Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Járnátok egy talán szocipata...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Járnátok egy talán szocipata sráccal?

Figyelt kérdés

Az osztályba jár 19 éves.Tavaly év végén már eléggé összemelegedtünk. Aztan egyszer csak elojott azzal, hogy neki nincs kedve komoly kapcsolatba keveredni, főleg nem osztályon belül. Szóval gyakorlatilag ő szakitott velem.

Mindig is furcsa volt csak eddig nem vettem észre mert teljesen bele voltam zúgva (még most is kicsit). Igazából mindenkit manipulál. Mindenkinek tudja mit kell mondani. Tavalyi évben egy csomó óráról ellógott és olyan dumakkal magyarázta ki magát minden tanárnál, hogy mindenki csak röhögött. (Ezért is tartják nagy arcnak pl. mert amelyik tanárnál senki nem mert ellógni, ő siman megteszi és megússza.-tudja mit kell mondani neki.)

Az első dolog ami kicsit idegesit benne, hogy nagyon énközpontuan gondolkodik.Főleg akkor volt zavaró amikor jartunk.

Meg igy teljesen furcsa a srác, ahogy a szemébe néz az embereknek. A szemükbe néz de mintha atnezne rajtuk. Velem is ilyen kb. egy éve (azota veszem észre).

Amikor csokoloztunk azis olyan furcsa volt. Hogy mintha nemis érezne semmit meg nemis érdekelné.

Tanulásnál, azokból a tantárgyakból amik érdeklik szín ötös. A többinél meg bukdácsol és kijelenti a tanárnak is, hogy azért nem mert nem érdekli nemis foglalkozik vele és a kettessel bőven megvan.

Most jön a csavar.A tesója akivel régen eléggé jóba voltam. Mondta hogy járt psychologushoz (kellett volna, vagy még mindig jár. De töbsször nem megy).

Ő azt mondta, hogy szociális fóbia miatt.

Én egy kicsit nem hiszek ebben. Akinek szociális fobiaja van annak szerintem félénknek kéne lenni a közösségben. És ki tunne egyből róla, hogy nincs vele valami rendben. Ő viszont eléggé magabiztos. Szeret a középpontban lenni.

Pszichológus szeretnék lenni és most olvastam egy cikket a pszichopatakról és majdnem biztos lettem benne, hogy ő az.De kicsit még most is belevagyok esve és szerintem ha ő benne lenne ujrakezdeném. Most meg kezdődik a suli tuti beleesek megint :)

Kívülről egy jófej sportos srácnak tunik aki mindenkivel megtalalja a közös hangot.

Előre is köszi a segitseget.

2013. aug. 23. 07:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hát biztos ki lehetne valahogy hozni ebből:) és amúgy meg ha jól megvagytok, miért ne?:)
2013. aug. 23. 07:32
 2/11 anonim ***** válasza:
Azokkal soha.
2013. aug. 23. 07:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Először is, egy pszichopata ember képtelen szeretni. Egyszerűen az agya nem képes érzelmi reakciókra, tudja mit jelent, képes értelmezni a folyamatot és jól tudja színlelni is de átérezni nem. Szóval, ha biztosan az aminek sejted akkor kizárólag akkora járna veled, ha ebből valamilyen haszna származna.

Szerintem ez hosszútávon kivitelezhetetlen így, hogy sejtesz valamit.

2013. aug. 23. 08:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha elég jól néz ki, akkor titeket lányokat úgysem érdekel az ilyesmi.
2013. aug. 23. 08:19
 5/11 anonim ***** válasza:
neked fogalmad sincs róla, mit jelent a szociopata...
2013. aug. 23. 08:30
 6/11 anonim ***** válasza:

"neked fogalmad sincs róla, mit jelent a szociopata..."

De, van neki. Legalábbis elég jó felé tapogatózik.

Ha olvastál a pszichopátiáról, akkor azt is tudod, mivel jár, és azt is tudod, hogy jelenleg gyakorlatilag semmilyen esélyt nem látnak arra, hogy változtatni lehessen rajta. Ha valóban pszichopata, akkor az annyit tesz, hogy önként mennél érzelmi vágóhídra egy érzéketlen, egoista, manipulatív szörny mellé, aki lelkileg tönkretesz, kihasznál, kiszipolyoz majd. Gondolom, ebben benne van a válasz.

