Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkedés egy skizofrén férfival. Ez volnék én. Ki
hogyan élné meg a szembesülést ezzel a ténnyel, ha pl
nem elsőre mondanám el hanem néhány hónap után?
11/26 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy már elkezdett remegni a kezem,és ez lehet a gyógyszer hosszútávú mellékhatása.Ez van mindegy is.Elfogadtam igen.És tényleg nem szeretnék egyedül maradni.Mióta van ez a kór,azóta nekem nem volt komoly barátnőm,ez már 11 éves sztori.
12/26 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es.Ez azért nem teljesen így van ahogy te gondolod.Én pl évek óta ugyanazt a gyógyszert szedem,elmúltak dühkitöréseim(mert voltak tény),állandó munkahelyem lett,elég jól is tudok teljesíteni(ez is csoda kategória) szóval kaptam egy jó gyógyszer.szedem.miért ne szedném. Amit pedig az egyre nagyobb adagokról tudsz,én azt a doktornőtől úgy tudom hogy ha hosszú távon szedi az ember akkor kevesebb adag is elég a fenntartásra.ez a tudományos megállapítás
miben nyilvánul meg a betegséged?
2016. nov. 1. 12:21
Találkoztam már skizo lánnyal,akinek skizo párja volt. Több éves sztori ez is, boldogok voltak. Teljesen más kategória, mint pl egy hangulatbetegség, ők nem voltak depisek. A gond a csajszinál volt régebben a haluk miatt, de sikerült neki is megfelelő gyógyszereket találni és jól megvoltak.
Ez egy rejtélyes betegség, nagyon különbözőek a tünetek minden betegnél. Ha nem ön és közveszélyes, nincsenek dühkitörések, akkor rendben is lehet a dolog...
2016. nov. 1. 12:23
15/26 A kérdező kommentje:
Kedves 13-as.Jelenleg szinte észrevehetetlen.
16/26 A kérdező kommentje:
14-es..ez egy szép sztori..én is bőven megelégednék egy hasonló típusú nővel :)
akkor sok jelentősége nincsen.
bár jó lenne tudni, milyen tünetekre szeded a gyógyszert, és mi lesz, ha abbahagyod.
2016. nov. 1. 12:33
18/26 A kérdező kommentje:
Kedves 17-es.Azt nem tudom mi lenne ha abbahagynám,lehet vissza sem esnék.De az orvos szerint élethossziglanig szedni kell a cuccot.Úgyhogy szedem.Milyen lennék ha nem szedném? Valószínűleg félrebeszélnék,értelmetlenségeket mondogatnék,furcsa lennék,elkóborolnék,nem ennék nem innék,sokféleképp jöhet ki a pszichózisnak nevezett módosult tudatállapot.De én kb 4 éve úgy döntöttem hogy együtt fogok működni az orvosokkal.Azóta az orvosok nem akarnak segíteni nekem,de ez tudjuk miért van,szétesett az egészségügy.úgyhogy félévente eljárok gyógyszerért,dumálunk pár percet és eljövök.ennyi idő van rám.Nem mellesleg persze pszichológushoz is járok,neki nagyon sokat köszönhetek.Szóval telik múlik az idő,az életem,csendben békességben.
Akkor én sem fogom elmondani hogy van gyerekem....majd csak a nagyon nagyon sokadik nála alvás után...
2016. nov. 1. 13:31
"Azt nem tudom mi lenne ha abbahagynám,lehet vissza sem esnék."
Na ezért nem. Mentális betegségben szenvedő embereknek nincs meg a betegségérzése. Rengetegen abbahagyják a gyógyszeres kezeléseket, mondván "vissza sem esnék".
Plusz tudom, milyen skizoid emberrel együtt élni, és köszönöm szépen, többet nem kérek belőle.
2016. nov. 1. 13:40
Kapcsolódó kérdések: