Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha Tinderen (és más matchelős oldalon) érvényesül a 80/20-as szabály akkor a való életben miért ne érvényesülne?
A 80/20-as szabály elsősorban szexuális vonzalomra vonatkozik, tehát a nők a férfiak mindössze 20%-át ítélik meg vonzónak.
Ez a való életben miért lenne másképp?
Mert a való életben bekapcsolódik egy csomó minden a folyamatba. Egyrészt, nem csak egy képet látsz, látod a mozgását, kommunikációját, verbális és non verbális szintén egyaránt, látod, hogy öltözködik, viselkedik, érzed a szagát, emellett nincs rajta kívül még 200 ember jelen, akiket csak úgy megnézegetsz, mint tesco polcán az öblítőt.
Teljesen mások a körülmények és a "szabályok" élőben. Ezért is alakulhat ki, hogy sok esetben az ideállal ellentétes, vagy legalábbis nagyon bele nem illő férfi lesz a befutó.
Mert a való életben (ha) meg tudod ismerni a màsikat nemcsak a külseje foghat meg.
Viszont a húspiacon mindenkinek a legjobb kell.
1
Milyen élethelyzetekben tudja megvillantani más “értékeit”, kommunikációját szagát? Egy buliban például? Tudtommal ott is ha bejössz 2 mp után akkor jó, ha nem akkor elküld. Villamoson, utcán, bevásárlóközpontban? Tudtommal ott is a 2 mp-es szabály érvényesül.
Esetleg ha egy baráti körben vagytok akkor talán. De ha már hosszú ideje ismered akkor nem elkönyvelted barátnak? Nőknél tudtommal nagyon ritkán van átmenet barátból udvarlóba.
Buliban, ami nem "disco", házibuli, baráti összejövetel, sütögetés, társasjáték est, utazáson, hobbival kapcsolatos programon, futás, úszás, kajak, zenei fesztivál, akármi, túrák, online térben különböző online játékok során, van ismerősöm aki így talált a párjára, én nem igazán ismerem ezt a világot. De koncerten is ismerkedett már meg barátnőm pasival. Különböző képzéseken, munkahelyen, de én buszon is beszélgettem már kb egy órát sráccal, mert egy irányba mentünk.
Ezer lehetőség van, ha az ember nyitott. Én pl. egy buszos utazáson ismerkedtem meg a párommal. Van ismerősöm aki a lovardában ismerte meg a párját, van aki anime találkozón, vagy épp motoros rendezvényen, húgom egy barátja által rendezett ottalvós házibuliba találkozott először a párjával, de van aki egyetemi buliban. Nagyon kevés olyan ismerősöm van, akinek bejött az online párkeresés, én soha nem próbáltam, mert az egész erőltetett és izzadságszagú.
5
Értem én de ilyen helyeken is fontos, hogy vonzónak találd, nem? Mármint ti nők legalábbis úgy tudom így működtök, hogy jó legyen ránézni.
Változó. Nagyon sok nő nem kifejezetten az ideálját választja végül. A párom teljesen semleges volt külsőre, ellenben hozott mindent, amit akkor jellem én, kisugárzás an, kommunikációban, viselkedésben kerestem. Nekem ez bőven hozott annyit a nem rossz, de nem fog még külsőn, hogy 8 éve együtt legyünk. Húgom a magas kosaras srácokat szereti, a párja 2 cm-rel magasabb, mint ő, mindössze 167 cm magas, egy időben focizott, mikor megismerkedtek, még tartotta magát, de mostanra elhízott. Lassan 3. éve együtt.
Mint írtam, sokkal összetettebb, mint ahogy te elképzeled.
7
Persze, hiszem azért több férfi van kapcsolatban mint a 20%-uk. De a kérdésben elsősorban azt szerettem volna kideríteni, hogy ránézésre, elsőre a nők valóban csak a férfiak 20%-át találják vonzónak vagy magasabb arányt. Tinderen 20% ez az arány.
A való életben nyilván külső terén a nők lejjebb adják mert nem jut mindenkinek a 20%-ból, de itt most elsősorban a kérdés az, hogy külsőre kiket találnak vonzónak, a férfiak mekkora hányadát.
Én a férfiak elenyésző százalékát tekintem vonzónak. Ha egy napomat nézzük, úgy, hogy buszozok, akkor napi talán 1 férfin akad meg a szemem úgy, hogy na őt aztán nem rúgnám ki az ágyból. A többség teljesen semleges és van sok férfi, aki kifejezetten taszít első ránézésre is. Szóval, nálam ez sokkal kevesebb, mint 20
% a való életben. Tinderen fogalmam sincs milyen lenne az arány. Ott mindenki csal a fotókkal, szóval, simán lehet, hogy magasabb lenne ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!