Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért nem képesek felfogni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem képesek felfogni sokan, hogy közel sem olyan könnyű elérni a sikert mindenkinek, mint ahogyan ők azt gondolják?

Figyelt kérdés

Ha valaki nem ért a lányokhoz, nem képes meghódítani egyet sem, az nem számíthat kegyelemre ezen a fórumon.Az ítélkezők elfeledkeznek róla, hogy óriási különbségek lehetnek az emberek között. A legtöbben a következő képlet szerint gondolkodnak: ápolt külső+normális belső+kezdeményezés=barátnő

A párkapcsolati egyenlet sok embernél viszont "nem jön ki." Pont azért, mert messze nem ilyen egyszerű a képlet. Vannak született tehetségek, akik alapból olyan megjelenésűek és olyan kisugárzással bírnak, hogy gyerekkoruktól kezdve körüldongják őket a lányok. Nekik elég egy vonzópillantás és a kiszemelt "célpont" máris levegőért kapkod, szégyenlősen mosolyog és belül már alig várja, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljenek.

Míg egy hétköznapi, szürke srác ugyanezzel a technikával köznevetség tárgyává válna a lánynál és barátnőinél. Neki ezerszer keményebben kell tepernie bármilyen apró eredményért. Pontosan azért, mert sokkal másabb a másik fiúnál, neki rengeteg dologban kell bizonyítania.A fellépésében, a mozdulataiban, a beszédstílusában, továbbá arra kell rágyúrnia, amiben jó és meg kell találnia a saját stílusát. Ha csak egy dologban is hibázik, már megette a fene az egészet.Hasonló a helyzet, mint pl. a kardkovácsok és szőlősgazdák remekműveinél. Ott is, ha bármi hibádzik, már nem lesz olyan a minőség, ahogyan itt sem.

A kérdést azért írtam ki, mert már elegem van a sok "gondolkodj el!" kezdetű szövegből. Ha egy ilyen "nagymenő"-t helyeznének át egy szerencsétlen srác testébe, ő sem lenne sokkal sikeresebb, mint az eredeti. Valamivel biztosan jobb lenne a rutinja miatt, de az egyéb hátrányok miatt az addig jól bevált technikái csődöt mondanának, ebben biztos vagyok.

2011. nov. 18. 21:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

21:39-es vagyok

Nem azért van egyedül 30 évesen, mert neki így jó.

Hogy mi fogott meg a páromban? Igazából nem is tudom. Pedig gondolkodtam már rajta, de nem tudom megfogalmazni.

Azt imádtam benne már az elejétől, hogy udvarias. Mindig kinyitotta az ajtót, előre engedett, felsegítette a kabátomat.

Emlékszem, ő is ilyen "én senkinek se kellek" típus volt. Mindig azt mondta, hogy "Kinek kellene egy ilyen kis mikka makka"? :)

Tudjátok mit csinált az első "randinkon"? Azért idézőjeles, mert elmaradt. Nagyon rosszul éreztem magam és lemondtam. Erre ő vett nekem egy nagy csokor virágot, meg egy tábla csokit, kijött hozzánk, de csak az utca végéig, kihívta hugomat, odaadta neki a virágot, ő pedig hazament. Húgom pedig fölcsempészte a szobámba. :) Azóta is kiül a mosoly az arcomra, ha eszembe jut, pedig már 5 éve volt.

Köszi, hogy feltetted ezt a kérdést, jólesik nosztalgiázni.

2011. nov. 18. 22:17
 12/20 A kérdező kommentje:

Szívesen.

Amúgy a 30 év szerintem messze nem olyan idős kor, mint ahogy néhányan itt gondolják. Ma minden kitolódik és sok férfi csak 38-40 évesen állapodik meg.

2011. nov. 18. 22:20
 13/20 anonim ***** válasza:

Ahelyett hogy irigykednék, próbálkozni kell, mindennel, Pua könyvek, gyúrás, esetleg műtét, pszicho könyvek, társaság, haverok, alkohol

MINDENT VESS BE!!! én is azt teszem volt már pár kudarcom de ezzel is előrébb vagyok. Magas vagyok, jóképű (szemcsi nélkül) és egyre emberesedem a gyúrástól MÉGSE volt bnőm, egyrészt mondjuk nem kéne ennyit kockulni:D (anime, és néha game, mint pl most az Oblivion x)) másrészt többet próbálkozni xd

F18

2011. nov. 18. 22:21
 14/20 anonim ***** válasza:

mire mész azzal, ha nem az igazságot mondják hanem azt amit hallani szeretnél? ezzel ugyan magamat is leminősítem, mert nekem sem megy a csajozás, de ha őszinték akarunk lenni akkor a természet rendje az hogy az erősebb-életképesebb marad fenn. az a férfi aki nem képes nőt "szerezni" az milyen férfi? nyilván ezer oka lehet -jogos is- amivel meg lehet magyarázni, de a lényeg a lényeg, hogy nem jön össze az ami a hím feladata: utódnemzés.

azon megint nem érdemes elgondolkodni hogy igazságos-e vagy sem...

ha azt hiszed, hogy kemény az élet akkor nézz meg egy dokumentumfilmet az afrikai szavannákon élő oroszlánokról! na ott aztán kőkeménység van.

remélem "átment" amit mondani akartam.

