Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért zavar ez engem egy pasiban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért zavar ez engem egy pasiban?

Figyelt kérdés
Egyedülálló vagyok. Nemrég felregisztráltam egy másik társkeresőre egy barátnőm unszolására, ahogy ő fogalmazott, sose lehet tudni hol találjuk meg az igazit. Igazából csak kíváncsiságból hagytam magam rábeszélni. Nem gondolom hogy bármi összejöhetne ebből, de azért nézelődök. Magamban úgymond értékelni szoktam a jelölteket, hogy lehetne-e dologból valami ha esetleg ismerkedni akarna velem és rámírna. És észrevettem, hogy van olyan hogy találok egy tök jó pasit, abszolút tökéletes lenne mindenben (tekintsünk el attól, hogy mi igaz ezeken az oldalakon meg mi nem, amit írt az megfelelne nekem mondjuk úgy). Kicsit jobban megnézem a képeit és észreveszem, hogy jobban áll anyagilag mint én és ez máris kizáró okká válik. Miért van ez? Nem vagyunk szegények, de pl nyaralásra nekünk nem telik. És mikor látok egy tengerparton állós képet akkor az jut eszembe, hogy biztos ha összejönnénk akkor azt akarná, hogy nyaraljunk együtt és nekem az anyagilag nem menne, ez konfliktusokhoz vezetne a kapcsolatunkban és inkább nem is foglalkozom tovább vele. Miért van ez? Miért aggódom ilyesmi miatt? Normális ez?
2010. nov. 15. 00:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

tegnap 20:01

A probléma nem ott kezdődik, hogy más a világképetek, hanem ott, hogy a világkép ezek szerint attól függött, hogy kinek milyen szám van a bankszámlája utolsó sorában. Na az tényleg baj.

2010. nov. 16. 04:30
 12/18 A kérdező kommentje:

"1. Aki tengerpartos képet tölt fel, az nem gazdag, hanem aránylag csóró, akinek az egész évben összekuporgatott pénzéből pont futja arra, hogy néha 1-2 hetet Olaszba' nyaraljon (olcsó motelben vagy campingben megszállva), és mivel ez számára vívmány, feltölti gyorsan az iwiwre/facebookra. Gazdagok képei általában: áll a könyvespolc előtt, áll a kertben, áll egy pasztelszín fal előtt."

Jó akkor átfogalmazom. Nem vagyunk szegények, de életem első 19 évében az se sikerült, hogy évente 1 alkalomra összekuporgassunk egy családi nyaralást... ez alapján lehet, hogy én is csóró vagyok. Mindegy ez engem nem zavar alapjáraton. Csak az zavarna ha emiatt gond lenne a kapcsolatomban.

"ha tényleg olyan gazdag, majd fizeti a te költségeidet; "

Hát pont ez az ami engem zavarna. Nem tudom megmondani mi a rossz benne. Amit utánad írt a hozzászóló, hogy amíg csóró volt a gazdagabb barátai fizettek neki. Na attól meg aztán pofámról lesülne a bőr. Akkor már a pasimnak hamarabb hagynám, hogy fizessen nekem dolgokat, mint a barátaimnak. Azt talán még bele tudnám venni a hagyományos női.férfi szerepbe, de azt, hogy a barátaimat húzom le azt nem. Ez az anyagi segítség elfogadás nyilván a büszkeségemet sértené azért nem tudom lenyelni, és azért is zavar egy pasiban.

2010. nov. 16. 08:29
 13/18 anonim ***** válasza:

08:29

"Hát pont ez az ami engem zavarna. Nem tudom megmondani mi a rossz benne."

Nem tudod megmondani, mi a rossz benne --> nem tudsz amellett érvelni, hogy rossz --> nem bizonyítható hogy rossz --> nem rossz.

Az ember gondolkodó állat, azt az állítást fogadja el igaznak, amit bizonyítani tud. Amire nincs bizonyíték, azt nem kell elfogadni.

"Amit utánad írt a hozzászóló, hogy amíg csóró volt a gazdagabb barátai fizettek neki. Na attól meg aztán pofámról lesülne a bőr."

Pedig a gazdagok erre vannak, mi másra? Az fizessen, aki tud fizetni.

"a barátaimat húzom le azt nem."

Keversz két dolgot. A lehúzás az az, ha elmész a haverhoz, könyörögsz neki, hogy adjon pézt kőcsönbe, hónap megadod, aztán persze nem adod meg. Az lehúzás. Az nem lehúzás, ha olyan szórakozóhelyen vagytok, ami pl. a te pénztárcádnak drága és ezért ő fizeti az italokat vagy a belépőt. Ugyanis az történik, hogy vagy egyedül tölti az estét, mert túl gazdag, vagy hajlandó fizetni helyetted a társaságért. Értelmes gazdag ezt belátja és nem érzi lehúzásnak.

2010. nov. 16. 16:31
 14/18 A kérdező kommentje:

Ugye ezt te sem gondolod komolyan?

