Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bele mernétek-e vágni egy kapcsolatba gyerekes fiatal nővel?
22 éves, jól szituált és intelligens lányról van szó, akivel úgy érzem elmélyülhetne a kapcsolatunk, nagyon "kerülgetjük" egymást, de félek megtenni az első lépést afelé, hogy tényleg komolyra forduljon a dolog. Akkor már nincs visszaút, egy ember érzelmeivel játszani pedig nem szabad. Ha pedig nem változik a dolog a mostani találkozgatás, flört stb.-ről komolyabbra, úgy egyszerűbb lenne leépíteni a kapcsolatot.
A kérdés mikéntje tehát: Ha úgy éreznétek, találtatok valakit akivel nagyon jól megértitek egymást, jól érzitek magatokat, vonzódtok iránta...DE zavar, hogy van egy gyermeke..Mit tennétek? Köszönöm a válaszaitok előre is, hátha valaki egy új nézőpont irányából közelíti meg a dolgot, mert én már 1000 szer átrágtam magam rajta, de egyszerűen nem tudom eldönteni mi lenne az okos döntés...
Az a "tudat" zavar, hogy van gyermeke, vagy "maga a gyermek" zavar. Mert a kettő nem ugyanaz (nem írtad, hogy találkoztál-e már vele vagy sem).
Ha a tudat zavar (de mondjuk még nem találkoztál a gyermekkel), akkor pár találkozás alkalmával leszűrhető, hogy hogyan viszonyultok egymáshoz. Akár meg is változhat a véleményed.
Ha maga a gyermek zavar (viselkedése, maga az a tény, hogy ott van körülöttetek) akkor sajnos korrektebb, ha a kapcsolatot megszakítjátok egymással, esélyt adva a nőnek, hogy a gyermekét elfogadni tudó és akaró párt találjon és neked is, hogy egy gyermektelent találj.
utolsó,bár nem nekem szólt,és nem is vagyok egyedülálló anya,de nekem meg az a tapasztalatom az ismerettségi körömben,hogy ez csak a huszonéves pasiknak gáz.
30-as,40-es férfi aki elvált,esetleg szintén rendelkezik gyerekkel,tudatában van hogy a saját korcsoportjában nagyon kevés egyedülálló,gyerektelen nő van.Vagy házas vagy elvált kisgyerekes többségében,és azt a korcsoportot már sokkal kevésbé zavarja,főleg olyan 36 felett...
Elolvastam a 11. hozzászólást is, és érdekes módon nálunk ez nem jelentkezett problémaként. A gyermekem szereti az apját apaként, a páromat pedig mint egy rokont, barátot, vagy nem is tudnám pontosan megfogalmazni... de egyértelműen szereti, és ez kölcsönös. A gyerek életében ugyanis soha nem EGY fontos személy van, eleve ott vannak a szeretett nagyszülők, tanárok, barátok, ezt egy gyerek képes kezelni és elkülöníteni. Ha az anya új párját riválisnak tekinti, ott a szülők kezelnek valamit nagyon rosszul.
Én nem állítom, hogy nincsenek olyanok, akik felelőtlenül mennek bele kapcsolatokba. Vannak. De olyanok is, akik nem, és ez független attól, hogy valakinek van már gyereke, vagy nincs. Ön- és emberismeret kérdése, hogy milyen társat választanunk és hogyan kezeljük a kapcsolatainkat. Én tényleg úgy érzem, hogy ezt az adott szituációt minden érintett kulturáltan és éretten kezeli. Még az exem is. Tudomásul vette, hogy van új párom (neki is van), és kialakult valamiféle egészséges rivalizálás kettejük között, ami nem egymás fikázásában merül ki, hanem az exem annál inkább törekszik arra, hogy jó apja legyen a gyerekének, minél jobb a gyerek kapcsolata az új párommal. Ezzel mindenki jól jár.
Mi meg tudtuk oldani, és a környezetemben még elég sokan mások is. Sokan váltak és kezdtek új kapcsolatba gyerekkel. Volt, akinek sikerült, másoknak nem. Ez teljesen emberfüggő, nem lehet általánosítani. Én férfiból is ismerek olyat, akinek 3 házasságból van 3 gyereke, nem csak a nőkkel fordul elő, hogy tévednek, és később látják be, hogy az első tartós kapcsolatuk nem életre szóló. Veled is előfordulhat még. Bárkivel.
"22 éves, jól szituált és intelligens lányról van szó"
Hány évesen szült ez az intelligens lány?
U.i: Kérdésedre a válaszom : Nem. Mert egy idő után ki fog bukni hogy ez a gyerek nem a tied és idegen.
Igen. Minden egyes embert nevelek a környezetembe, így őt is nevelném ha gyerekes lenne ha nem.
19F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!