Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ilyen durva drágulások esetébe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen durva drágulások esetében a nők megbocsájtóbbak a randin, ha nem ad a pasi borravalót?

Figyelt kérdés
Vagy továbbra is "jó pont" a nők szemében, és csak ez számít nekik? Azzal nem törődnek, hogy a pasi pénze így még gyorsabban el fog fogyni és nehezebb lesz megélnie? Miért szolidárisabbak pl egy vadidegen futárral, mint azzal, aki iránt érdeklődnek?

2022. júl. 16. 22:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a borravaló intézményét én sem támogatom. Valószínűleg haldoklik is, vagy nem tudom, de az utóbbi időben a legtöbb étteremben már kiírják, hogy 10-12% szervízdíjat felszámolnak. Ilyen árak plusz a fixen beépített szervizdíj mellett szerintem teljesen oké, ha kártyával fizeted azt, ami kijön a végén. Vagy kp-ban max ezresre felkerekíted. Fizesse meg a tulaj az alkalmazottat.

Múltkor ettem valahol, ahol össze lehetett állítani, mit kérek a tálba. Kezdő pincér, lediktálom kétszer, elején félreérti, szöszöl a mobilján, de tök kedvesen vártam. 2 perc, mire felveszi a rendelést, elismételtetem vele még egyszer, mit kértem, minden stimmelt. Erre kihozza, és olyat tett bele, amiről szó sem volt. Páromnak is mást tett bele az egyik összetevő helyett, valamit meg lefelejtett róla. Kedvem lett volna reklamálni. De nem tettem. De ilyenkor azért a borravaló túlzás, főleg beépített szervizdíj mellé...

Szóval én nem várom el, hogy azzal nagyvonalúskodjon. De kp-ban a százasokat, tízeseket visszakérni kicsit túlzás. Ezért javaslom a kártyát. De itt is illik felfelé kerekíteni, ha nincs beépített szervizdíj. Bár valószínűleg a tulajnak megy. Mindenesetre szerintem fizesse meg a tulaj az alkalmazottat rendesen, és közölje velem pontosan az árat, amit elvár, mint minden rendes más szolgáltatás.

2022. júl. 17. 09:20
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer randiztam egy sráccal, aki drága étterembe vitt. 12% szervizdíj felett még felkerekítette a következő tízezresre az összeget és kártyával fizetett. Na ennek valójában semmi értelme sem volt, mert tuti az egyébként se sajnálnivaló tulajnak ment... Ha felém akart ezzel imponálni, akkor számomra ez inkább visszatetsző volt. Főleg, hogy ott se kaptunk figyelmet, jó kiszolgálást, mert elsőre szerintem nem nézte ki belőlünk hogy jól fizető vendégek leszünk. El is felejtette az egyik tételt a rendelésben, úgy kellett szólni hogy azt is hozza ki... Nem értem, mivel érdemelte ki azt a pénzt.

És igen, egyetértek a 20-sal, hogy más dolgozók sokkal inkább megérdemelnék. Ezerszer szívesebben adnék én is ápolóknak borravalót. Ő önzetlenül kedves és figyel és ez a hivatása, ezt becsülöm. És ismerve a nehéz anyagi helyzetüket, tudom, hogy jó hekyre menne. De a pincérek, akik csak ezért kedvesek, hogy kapjanak... És ha nem nézik ki belőled, akkor meg se előlegezik a tiszteletet. Ha meg kinézik, akkor mint a légy, ott keringenek és bájolognak... Pff. Az én szememben nem érdemlik meg.

De ettől függetlenül nem tetszik a hozzáállásod. Mert a randi miatt kérdezed. Úgy vagyok vele, randin ezzel kapcsolatban is hozza a partner a saját alap hozzáállását, és ne akarjon se spórolni rajtam, se miattam nevetségesen nagy gesztusokat tenni egy idegen felé. Igyanezt gondolom az utcán kéregetők esetében is a sétálós randikon. Akinek alapból adna, adjon, akinek nem, annak ne adjon, mert nem nyűgöz le vele. Már meg tudom mondani, melyik a kamus. Egyszer egy ilyen randin odajött egy c suhanc, hogy kéregessen, a partnerem adott neki. Pedig egyértelműen nem kenyérre kellett neki, az egész stílusa minden, elárulta. Direkt kihasználta a helyzetet. Na a pincér ehhez igen hasonló.

2022. júl. 17. 09:32
 23/26 anonim ***** válasza:
23%
Természetesen nem. A nők igényei az anyagiakat tekintve egyre csak nőnek.
2022. júl. 17. 10:11
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, hogy ezen vagyok fennakadva, de honnan tudja, mennyit adsz a futárnak? Kézenfogva nyitjátok ki az ajtót?
2022. júl. 17. 15:52
 25/26 A kérdező kommentje:
24es, a futár csak egy példa volt a borravalót kapókra. Randinál nyilván a pincér, felszolgáló, ilyenek a relevánsak.
2022. júl. 17. 21:20
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem olyan helyre mész, ahol előbb fizetsz, aztán megiszod a cuccot?
2022. júl. 17. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!