Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy hívjam el a kolléganőmet találkozóra? Élőben, vagy messengeren?
Nincs garancia semmire. Talán egy üzenet annyiból lehet indokoltabb, hogy akkor pl. ráírhatsz azzal az ürüggyel, hogy "Szia! Régen találkoztunk. Nem jársz mostanában a városban? Beülhetnénk valahova, ha van kedved." - Mondjuk ezt át lehet fogalmazni ilyen karácsonyi vásáros, forralt boros alkalomra is, ha van felétek olyan, vagy valami hasonló, szezonális alkalomra.
Személyes találkozás alkalmával történő invitálás esetén a "régen találkoztunk" talán annyira nem aktuális... :)
Bárhogy is teszel, csak akkor tedd, ha nem baj egy esetleges visszautasítás, és az ezt követő esetleges teljes elzárkózás, letiltás stb. a nő részéről.
Magamból kiindulva ma is stresszeltem valami hülyeség miatt, hogy nehogy rájöjjön a főnök, hogy valamit elnéztem, amit aztán kijavítottam mondjuk. Ha valaki ilyesmivel jönne a munkahelyen, hogy találkozó meg randi, na, ha addig nem stresszeltem, akkor egy ilyen után biztos, hogy nem tudnék rendesen a munkára koncentrálni, elvonná a figyelmemet az eset. Munkahelyen nyugiban kell, hogy legyen az ember, hogy a munkájára figyelhessen.
Egyes kollégák jönnek a hülyeségeikkel, férfiak, nők beszélnek magukról, a családjukról ami ki a fszt érdekel... az is annyira el tudja vonni a figyelmemet, hogy utána van, hogy az alapos munkavégzés rovására megy.
Mindenképp személyesen, de én nem tudom ezt a helyzetet támogatni, én már megégettem magam ezekben.
Szóval inkább azt mondanám, hogy előbb keresd a társaságát, kapj visszajelzést rá, hogy pozitívan vesz téged, élvezi a kis munkahelyi csevejeket veled. És akkor kéne úgy alakítani, hogy organikusan alakuljon egy meghívás.
Pl beszélgettek, szóbakerül a mittomén cukrászda, és ja, milyen régen voltál ott, lenne-e kedve veled elmenni. Vagy most a karácsonyi vásár, vagy tényleg akármi.. Ilyesmikre gondolok.
Én már csak ilyet csinálnék.
Messengeren semmiképp se, de az lehetne, hogy messengeren írod, hogy felhívnád talán, és hívásban is lehetne beszélni és elhívni. Írást én szintén saját tapasztalataim miatt nem javaslom, és nem is alkalmazom soha többet.
Először azt akartam írni, hogy személyesen, mert akkor legalább látod a reakcióját.
De üzenetbe meg van ideje átgondolni, megemésztenie, jól lereagálnia.
Mindenképpen vezesd fel a témát, hogy élvezed a társaságát, vonzónak találod ezért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!