Hozzátenném, az elmondottak a alapján a srác szerintem nem pszichopata, a testvére által említett probléma sokkal reálisabb. A szociális fóbia jelenséggel nem vagyok különösebben tisztában, de szerintem ez nem csak félénkségben jelentkezhet, sőt! Egy szociálisan félénk ember problémája, hogy fél az embereket közel engedni magához, fél kinyílni. Ezt nem csak félénkség keretében lehet elképzelni. Ismertem én hasonló embert, akire abszolút illett ez a jelző, és ő is elég társaság közepe volt, folyton flegma, nyers, stb. Ő ezzel tartotta távol magától az embereket, neki ez volt a védekező mechanizmusa.

2013. aug. 23. 08:47
 7/11 anonim ***** válasza:

ő inkább szociopata

ilyen volt az expasim, tönkretett lelkileg

egy játék voltam neki, amivel kísérltezett, hogy milyen általa kitalált mondat/szituáció milyen reakciót vált ki belőlem.

A végén meg is mondta hogy tesztel, kísérletezik, ezt ő élvezi. Érzései...na azok nem voltak. Ő is tudta jól mikor kinek mit kell mondani, félénk egy cseppet nem volt.

Haszon? Ez volt a haszon, ha unatkozott volt kivel játszani, neki minden ember "érdekes" volt.

A helyedben kerülném nagy ívben, csak tönkretesz.

2013. aug. 23. 09:34
 8/11 anonim válasza:
neharagudjatok, valaki elmondaná nekem mi az a szociopata? koszonom:)
2013. aug. 23. 11:27
 9/11 anonim ***** válasza:

A szociopata (vagy más néven pszichopata) egy olyan pszichológiai rendellenességgel rendelkező személy, akiből hiányzik az empátia, vagyis a másokkal való együttérzés képessége. Ennek megfelelően egy rideg, kegyetlen, önző ember, aki leszar mindent és mindenkit.

Jellemzői:

- megrögzött hazudozó, aki ráadásul könnyen rá is szed szinte bárkit

- manipulatív (mivel kvázi csak tanulja mások érzelmi működését, így a sajátja nem befolyásolja)

- önző

- kegyetlen, racionális

- sosem jön zavarba, nem ijed meg nem fél, mert hiányoznak a félelemhez, szorongáshoz tartozó fiziológiás tünetek

- nem tanul a hibáiból (mivel hiányzik belőle a következményektől való félelem)

- nagyon megnyerő, lehengerlő

- mindig magabiztos

- gátlástalan

Összességében hiányoznak náluk azok az érzelmek, amik a társadalmi működéshez szükségesek. Nincs lelkiismeretük, nincs bennük együttérzés, aggódás, félelem, szeretet. Ennek megfelelően semmiféle gátlással nem rendelkeznek arra nézve, hogy a szabályokat áthágják. Gátlástalanul használnak ki, használnak fel, fosztanak ki, tesznek tönkre vagy éppen gyilkolnak meg valakit.

Olvastam valahol, hogy egy nyolcéves kislány belelökött egy csecsemőt a medencébe, majd végignézte ahogy megfullad, pusztán, mert kíváncsi volt rá, hogy mi történik. Olyat is, aki halálra késelt egy pincért, mert az felidegesítette, és a fickó nem értette, mi ezzel a gond. Persze, nem mindegyik bűnöző, sok közülük nagyon eredményes a politikában vagy a vállalati szférában, mert a morális gát számára nem létezik, kontrollálatlanul gázol keresztül mindenen és mindenkin.

A párkapcsolatokban is gyönyörűen megmutatkozik mindez: a párjukat kihasználják, megvezetik, átverik, kiszipolyozzák, majd ha már nem kényelmes, továbblépnek. Aztán az egyedül maradt illető csak pislog, hogy ez hogy történhetett meg vele.

Persze, ha veszed a fáradságot a neten utánajárni, sokkal kimerítőbb válaszokat is kapsz ennél, de a lényeg ez.

2013. aug. 23. 11:58
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat. Hát igen ez igy osszeszedve tényleg elég ilyesztően hangzik :/. Szóval a leirtak alapjan szerintetek is szociopatarol van szó? Amugy sem tudom, hogy milyen lenne vele újrakezdeni, ha ilyen hülyeségeken fogok agyalni, hogy h néz rám éppen stb.

Facebook-on szerintetek érdemes lenne ráírnom? v. h lehetne értelmesen megkérdezni tőle, hogy miújság? (Azt ugy nem szeretném, megkérdezni, hogy szociopata-e :D) Kb. 3 hónapja nem beszéltunk, azelőtt is csak nagyjabol köszönő viszonyban voltunk egy ideje.

2013. aug. 23. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!