2011. nov. 18. 22:23
 15/20 A kérdező kommentje:

Összejöhet az utódnemzés majdnem mindenkinek, mert sok elvált, gyerekes, előbb-utóbb bármit vállalni hajlandó nő van ma itthon.

Én arról beszélek mindössze, hogy akinek alapból megy a csajozás, az ne oktasson már ki másokat, mivel semmit nem tud róluk!

2011. nov. 18. 22:39
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia,

én azt mondom, h leginkább nem mindig a fiúkban van a hiba. Na mindjárt kifejtem.

A mostani világ egy kicsit ma már más. A lányok is- köszönhető a feminizmusnak- olyan értékeket képviselnek, mint a fiúk. Ez által ők is kezdeményezhetnek. Igen ám, ha egy lány kezdeményez mindjárt könnyű vérűnek minősítik. Általában az olyan lányok kezdeményeznek , akik nem félnek a kudarctól , jobban mondva fele annyira nem becsülik sokra ill. nagyra a kapcsolatot , amit majd az illetővel alakít ki. Sajnos manapság a fiúk-lányok nem értékelik sokra a kapcsolatot. Igen együtt vagyunk meg nem is , tengünk lengünk. Vagy gondoljunk csak az egy éjszakás kalandokra. Itt a probléma. Sok fiú, lány ( köztük jómagam is ) , nem azért nem mer kezdeményezni , mert csúnya ( valljátok be!! ), hanem fél a visszautasítástól ( ez még a jobbik eset ) vagy a kihasználástól ( ez már nagy szar ). Szerintem ismerős a helyzet mikor egy fiú ill lány játszik veletek. Már meg is van az első rossz lépés ill. élmény. Ez megbélyegzi az embereket egy életre. Igazából azzal is tisztában kell lennünk milyenek vagyunk. Volt egy barátnőm , aki egy kicsit flúgos is meg beképzelt is volt és egy focistával akart összejönni. Hiába magyaráztam neki , h nem jön be a srácnak, ö nem hallgatott rám , mert a srác ezt meg ezt csinálta.... Meg is lett sajnos az eredménye.

Összegezve: nem a kinézettel van a gond vagy a izom tömegével, hanem azzal, h nem merünk kezdeményezni. Miért is? mert Félünk. Mitől is ? a visszautasítástól. Velem is egy srác sokáig játszott. Most találkoztam egy rendes sráccal és egyszerűen nem merem megszólítani. ( a múltban történtek miatt, pedig akkor még volt bátorságom )Ahogy az előző is írta ö a "szürke srác". Érdekes minden lánnyal elvan, kivéve velem. Pedig látom, h szemezik meg minden , de mégsem támad le. Mindig előre enged. Viszont meg volt egy másik srác, akinek volt barátnője és úgy nyomult rám. ( szánalmas )Szóval előtte jól körbe kell nézni az illetőt.........

hú sokat írtam, bocsi:$ nekem ez a véleményem.

2011. nov. 18. 23:37
 17/20 Lifeishard ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ennek egy oka van: éspedig azért, mert, tisztelet a kivételnek, ha valaki segíteni próbál, azzal van letudva a dolog a "szürke kisegerek" részéről, hogy mert úgyse nézek ki jól, meg "miért ne adhatnám magamat?", és hiába mondd a válaszadó bármit, nem engedtek a negyvennyolcból. Hiába mondanám, hogy a külső közel sem olyan fontos, mint hiszitek, mert nem egy tagot ismerek, aki egyszerűen randa, nincsen rá jobb szó, mégis van nője, meg lenne erre is csípőből a válaszotok (mint a csajoknak ;)).De tovább megyek: én pl. nem vagyok egy ronda gyerek, sőt, csajok elmondása alapján is jól nézek ki (nem szánalomszöveg volt...), MÉGSEM jött össze sokáig. Ez azért sokkal idegesítőbb, nem? ;) Ami a "miért ne adhatnám magamat" kérdést illeti, nem fogadjátok el, hogy úgy is adhatjátok magatokat, hogy fejlődtök - hiszen az élet is folyamatos változás, nem? Nem magatokból kell leadni, és nem álarcot kell húzni, nem bunkó és agresszív köcsöggé kell válni, hanem a veletek született tehetséget kibontakoztatni, illetve elsajátítani azt a gondolkodásmódot, amit szeretnek a nők, és veletek, a ti életetekkel, a ti céljaitokkal és stílusotokkal is harmonikus, kongruens. Ez miért lenne alakoskodás, megjátszás?

