Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent, ha egy férfi azt mondja egy nőre, hogy cuki?

Mindenképp bejössz neki. És pozitív jelző.
De ha pl trash metált hallgatsz, és sorozatgyilkosokról szóló filmeket nézel, meg sokszor vannak őrjöngő rohamaid, lehet, célszerű a külsődet ehhez igazítani.
Sok ember belezavarodik a "cuki" kinézetébe, mert legbelül már régóta nagyon nem az.

Én azokra a nőkre mondom, akik megőrizték a kamaszos vonásaikat, ezáltal sokkal fiatalabbnak tűnnek.
Például Ella Freya ilyen.
Valószínűleg külföldön is így értik. A cute girl ugyanis mindig a koránál finomabb vonásokkal rendelkező, fiatalos nőkre alkalmazó kifejezés.

Rám sokan mondták anno, hogy cuki vagyok, aranyos….a gonosz testvéremre meg, hogy jónő…gondolhatjátok, hogy ki kellett nekik😅
A cuki az cuki.

Közben utána néztem a Cambride Dictionary-ban is:
Ez is kicsiséggel, a fiatalsággal hozza összefüggésbe.
A magyar "cuki" kifejezés édest, kedves, bájost ír:
Csakhogy a "bájos" szót nem igazán alkalmazzuk olyan emberekre, akiknek markáns arcvonásaik vannak.
Japánban egyébként van a "kawaii" stílus, aminek pont az a lényege, hogy valaki cuki, aranyos.
Kawaii girl csak olyan lehet, aki fiatalosan, kislányosan néz ki:
A Google képkeresés alapján egyébként meglepő képeket is találtam. 😅
De tartom magam ahhoz, hogy a cute girl a fiatalsággal van összefüggésben.

Még valami:
Azt nem tudom, hogy az a pasi hogy értette a szót, akiről a kérdésben van szó. Azt tőle kellene megkérdezni.

Még valami, bocsi, hogy megint írok.
Ránéztem megint a google képkeresésre pontosabban, és javítom magam:
Teljesen rendben van. A cute girl-re kiadott találatok megfelelnek annak, amit az #5-ös és #8-as kommentemben írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!