Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy ne stresszeljek rá a kapcsolat elejére?
Van pl most is akivel jól alakul a dolog úgy nez ki, meg komolyan is gondolja (beszéltünk erről), még csak pár hete randizunk szóval ilyen hogy szeretlek kimondása nem volt (nyilván ennyi idő után nem is várom még).
Csak van egy borzalmas tulajdonságom, kapcsolat elején úgy érzem mindig, hogy miért pont velem akarna lenni a másik, kb úgy állok hozzá hogy úgysem lesz ebből semmi (nem mutatom, csak teljesen bizonytalan vagyok belül). Igazából nagyon el tudom a sajat kedvemet rontani...
Mit lehet ezzel csinálni?
Hozzateszem ha járok valakivel egy ideje, egyáltalán nem vagyok feltekeny meg ilyen onbizalomhianyos, csak az elején van ez mindig... A masiknak persze ezt nem mutatom.
4. Nagyon, rengeteget... :D Nem vetted még észre, ahogy haladunk előre a 21-ik században az emberek lassan már egy vajas kenyeret sem tudnak megkenni? Szépen kialakul a funkcionális analfabétizmus. Nekem jó, mert van jó pár szakmám, egy konnektort vagy lámpakapcsolót 5EFt-ért cserélek, és sorban állnak nálam. Egy szoba felújítása 600EFt tapétázással. Pszichológus? Azt se tudják az emberek melyik bolygón élnek, a placebó optimizmus meg csak ideig-óráig működik. Tudod ahhoz hogy egy ember elinduljon felfelé, tisztába kellene lennie alap fogalmakkal és adolgokkal. ezzel meg az a baj, hogy a sok roncs családból érkező ember eleve azt sem tudja mit jelent a kötelék, a kapcsolat vagy a kitartás, alázat, lemondás. Az alapok hiányoznak, de majd a pszichológus megoldja helyettük. Oké, igazad van.
Azt tudtad hogy fogyni nem a fogyasztószerekkel lehet, hanem életmód váltással? A pszichés problémák megoldása ugyanilyen. 30 év alatt rengeteg ilyen emberrel találkoztam, ebből aki változtatni tudott tartósan, egy kezemen meg tudnám számolni. Tudod mit várnak? azt hogy majd helyettük valaki megoldja a problémáikat, meg majd valaki boldoggá teszi őket. Sokan úgy szeretnének változtatni, hogy semmi nincs a kezükben. Csak hogy értsd: 5 éves ovis kisgyerekek diplomát akar úgy, hogy beiratkozik egy egyetemre, persze olvasni azt nem tud.
Mivel ez a pszichológia kérdés nekem fókuszált téma, hidd el hogy jobban képben vagyok vele mint te. Családban is vannak, és 30 év alatt legalább 30-nál voltam kíváncsiságból. A 95%-a kókler, semmit sem ér. A többsége nem veszi fel a te rezgésed, magasról lesz*rja a problémádat, egy munkadarab vagy neki aki fizet.
Van megoldás, de azt nem pszichológusnak hívják.
Ezt te gondolod magadról, bár ahogyan a feltételes módot olvasom, így igazat adok. Szóval segíthet, igen... ha a ennek feltételei adottak. Aztán általában mindig ezzel van a baj.
Ha te pszichológushoz jártál, akkor feltételezem problémás családból jöttél. Amikor az alapokra céloztam, akkor erre gondoltam. Tudom, a te családi alapjaid tökéletesek voltak, te a balesetben elhunyt férjed gyászához kértél segítséget. Oké, én kérek elnézést!
8. Oké! Kisebbségi komplexus, nem hisz a saját tudásában, külsejében, a hozzáállásában a kérdező. Valószínűleg hozott minta. Hogy lehet rajta változtatni? Úgy, hogy nagy levegő, nincs semmi probléma, a párom addig lesz velem ameddig akar, én nélküle is életképes vagyok. Nem görcsölök rá hogy értéktelen vagyok, ugyanis ez csak a saját fejem kreálmánya. Mindenki olyan démonok ellen küzd, amit ő alkotott saját magának. Ezt pedig csak a kreátor tudja törölni.
Itt a gyk-n is buborékvilágok harca zajlik. Egyszerűen nem tudják az emberek a legegyszerűbb tézist, miszerint erőszak erőszakot szül, azaz ha rá akarom kényszeríteni a nézeteimet másra, az ellenállást szül.
Mi a világ legnehezebben kivitelezhető dolga? A szeretet, ugyanis annak alapja a feltétlen nélküli elfogadás. Na most az emberek többsége még önmagát sem fogadja el, akkor hogyan képzelik el azt, hogy ő és a külvilág szimbiózisban éljen egymással? Alap problémákból indul ki minden. Amíg nem fogadja el önmagát valaki, addig nem lehet ugrani a következő szintre.
A modern világ egy iszonyú kemény csapda, ugyanis álságosan azt sugallja hogy csak ÉN ami számít. A trendekkel meg azt éreztetik, ha nem követed, lenéznek és egy senki vagy. Egyébként ez bonyolultabb ennél, mert a családi minta, a családban gyerekként betöltött és látott szerep ami meghatározza a felnőtt létet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!