Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a bajuk a csajoknak velem, miért koptatnak le olyan indokkal, hgoy ronda vagyok vagy nyomi, ha más csúnya fiúkkal meg simán kavarnak?
10: A sztereotípiák nem véletlenül alakultak ki. Megvan az alapjuk, de ki is fejtettem, hogy mi okozhatja azt, hogy az ideális férfi sportos, magas és jóképű.
Azért írtam ápoltságot, mert az egy általános elvárás. Szerintem nincs olyan lány, aki az ápolatlanságot részesítené előnyben. Ellentétben a te általad említett öltözködés, frizura, arcszőrzet stb. már olyan tulajdonságok, amik nem csak egyénenként változóak, ki mit tart vonzónak, hanem időbeli eltérést is mutat.
Azzal, hogy elszúrja valaki az öltözködést, stílust, írtam, hogy az átlagos kategóriába helyeződik, ha minden más stimmel. Azt is írtam, hogy innentől jönnek képbe a belső értékek, kisugárzás, önbizalom. Itt számítanak, az átlagosaknál (amibe vélhetően a férfitársadalom 70%-a tartozik, esetleg még ennél is több). Hiszen olyan nincs, hogy valakihez csak átlagosan vonzódsz. Vagy vonzódsz és lesz párkapcsolat, vagy nem, és akkor nem. Azt nem hiszem, hogyha egy csúcspasi, aki rosszul öltözködik, de nagyon jó dumája, akkor ne akarnál vele jobban megismerkedni. A lányoknál amúgy is sokszor előjön ez a "majd én megváltoztatom" mentalitás.
Írtad, hogy nem volt ideális. Talán revízionálnom kellene a korábbi besorolásom, hiszen mind a 4 említett tulajdonság mennyiségi jellemzőkkel bír, így ha csak nüansznyi eltérés van az ideálistól, akár mind a 3 esetben, attól még lehet ideális is, de extrém esetekben akár egy jellemző túlzott negatív irányba tolódása is okozhatja, hogy valaki rossz pasivá váljon. Az átlagmagasság magyarországi férfiaknál 176,5 cm 6 cm-es szórással. Tehát vegyük azt, hogy a magas férfi 182-183 cm. De az eltérés nem mindegy, hogy az alacsonyság 178 cm, ami kis eltérés, vagy 170 cm. Természetesen súlyra is vonatkozhat ez. Bár a BMI rendszernek is megvannak a maga korlátai, mégis gyakorlatilag jól használható skála: ha az egyén 18,5 és 24,9 közé esik, akkor normális. Az ettől való eltérés minél nagyobb, annál kevésbé lesz vonzó. Az arcszimmetriára és ápoltságra is rá lehetne húzni mennyiségi jellemzőket, bár utóbbit ilyen skálán vizsgálva megint ingoványos a talaj, mert nem egyértelmű, kinek mi tartozik bele az ápoltságba (pl. egy férfi hol és mennyire legyen szőrös kérdése, ami igencsak szubjektív megítélés alá kerülhet.)
Ezért is zártam le az előző bejegyzésemet azzal, hogy figyelembe kell venni azt, hogy a szubjektivitásnak igen nagy szerepe lehet a párválasztásban. Ennek azonban van egy határa, társadalmi elvárások, mate choice copying jelenség és egyéb tényezők miatt. Az egyéni elvárások is csak egy szintig adhatóak lejjebb, már ha ez egyáltalán megtörténik. Viszont léteznek olyan férfiak, akik ezen a skálán annyira alul találhatóak, jómagam is beleértve, hogy amit kínálni tudok, az semmilyen esetben sem alkot közös halmazt a lányok által keresett tulajdonságokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!