Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » A nőket kérdezem ismerkedéskor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nőket kérdezem ismerkedéskor vagy kapcsolatban mikor mondja el valaki, hogy ő felépülő ex-függő? Akiről egyáltalán senki nem mondaná meg ezt.

Figyelt kérdés

Megismersz egy neked tetsző fiatal férfit, aki diplomás jó szakmával, van saját lakása, önálló és középiskola vége óta mindig külön lakott a szüleitől, magas, sportos, számodra jóképű. Belsőre is tetszik ismerkedés közben. A most következő infókat róla mikor nem túl korai megtudni? Oké a randik egymás megismeréséről szólnak, de az első randin hideg zuhanyként a másikra önteni minden rosszat a múltunkból az általában megöli a hangulatot. Ezeket hogy lehet szépen, normálisan felvezetni? Mennyi idő után, mikor, hogy érdemes?

Rossz:

-Lelkileg elég rossz családból származik. Apukája húsz éve alkoholista, egész gyerekkora alatt veszekedésben és emiatt feszültségben, szorongásban nőtt fel. A szülei nem igazán tudták kimutatni a szeretetüket soha egymás vagy őfelé. Ez mellett a szülei nem felnőttek fejben és hiányosan adtak át olyan alap képességeket gyerekként neki, mint a problémákkal való szembenézés képessége, vagy önbecsülés, vagy a szeretet kimutatásának képessége. Ő maga is alkoholista volt 20-24 éves korában, mert érzelmileg éretlenül és fejben gyerekként jött ki a felnőtt létbe, alapjaiban nem tudta mihez kezdjen magával az életben, nem érezte szeretve, elfogadva magát akkoriban.

Jó:

-24 évesen rájött élni akar, ezért letette az alkoholt és azóta sem iszik több, mint 4 éve egyáltalán. Rengeteget foglalkozott azóta önismerettel, önfejlesztéssel, pszichológiával és járt különböző tanácsadókhoz, terapeutához, gyűlésekre, csoportokba. Rájött fel kell nőnie fejben és huszonévesen kellett azokat a dolgokat megtanulnia, amiket gyerekként a többséggel ellentétben nem adtak át neki a szülei. Testileg is elkezdte megbecsülni az egészségét és elkezdett egészségesen enni, sportolni, ma már elég sportos alkata van. Közben jelentkezett egyetemre (gimibe járt, jó feje van alapvetően) és szerzett egy piacképes szakmát. A mindennapokban normális, rendezett élete van. Dolgozik, sportol, vannak régi barátai (akik tudnak ezekről a dolgairól) és újonnan már tisztán megismert haverjai és társasága is van. Akik manapság ismerik őt meg, azoknak egyáltalán eszébe sem jutna, hogy olyan családja és múltja van, amilyen.

2022. febr. 2. 19:56
 1/7 anonim ***** válasza:
96%

Azért ne az első randin, legalábbis akkor én nem szoktam ilyen mélységben belemenni a témába. Többé-kevésbé nekem is hasonló a családom. Első randin még annyira idegen a másik és azt sem tudni, hogy lesz-e második randi. De ha nyert ügyed van és újra találkoztok akkor már szerintem fokozatosan elő lehet hozni ezt a témát is. A szüleit nem váálaszthatja meg az ember. Becsülendő, hogy ezek ellenére jó irányba fordult az életed és tettél érte :) Hajrá!

N

2022. febr. 2. 20:08
 2/7 anonim ***** válasza:
59%
Azonnal, ne rabolja az időmet.
2022. febr. 2. 20:08
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Ohh, hidd el, az első mondatukban benne lesz az ex. Aztán minden továbbiban. Ki fogja bökni a szemedet. :D
2022. febr. 2. 20:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdéshez tartozó leírást.

De a leírásra reagálva:

Az a lényeg, hogy most ki vagy. Nincsenek akkora bűneid amiket a kapcsolat legelején bekellene vallani szerintem. Szóval nem börtönben ültél vagy hasonló... Oké szar családi háttér, idővel úgyis szép lassan kiderül.

2022. febr. 2. 21:12
 5/7 A kérdező kommentje:

1. Köszi! :) Én is valahogy így képzelem el, hogy már kicsit jobban megismertük egymást és szeretünk időt tölteni a másikkal és akkor. Amikor tart ott a dolog, hogy a gyengeségeket, hibákat is fel lehet vállalni és kevésbé azt érezzük hogy tökéletességet kell mutatni a másik felé.

2. Nyilván elfogadom, ha valaki emiatt nem akar tőlem semmit. De az első randin pl. ezt még korainak érezném elmondani. Olyat is elriaszthat, aki kicsit később el tudná fogadni.

3. Tényleg ennyire érthetetlen a kérdés?

4. Köszönöm! Egyébként a sztoriban az alkeszség inkább, ami kizáró lehet inkább és erre gondoltam, nem is feltétlen a családi háttérre. Nem is iszom ugye 4 éve emiatt egyáltalán. Kicsit attól félek valakinek túl tökéletes volt eddig az élete az én korai éveimhez képest és kb. elképzelni sem tudja miken mentem keresztül.

2022. febr. 2. 22:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

#5 az ex-függő tényleg kicsit félrevezető :) Elsőre én is azt hittem, hogy az ex barátnődtől függsz még. Nem pedig gyógyult szenvedélybeteg.

Én amúgy egyetértek az első hozzászólóval, ahogy komolyodik a dolog, fokozatosan. Első randin felesleges, mert ahogy írta is, lehet soha nem találkoztok többet, akkor meg minek ráborogatni a csomagodat. Nyilván, ha akár első randin a másik rákérdez ilyesmire, akkor nem hazudunk.

2022. febr. 2. 22:10
 7/7 anonim ***** válasza:
6. Áhh köszi, én voltam az ötös válaszoló, valahogy ez nem esett le.
2022. febr. 3. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!