meg főállású anya 30 évig.
Sajnos a legtöbb tudós lány viszont nem szép, ha már sztereotípiákról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!