Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Hogyan tudnám megértetni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám megértetni a családommal, hogy már továbbléptem?

Figyelt kérdés

Másfél hónapja lett vége egy 7 éves kapcsolatomnak, mert én már nem éreztem azt amit kellett volna. Viszont a családom még mindig a volt párom miatt aggódik és nem az számít nekik, hogy én hogy érzem magam és egyszer sem kérdezték pl meg hogy én hogy vagyok, csak hogy a volt barátom hogy van. Ami eléggé rosszul esik.

Viszont most elkezdtem ismerkedni egy sráccal, de nem tudom hogy tudnám elmondani nekik, mivel az apám gondolatai szerint ne legyen kapcsolatom legalább fél évig. Sajnos még otthon lakom, mert a sulit most fogom befejezni, így úgy érzi, hogy irányíthatja az életem. Hogy mondhatnám el, hogy lehet lesz egy másik kapcsolatom? Amugy 23 èves vagyok. Köszönöm elôre is a válaszokat.

2016. nov. 7. 08:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg gyorsan tovább léptél, gondolom már régóta húzódott ez a dobni kéne egymást hangulat. Szerintem nyugodtan ismerkedj, viszont ezúttal a kapcsolat minőségébe én több energiát tennék bele. És itt inkább a "meg akarlak ismerni", de nem csak a szó biblia értelmében részre tenném a hangsúlyt. Már ha tartós és komoly kapcsolatra vágysz.

A szüleiddel pedig csak értelmesen közöld a tényeket. Vagy megértik vagy nem, de ez az ő dolguk. Én se mindig értem a gyerekeimet, de gyakoroljuk az egymás tetteinek felfogását.

Sok sikert! Egy gyakorló anya. :)

2016. nov. 7. 09:09
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsot. Igen sajnos már régóta ment a huza-vona. Mindig ha elmondtam a problémát akkor ideig óráig jó volt, aztán mintha semmi nem történt volna. Már egy idő után nem bírtam, hogy csak én fektetek a kapcsolatba a volt párom pedig magától értetődőnek veszi hogy ott vagyok neki.
2016. nov. 7. 09:33
 3/13 anonim ***** válasza:

Mintha csak én írtam volna ezt a kérdést... annyi különbséggel, hogy engem az expasim dobott.

A családodnak SEMMIT ne mondj az exedről, meg az új pasiról, attól mert ott laksz még semmi közük hozzá kivel mit csinálsz, 23 éves vagy könyörgöm, nem 10... Nem viszed oda a pasit meg fel se hozod mint téma, az exedről szóló abajgatásokat pedig próbáld meg elengedni a füled mellett. Majd idővel leszállnak róla, hiába magyaráznád nekik, a szülők mindig azt hiszik, hogy ők az okosak, a "gyerek" meg a hülye.

2016. nov. 7. 11:58
 4/13 A kérdező kommentje:

Igen ez tény és valóan így van. Megpróbálja apám rám vetíteni az ő életét és addig magyarázni nekem a véleményét, hogy én azt csináljam végül. Nem értem miért nem lehet megérteni azt, hogy számomra már vége és semmit nem érzek az exem iránt. Mert ténylegesen így van... szerintem már jó ideje...

Köszönöm a választ :)

2016. nov. 7. 12:32
 5/13 anonim ***** válasza:
Figyelj, nekem anyám csinálta ezt... apukám neki az első szerelme, amikor fiatalok voltak nem tudom hányszor csalta meg, meg még sorolhatnám, így most benne van egy xar házasságban, de elválni sem tud, mert nem dolgozik már évek óta (nem is akar), nyugdíjat se kapna, se semmit. Aztán amióta szétmentünk az exemmel (ráadásul ő dobott ki!) meg van zavarodva, arra hajt, hogy könyörögjem vissza én is magamat, ahogy anno ő tette, mert ő azt hiszi, hogy ez a normális, hogy a nőnek ott kell maradnia a pasi mellett bármit csinál... Persze, 7 év az sok idő, de ha azt mondod te már nem érzel semmit, akkor nincs miről beszélni, majd rájönnek erre ők is...
2016. nov. 7. 13:51
 6/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ne is mondd el a szüleidnek az új fiúról a dolgokat egy ideig. Már amikor úgy érzed, hogy komolyabbra fordult a kapcsolatod vele akkor kész tényként közöld a szüleid előtt, hogy ez így van és kész. Addig ne is vidd haza, ha találkoztok se mondd otthon hogy kivel leszel.

Meg kell érteniük, hogy ez az te életed és te nem voltál boldog az előző fiúval.

2016. nov. 7. 15:43
 7/13 A kérdező kommentje:
Csak sajnos nálunk van egy rendszer hogy mindig tudni akarják hol vagyok mit csinálok és mikor jövök stb... és nagyon utálok hazudni :/
2016. nov. 7. 15:49
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Értelek, akkor így nehezebb kicsit a helyzet. Viszont nem kényszeríthetnek bele valamibe ami neked nem jó, ami nem tesz boldoggá. Megmondhatod ezt így nekik és azt is, hogy régóta nem szeretted már úgy a volt párodat ahogy kellett volna és szeretnéd ha ezt megértenék. És ha azt akarják, hogy a lányuk boldog legyen akkor ne szóljanak bele ennyire a kapcsolatodba. A véleményüket elmondhatják, meghallgatod viszont a végső döntést te fogod meghozni.
2016. nov. 7. 15:54
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget :)

Már mondjuk előre rettegek ettől a beszélgetéstől :(

2016. nov. 7. 16:01
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"mindig tudni akarják hol vagyok mit csinálok és mikor jövök stb... és nagyon utálok hazudni :/"

Nem kell hazudni, egyszerűen nem mondasz semmit és kész! 23 éves vagy! Mész, találkozol valakivel, majd jössz, puszi, és csá. Vagy dolgod van, sétálsz egyet, akármi. Ha úgy viselkedsz mint egy gyerek, úgy is fognak kezelni.

2016. nov. 7. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!