Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
20 F vagyok es van egy 27 eves no akivel egyutt szoktunk jarni meg ejszakazunk is kb mar 2 honapja,rokonaim szerint nagy a korkulombseg. Szerintetek ez a het ev valoban akkora gond?
Ezt úgy írom, hogy kb. egykorú vagyok a nővel, és voltam korkülönbséges kapcsolatban, ahol én voltam a fiatalabb fél. Nincs kőbe vésve, hogy egyáltalán nem sikerülhet, de lényegesen több a buktatója, főleg, amikor még ilyen fiatalok vagytok mindketten.
Az egyik, bár ne legyen igaz, hogy sokan azért választanak fiatalabb partnert, mert a tapasztalat hiánya miatt könnyebben irányíthatóak, manipulálhatóak, vagy mert kiszolgáltatott helyzetben vannak nekik pl. anyagilag, és ezért cserébe úgy érzik, hogy elvárhatnak ellenszolgáltatásokat. Úgyhogy érdemes odafigyelni, hogy van-e olyan, hogy kellemetlenül érzed magad attól, ahogy a nő bánik veled, lekezel az életkorod miatt, ellened fordítja a korából adódó előnyeit, vagy esetleg korábban is rendszeresen volt párkapcsolata, vagy "barátkozott" fiatalabb fiúkkal.
Ha már szóba kerültek az erőforrások, érdemes lehet megbeszélnetek, hogy hogy oldjátok meg ezt a helyzetet, anélkül, hogy bárkinek rossz legyen, mert pl. ha te diák vagy, és nincs fizetésed, akkor a programokat nagyrészt neki kell állnia, ha összeköltöztök, valószínű neki megoldottabb a lakhatási helyzete, és feszültségeket szülhet, hogy ő többet ad bele.
Fontos még azt is átbeszélni, hogy ki mit vár ettől a kapcsolattól. 27 évesen a legtöbb ember szeretne már megállapodni, házasságban, gyerekben gondolkodik, 20 évesen meg a legtöbbeknek ezek még csak nagyon távlati tervek, és sokkal jobban belefér a "tudom, hogy nem ő lesz az életem párja, de jól elvagyunk" mentalitás. Viszont fordítva is, én pl. 26 évesen egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy komolyan tudjak tervezni egy 20 évessel, úgyhogy lehet, hogy pont ő nem tervez komolyan, és jobb tudnod, ha te esetleg igen. Ha pedig mindketten komolyan terveztek egymással, és kb. egy szinten vagytok, fennállhat annak a veszélye, hogy te még ebben az életkorban nagyon sokat fogsz változni, ő meg már nem, és "túlnősz rajta".
Amibe még érdemes belegondolni, a gyerekvállalás. A legtöbb nő azért nem 35 fölött tervezi az elsőt, úgyhogy kb. a következő 5 (de lehet, hogy 4, vagy 3) éven belül apává, családfenntartóvá kellene válnod, úgyhogy érdemes átgondolni, hogy szerinted fogsz-e tudni ott tartani lelkileg és anyagilag. Ha pedig tovább vártok, mondjuk olyan 30 éves korodig, amikor már neked is kényelmesebb lenne, neki már nehezebb, és ha több gyereket is szeretnétek, az nem valami esélyes. (Engem pl. feszélyezett a gondolat, hogy ha lesznek gyerekek, akkor ha nem akarom, hogy túl öreg apjuk legyen, 27 éves korom körül le kell babáznom, ha készen állok rá, ha nem. Örülök, hogy most rugalmasabb helyzetben vagyok.)
Nyilván vannak kivételek, nem minden korkülönbséges kapcsolat halálra ítélt, és az idősebb fél sem mindig egy köztörvényes pedofil, de azért szerintem nem árt egy kicsit jobban vigyázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!