Ez nagyfokú kihasználás lenne mindkét esetben. Tulajdonképpen nem nem tudom, hogy miért zavarna, csak nem akartam leírni, mert nem tudom röviden megfogalmazni. De megpróbálom. Ha én együtt vagyok valakivel, akkor azért vagyok vele, legyen az párkapcsolat vagy barátság, mert szeretem vagy ha barát azért mert jól érzem magam vele, számíthat rám és én is rá. Tehát önzetlenül vagyok velük, nem azért mert bármit várok tőlük amit én nem tudnék nekik nyújtani. Márpedig én anyagilag valószínűleg nem tudnék olyan segítséget nyújtani, mint ők nekem. És ezt én kihasználásnak érezném, mintha csak érdekből lennék velük. A pasimmal azért, hogy egy magasabb színvonalon élhessek, a barátaimmal azért, hogy jobb helyekre bejussak bulizni, drágább piát ihassak stb. Nem az zavar, hogy ezt mások látják és mit gondolnak, mert nem érdekel. HA én tudom magamról, hogy mit miért teszek, akkor nem érdekel mások, akik nem ismernek elég jól mit gondolnak rólam, vagy arról amit teszek. Család és közeli barátok véleménye persze számít, de mások nem érdekel, ha azt hiszik, hogy élősködöm akár a barátaimon akár a pasimon. Nem ezért, hanem mert én érezném magam rosszul tőle.

Ne haragudj, nem megbántani akartalak. Lehet, hogy te ezt így fogod fel és neked ez így természetes és jó, de engem ez nagyon zavarna. Nem lenne tiszta a lelkiismeretem.

2010. nov. 16. 17:10
 15/18 A kérdező kommentje:

Ja és utolsó bekezdés:

"Keversz két dolgot. A lehúzás az az, ha elmész a haverhoz, könyörögsz neki, hogy adjon pézt kőcsönbe, hónap megadod, aztán persze nem adod meg. Az lehúzás. Az nem lehúzás, ha olyan szórakozóhelyen vagytok, ami pl. a te pénztárcádnak drága és ezért ő fizeti az italokat vagy a belépőt. Ugyanis az történik, hogy vagy egyedül tölti az estét, mert túl gazdag, vagy hajlandó fizetni helyetted a társaságért. Értelmes gazdag ezt belátja és nem érzi lehúzásnak."

Ez alapján mi a különbség a kettő között. Mert én mint mondtam nem tudnám neki anyagilag visszaadni azt amit ő nekem nyújt. A te magyarázatos alapján ő fizet, ezt adja ő, te meg vele vagy és így ő nincs egyedül. tehát fizet a társaságodért. Ezt barátokkal nem tudom minek hívják, de ha egy lány a pasijával csinálja akkor kurv@nak.

Bocs ha félreértelmeztem volna.

2010. nov. 16. 17:13
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem igazán tudok mást mondani azon kívül, hogy minden tiszteletem a Tiéd!

Elég kevés olyan Nö van.... söt talán nem is találkoztam még olyan Növel, akit ez zavarna.

Amúgy a társkeresö oldalakon sokat dobnak az ilyen képek, hiszen az elsö benyomás a külsön van, jó és imponáló képeknek kell lennie. Nagyon sok Nönél ki is van emelve, hogy az ideál milyen anyagiakkal rendelkezzen.

2012. jan. 14. 23:36
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez inkább a másik félnek szokott problémát jelenteni. Mert te lényegében, ha kikötöd,hogy ő ne költsön rád, meg ne hívjon meg semmire, mert utálod, akkor nem fog. Innentől kezdve, te azt kapod amit maximálisan elvársz tőle ezen a téren. Szóval semmivel sem kevesebbet. Viszont neki ezzel együtt kell élnie, hogy veled nem mehet akárhova, mert nem álltok úgy és nem szereted, ha ilyen nagyobb kiadásba veri magát miattad.

Szóval ezen nem neked kéne fennakadni szerintem.

És ez szerintem csak egy ócska kifogás.

2012. jan. 14. 23:40
 18/18 A kérdező kommentje:

Pont az zavar benne, amit le is írtál. Hogy tulajdonképpen ez neki jelent gondot, mert ő az aki le kellene, hogy mondjon bizonyos dolgokról miattam. Nem mehetne olyan helyekre amiket az ő anyagi helyzete megenged, de az enyém nem. És pont emiatt zavar a dolog, mert ez egy idő után rányomhatja a bélyegét a kapcsolatra.

Most csak kiemeltem a kérdést, mert eltelt 1 év mióta kiírtam és visszaolvasva rájöttem még mindig ugyanúgy érzek. Bár kicsit változtak a dolgok, azóta egyetemre járok és mellette dolgozok, nagyjából fedezem a kiadásaimat, szóval nem mindent a szüleim állnak, de még mindig nem engedhetném meg magamnak, hogy egy esetleges közös nyaralás rám eső részét fedezzem. Szóval vagy menne egyedül, vagy nem menne. De párkapcsolat címszó alatt egyik se az igazi, mert nyilván ha szeretünk valakit akkor vele akarunk lenni, amikor csak lehet és nem nélküle kikapcsolódni.

2012. jan. 14. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!