Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miként vélekedtek arról, hogy a facebook-on mindenki szépnek, gazdagnak, sikeresnek mutatja magát?
Felszínesség az egész!
Senki se mutatja a "rosszabbik" oldalát, mert az már milyen gáz, pedig senki se tökéletes, a hibák is az élet részéhez tartoznak.
Érdekes jelenségnek tartom, szívesen olvasnék valami tömegpszichológiai könyvet erről, ami ezt elemzi. Ha van valakinek valami ötlete, akkor írja meg a szerzőt, címet.
Olvastam valami tanulmányt erről, hogy hajlamos az embereket depresszióba dönteni, ahogy látják, hogy ismerőseik nagyobb sikereket érnek el az életben. De szerintem sokkal fontosabb az, hogy az irigykedő ember a képernyő előtt hogy áll a dolgokhoz. Ha a sarokban magzatpózban, passzívan emészti magát és dúl-fúl, hogy neki miért nem ilyen fényes élet jutott, akkor nyilvánvalóan árt neki a virtuális, álszent, önfényező világ.
Azonban itt az én példám, hogy gyermekkoromban volt egy szenvedélyem, amit idővel abbahagytam, azóta húzott hozzá a szívem. Pár ismerősömnek ugyanez volt a hobbija és állandóan láttam, hogy töltik fel a képeket ezzel kapcsolatban. Bosszús is voltam rendesen, aztán egy nap rájöttem, hogy nem nézhetem tétlenül és visszatértem a hobbimhoz és most boldog vagyok. Ha nem húzták volna a mézesmadzagot előttem a boldogságukkal villogó ismerősök, nem ingereltek volna folyamatosan, még mindig álmodoznék és egyfolytában a fejemben kattogna, hogy "mi lett volna, ha..."
Semmit, szerintem teljesen normális, hogy a legtöbb ember szívesebben reklámozza a pozitív tapasztalatait, élményeit, mint a rosszat.
Ha meg valaki nem sikeres, csak a facebookon, vagy olyannak mutatja magát, amilyen nem, hát ő dolga, a nap végén úgyis tükörbe kell néznie, és akkor szembesül az igazsággal.
Azért sokan elég szorgalmasan dolgoznak azon, hogy ostobának is tűnjenek :D
Amúgy ez nem facebookspecifikus dolog, csak egy felülete egy eleve létező jelenségnek.
Érdekes, én is mindig ezt nézem. Facebook-on mindenkinek tökéletes az élete.
Ha már van egy ilyen nyilvános felület, akkor oda mindenki olyat tesz fel, amire büszke, hogy mások a "legjobb" részét lássák. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!