Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Skizofrén párral milyen az élet? Bele se menjek?
Megismerkedtem egy férfival, mindketten 30 körüliek vagyunk. 1 hónapja találkozgatunk, 6 alkalmon vagyunk túl. Tegnap elmondta, hogy skizofrén, ún. "hanghalló" vagyis nem szed gyógyszert, hanem ő kontrollálja a hangokat. Teljesen letaglózott... Persze próbáltam ezt leplezni.
Tapasztalatok érdekelnének, akinek a párja vagy ismerőse skizofrén, mit lehet ezzel a betegséggel kezdeni? Hagyjam emiatt? Amúgy nagyon tetszene, de elbizonytalanodtam.
Nagyon ne.
Nem azzal van a baj alapvetően hogy skizofrén, hanem hogy nincs aktív kezelés alatt. A skizofrénia egy nem gyógyítható betegség, viszont a kezelésekkel el lehet érni egy optimális életminőséget, és "tünetmentesen" élni. Maradványtünetek lehetnek, de azok javarészt nem befolyásolják a mindennapi életet.
Két családtagom és egy ismerősöm skizofrén, ebből az egyik sebész, a másik pedig szellemi munkát végez vezető pozícióban egy helyi cégnél. Ők például teljesen átlagos és normális életet élnek probléma nélkül, viszont folyamatos, aktív kezelés alatt állnak ami ezt lehetővé teszi. Anélkül lehetetlen lenne ezt elérni.
A skizofrének alapvetően nem agresszívak vagy veszélyesek provokáció nélkül, viszont rendesen rá tudják hozni a frászt az átlagemberekre ettől független és kiszámíthatatlanok lehetnek ha pszichózisba vannak kezelés nélkül.
Szerinten nézz utána a skizofréniának hogy mi az, szerintem összekevered a disszociatív személyiségzavarral. Ami nem baj, az emberek nagy része így teszi, népszerü tévhit.
Szerintem ha ennyire értetlen vagy és naív, akkor menj bele.
Biztos nincs elég bajod, hogy egy kezeletlen elmebeteggel akarsz lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!