Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fair ilyen kéréssel előállni?
Randizom egy nővel, akivel nagyon jó eddig minden, mindketten komoly kapcsolatot keresünk, viszont az utolsó randi végén előhozakodtam vele, hogyha tényleg komolyan gondolja a dolgot, akkor szeretném, ha leszokna a dohányzásról. Annyiban maradtunk, hogy ez nem megy egyik napról a másikra (nyilván én se úgy gondoltam, hogy holnapra szokjon le), és hogy majd megbeszéljük, csak úgy tűnik, rosszul esett neki a kérésem, és lehet, úgy érzi, kompromisszum elé állítottam.
Mennyire fair ilyesmire kérni a másikat? Vagy mennyire jogos a részéről, hogy ez rosszul esett neki?
Egészségtelen és értelmetlen szokásnak tartom, és nem szeretném, hogy a jövőben ebből bármiféle problémája adódjon.
Nekem is mondta egy majd 6 éves kapcsolatom a múltból az elején, hogy fújj cigi, nem kapsz puszit.
Egyik napról a másikra leszoktam, egyáltalán nem hiányzott.
A cigaretta egy pótlék, és ha azt bármi ami jobb nála lecserélik akkor el lehet hagyni, csak egy döntés kérdése, aki nem hagyja el a másik kedvéért no komment.
Azóta én sem dohányzom nem szoktam vissza, de mindig tudom, miért mit teszek, ez egy tudatosság, akik dohányoznak még nem azonos rezgésen vannak a másikkal.
Kérni kérheted, ha nem teljesiti, tehát nem éri meg érted lemondani, mert te többet jelentesz neki, hogy elveszitsen emiatt, hagyni kell, ha ő a cigit választja helyetted, mint élvezeti forrás.
nálam az elején egy ismerkedésnél kizáró ok a dohányos, egyrészt a csók miatt, büdös a szája stb, nem tartja a testét tiszteletben, mert mérgezi..és ezer ok még.
a legutolsó randit 3x gyújtott rá az illető, ezután offoltam minden dohányost, gyárkémény nem kell, és különben is levezethetné a stressz másképp, és akinek egy órás beszélgetés alatt 3x kell rágyújtani az elég jelzés nekem, hogy nem komfortos, mindegy a lényeg, hogy ha nő az illető talán akar majd családot veled nem irtad a korát, meg a másik a bőre is büdös khm, ha beleszagolsz a hajába, a nyakába, csak a dohányszagot érzed, a szája a gége mind mind a dohány járta át, undoritó, akármilyen is legyen ez az ember, nem tiszteli saját magát sem.
Egyrészt nem fog leszokni, tartósan nem. Másrészt szerintem nincs jogod kérni sem. Ha valakivel ismerkedek és eljutunk addig, hogy jó akkor kapcsolat, akkor annak a kezdetben is látható "hibáit" elfogadtam. Ha olyan dolga van, ami nekem nem oké, akkor keresek mást. Nem vagyok én Gepetto, hogy farigcsáljam és én se viselem el az ilyesmit.
Nekem a helyedben nem lennének nagy reményeim.
Szerintem korrekt.
Maximum nemet mond, és egyikőtök jobbra, másik balra el.
Nekem a dohányzás abszolúte kizáró ok, de ha valakivel nagyon jól kijönnék minden szempontból, akkor megmondanám egyenesen ezt a dolgot, aztán mérlegeljen, ahogy szeretne.
Nem sértődnék meg, ha azt mondaná, hogy bocsi, de így nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!