Igen, a csajozógépeknek (én nem vagyok az (többé nem :D)) ez belülről jön, természetes, ez igaz. Azonban ez is, mint szinte minden az életben, tanulható. Sőt, a "későn indulók gyorsasága" mellettetek dolgozna, ha hagynátok magatoknak esélyt, és jobbak is lennétek náluk, mert Ti így annyival előrébb is jártok náluk, hogy ha "kifejlődtök", tisztában lesztek a gyengéitekkel is, míg ők adott esetben nem...

Az igazi nagymenők, ha egy taktikájuk becsődöl, a következőt teszik: nem keseregnek, hogy ez most miért, hanem nekiállnak egyre újabbat és újabbat kidolgozni, amíg találnak egyet, ami majd működik.

Nem kioktatni akarlak Téged, sem lehurrogni, mert hiszed vagy sem, én is voltam szürke kisegér. A különbség, hogy nem törődtem bele, és hagytam, hogy segítsenek, nem hárítottam el azzal a dolgot, hogy "ez baromság", meg "nekem úgysem fog összejönni". Úgyhogy mára egy önbizalommal teltebb, a tömegből kitűnő szürke kisegér lettem. :D

Remélem, segítettem.

2011. nov. 19. 00:38
 18/20 anonim ***** válasza:

23:37

ez így van, a fiúk is így vannak ezzel, gondolom a srác is akiről írtál.Én sem kezdeményezek már, túl sokszor kaptam meg, hogy legyünk csak barátok, nem is az elutasítástól félek, hanem utána rossz és ronda pasinak érzem magam amiért nem kellettem neki, nekik.

Erre lenne a megoldás ha a nők is kezdeméyneznének, így fele fele arányban menne a férfiak és nők részéről, így aztán hozzám is jönnének akiknek tetszem és érzeném, hogy vonzó vagyok valakiknek és akkor engem sem vágna földhöz ha elutasít valaki akihez én megyek mert tudnám, hogy hozzám is jönnek.Ez a baj, hogy ha egy lány kezdeményez könnyűvérűnek mondják, ez nagy hülyeség szerintem, nincs abban semmi ha egy lány odamegy egy fiúhoz ismerkedni, beszélgetni. miért is ne?

Sokkal kevesebb magányos ember lenen ha nem lenne ilyen egyoldalú hogy csak a férfiak kezdeményeznek és csak őket utasítják el amitől elmegy a kedvük.

2011. nov. 19. 01:43
 19/20 anonim ***** válasza:

"65%-os, nem ismerlek ugyan, de rettentően leírod magadat minden alkalommal. Nem lehet, hogy közel sem vagy annyira ronda, csak bebeszéled magadnak?"

Mindig szeretném én is ezt hinni, de aztán a menetrendszerű újabb kudarc mindig visszazökkent a valóságba.

2011. nov. 19. 08:01
 20/20 anonim ***** válasza:

Azért mondják sokan ezt, mert ők nem tudják elképzelni azt, milyen lehet felsülni, vagy ha igen akkor teljesen másképp kezelik a szituációt, félváról veszik, nem viseli meg őket.

ma 01.43-nak

Jelekre vágysz, ami alapján tudnád, hogy bejössz a csajnak, akkor olvas testbeszéddel kapcsolatos könyveket.

Itt egy pár ilyen könyv:

Navarro, Joe Beszédes testek : egy FBI ügynök emberismereti kézikönyve

Quilliam, Susan Testbeszéd : a mozdulataink őszintébben beszélnek, mint a szavaink: fejtsük meg a testbeszéd titkos jeleit! /

Lloyd-Elliott, Martin Testbeszéd : a vágy titokzatos nyelve /

Nierenberg, Gerard I. Testbeszéd-kalauz avagy Mit üzennek a gesztusok /

Hogan, Kevin A meggyőzés tudománya : igen válasz bárkitől - legfeljebb nyolc perc alatt! /

Fadem, Terry J. A kérdezés művészete /

Baron-Cohen, Simon Elemi különbség : férfiak, nők és a szélsőséges férfiagy /

Cox, Tracey Szuperflört /

Brown, Simon Arcolvasás : kulcs az egészség és a kapcsolatok megértéséhez /

Havener, Thorsten Tudom, hogy mire gondolsz : a gondolatolvasás hétköznapi trükkjei /

Lewis, David Hogyan értessük meg magunkat? : a hatékony kommunikáció gyakorlati útmutatója /

Clayton, Peter Testbeszéd a munkahelyen /

Harford, Tim Az alkalmazkodás logikája : miért kezdődik a siker mindig kudarccal? /

Lewis, David Testbeszéd avagy Siker szavak nélkül /

Quilliam, Susan Sikerek a társas érintkezésben /

Axtell, Roger E. Gesztusok : ajánlott és tiltott testbeszéd-megnyilvánulások a világ minden tájáról /

2011. nov. 19. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!