Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tárkeresőkön mostanában tényleg főleg szépen fogalmazva az egzisztencia számít? Nem vagyok 20 éves, sok barátnőm volt, sosem volt ezzel gondom. De két komolyabb csalódás után volt kihagyás.
22
Mi a boldogság? Nem értem miért zárná ki a szerelem érzését az, hogy például van lakása valakinek.
24: nem az a válaszoló vagyok, de... szerelmes még lehet is egy felnőtt, érett nő valakiba, akinek nincs lakása, autója, csupasz a popója... de azért ha nem tengődni akar a világban, hanem együttélős párkapcsolatot, házasságot, gyereket, azt nem lehet csupasz popsira, meg sokan nem szívesen szülnek albérletbe, ahonnan rohadt gyorsan ki tudják őket rúgni és aztán kereshetnek last minute újat (ami nehéz, mert sok helyütt ki van kötve, hogy gyerek nélkül).
Az ilyen echte picsuládé aranyásók száma ugyan nőtt az elmúlt 20-30 évben, a kereslet miatt, de ez nem a nők többségére jellemző. De az jellemző, hogy egy 18 éves kis csajszit, aki még nem gondol a jövőjére, nem ketyeg a biológiai órája, nem gondol még igazán komoly, mély kapcsolatra, könnyebb megfogni és megtartani azzal, hogy "veszünk olcsó bort, átmegyünk anyámékhoz / albérletbe, kimegyünk a Városligetbe / kiserdőbe, oszt' szuper a kapcsolat". Hozzátenném, hogy azért a férfiak egy részében is hasonló dolgok menne.
Az a jó, ha az ember a szívével és az agyával is dönt egyszerre, és a szerelem oltárán nem áldoz fel olyasmit, ami neki fontos, akkor sem, ha Józsika a sarokról lefelszínesk...zza azért, ha irodista középvezető nőként nem jönne össze fizikai közmunkással Budapesten... hanem ha neki fontos pl. az anyagi biztonság, akkor keres tovább, mert találni fog mást is, akivel van esély a szerelemre.
Megalkuvás meg azokban a kapcsolatokban is van, ahol vonzalom van, pénz meg nincs.
26: azért ne csináljunk úgy, mintha tehetős ember személyiségébe nem lehetne beleszeretni, és csak számításból lehetne vele menni. Ez a legjobb manioulációs technika - aranyásózunk mindenkit, aki nem is feltétlen az, csak úgy jött ki a lépés.
Amúgy meg oké, hogy több echte aranyásó van, de azért a nők többsége még mindig nem ilyen (rengeteg csóró gyári munkást is ismerek lepukkant 90es évekbeli Skodával, albérletben, akinek van nője, meg hozzád hasonlóakat is). Ha csak ilyenbe futsz bele, abba érdemes belegondoni, hogy te kiknek írsz, kiket húzol jobbra, mert azért te is előszűrsz.
És igenis, vannak olyan szerelmen alapuló kapcsolatok, ahol van megalkuvás. Pl. "tudom, hogy hűtlen lesz hozzám, mert sokkal jobban néz ki, mint én, de szeretem", "tudom, meg "tudom, hogy a gyerekemet nem tudom majd osztálykirándulásra elküldeni, de akkor inkább leordítom a fejét, de szeretem", "tudom, hogy ilyen-olyan mentális problémája van, ami még ki fog ütni" és sorolhatnám.
"azért ne csináljunk úgy, mintha tehetős ember személyiségébe nem lehetne beleszeretni..."
Én ezt nem is állítottam soha. Csupán azt, hogy meredeken emelkednek az igények, es egy szint után kérdés, hogy vajon kibe és mibe is lesz szerelmes az ember és mit lát meg a világból.
Jelenleg igen, sokba futottam bele, és ha elolvastad az első kommentjeim egyiket abban leirtam, hogy elég szerteágazó helyekről kaptam ezekre visszaigazolást. Azt is leirtam, hogy nem szeretnék általánosítani, nyilván mindig vannak kivételek. Csak arra voltam kíváncsi, hogy valóban ekkora mértékben, és egyre szélsosegesebben nőtt a függőség az anyagiaktól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!