Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Régen (10+ éve) hogy ismerkedtek az emberek, amikor nem lehetett állandóan egész nap chatelgetni? Akkor nem sértődtek meg, ha valaki csak ritkábban írt, mint manapság?
Manapság már ismerkedéskor megsértődik a másik, ha nem írnak vissza neki néhány órán keresztül, az meg aztán az ismerkedés megszakítására ad okot, ha valakinek egész nap nem ír vissza a másik, mert elfoglalt, más dolga van, vagy épp lelkileg van leterhelve. A kérdésem, hogy régen akkor, 10 éve, az okostelefonok, mobilnet és üzenetküldő alkalmazások előtt hogy ismerkedtek az emberek? Akkor elfogadták, hogy nem tudnak folyamatosan chatelgetni egymással és nem is voltak ilyen elvárásaik, hogy egész nap kapcsolatban akarnak lenni a másikkal minden nap?
És aki keveset használja manapság ezeket, nem olyan típus, hogy ő állandóan vagy pár óránként írogasson minden nap napközben is, az el is temetheti magát, mert a legtöbb ember meg fog sértődni ezen ismerkedéskor?
Akkor nem 10, hanem 12-14 éve. (Meg előtte pár millió évig.) Emlékszem az első ismerősömnek 2011-ben lett okostelefonja, de akkor még talán mobilnet nem volt neki egyből. Persze lehetett facebookozni, hogyha leültél a számítógép elé pötyögni.
2. A kérdésre is válaszolnál?!
Insta 14 éves idén.
Amúgy haladni kell a korral.
Ennyi.
"Akkor elfogadták, hogy nem tudnak folyamatosan chatelgetni egymással és nem is voltak ilyen elvárásaik, hogy egész nap kapcsolatban akarnak lenni a másikkal minden nap?"
Mivel nem volt ez opció, mást nem lehetett csinálni. Mintha azt kérdeznéd, a repülő feltalálása előtt elfogadták-e az embereket, hogy hajóval lehet Amerikába menni.
Én elég kőkorszaki vagyok, de nem bírom, ha azzal nyomasztanak, hogy írogassak egész nap. Őszintén! Mi a fészkes fenéről beszèlgessek valakivel egész nap úgy, hogy közben dolgozom, meg élem az életemet. Azt sem tudom sokszor, hogy hol van a telefonom! Napi pár üzenetváltás, ami érdemi információt tartalmaz, meg jó reggelt, jó éjszakát, az kedves. De hogy milyet kakált, hányszor pisilt és milyen alakúak a felhők, ha kinéz az ablakon?
De világosítsatok fel! Miről kell csetelni egész nap, hogy a partnered ne sértődjön meg?
#8:
Napról napra egész áldott nap én sem értem, hogy gondolja pár ember, viszont azért két nap csend után, vagy még előtte miután tudja, hogy nem lesz ideje, vagy kedve, mert fáradt miért nem lehet a másikkal tudatni? Rendben van, hogy idegenek egymásnak, de egy emberről van szó, ha meg már jó ideje csevegsz valakivel és kijöttök egymással, gondolsz is rá, kedveled, tetszik, akkor miért olyan nagy dolog írni előre, I formálni, hogy keine Zeit? ^^
Én meg ezt nem értem sehogyse.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!