Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A tinder mennyire adja vissza a valóságot párkeresés szempontjából?
Mert itt az oldalon nagyon szeretnek a tinderrel jönni, és külön Tinder teszteket is végeztek ahol ugyanis a nők a férfiak 80%-át kiszelektálják.
Tehát ez a 80-20 szabály érvényes.
Én magam nem tinderezek, mert már több éve kapcsolatban vagyok, sőt nem is tindereztem soha ezért kérdezem, hogy a tinder mennyire tükrözi a valóságot?
Csak saját szemszögemből írhatok, nekem nem tükrözi a valóságot. Tavaly nyáron kipróbáltam egy pár hétig, de csak szörnyülködtem és idegenkedtem tőle. De én nem is vagyok ez a tetszik, húzom, írok, nem jön össze, tetszik, húzom, írok, nem jön össze, tetszik... semmi személyes, turiban csinálom ezt, turkálok a sok ocsmányabbnál ocsmányabb ruhadarab között, aztán találok valami egész jót, lehet később a kedvenc ruhadarabom lesz. De emberekkel ezt csinálni, ráadásul a potenciális szerelmeddel...
A valóságban, elbeszélgetek emberekkel, ismerkedek, teljesen más a visszajelzés, kommunikáció (tinderen pár hét alatt nemigen volt), valamint élőben változatosabban, emberibben néznek ki a nők, ott meg olyan sablonok voltak. Az ilyen virtuális dolgok sosem fogják visszaadni a valóságot, oda mindenki egy látszat énjét fogja kipakolni, azt, akit gondol, hogy elvárja a társadalom. Nem válallja fel senki úgy egészben önmagát. Utazás, karrier, tökéletes külső, csak pozitív gondolatok, ugyanaz az sablon giccs idézed, bemutatkozás, ugyanolyan beállított képek, görcsös pozitív kisugárzás. Tisztelet a kivételnek.
pár éve én is úgymond leteszteltem a társkeresőket és 1 éve a tindert is.
úgy gondolom , hogy én átlagnak számítok , de nem vagyok jóképű tehetek bármit, max plasztika.
Van egy jó barátom, aki viszont nagyon jóképű, és pénze is van, igaz elég sokat örökölt szülei korán meghaltak de mindegy, nem irigy.
100 nőnek írtam minden oldalon, Ugyanazt a szöveget írtam minden nőnek mindkét profillal, az enyémre 100-ból 2 levél jött. 5 társkeresőn összesen 6 levelet kaptam 6-ot! A közel 500-ból.
Barátom profiljával közel 500 nőből 290 válaszolt.
tinderen még rosszabb, 2 évig voltam fent 2 match jött össze de valszeg az is véletlen volt........barátom profiljával heti 3-4 match
Szerintem semennyire.
Tinderen úgy válogatsz, mint a húspiacon.
Míg élőben spontán is megtörténhet a szerelmbe esés, például azon kapod magad, hogy osztálytársba, szaktársba, munkatársba esel bele.
Még a Tindernél jóval komolyabb társkeresőkön is, ahol tényleg részletes személyiség-profilt kérnek és nyújtanak mindenkiről, általában csak az átlagnál sokkal jobb kinézetű férfiaknak van nagy esélyük párt találni. Szerintem én átlagos kinézetű vagyok, évekig társkeresőztem, s nagyjából 100 megkeresésből 2-re kaptam pozitív választ. Ez első hallásra ugyan nem hangzik teljesen reménytelennek, ám az a baj, hogy az a két nő a 100-ból nem fogja az összes, más férfiaktól kapott levelét onnantól letiltani vagy figyelmen kívül hagyni, hogy nekem válaszolt. Így aztán hiába van egy kezdeti szimpátia köztem és a nő között, egyszer csak belép nála a képbe egy kimondottan jóképű férfi, sokszor még mielőtt találkozhatnánk, s a nő gondolkodás nélkül ejt. (Arra persze nem gondol, hogy az illető férfi aznap esetleg már tíz másik nőnek is írt, és közülük ő csak a hetedik a rangsorban.) Ez a legfőbb gond a netes társkeresőkkel, hogy egy hagyományos kezdeti ismerkedés során általában egyszerre csak egy társjelölt van képben, míg a net esetében állandóan ott az "eltérítés" esélye, amikor még a kapcsolat épphogy az első lépéseket megtenné, s a kezdeti kötődés ki sem alakult, így a nők könnyedén ejtik az embert.
Sajnos emiatt annak, akinek a baráti körében és a munkahelyén nincs szóba jöhető partnere, és nem is kimondottan jóképű, a netes táskeresőzés reménytelensége miatt elég jó eséllyel a tartós magány jut. A hagyományos társkereső szolgáltatások pedig teljesen megszűntek. Így a netes társkeresőzés paradox módon nem csökkenti, hanem növeli a társadalomban az elmagányosodott emberek számát.
Esetemben tükrözi a valóságot, mert se tinderen, se a való életben nem kellettem eddig a lányoknak.
Sőt, a Tinder ilyen szempontból még jobb is, mert 1,5 év alatt eljutottam egy találkozóig, a való életben 21 év alatt még ennyi se jött össze.
Őszintén, nem tudom mit vártam a tindertől, de egy próbát végülis megért.
21F
Nekem a tenderstatisztikám (amíg -másik társkeresőről- össze nem jöttem valakivel), a következők voltak, kb. 1 év alatt:
Kb. 170 ezer jobbra húzás (szinte mindenki, aki 50 km-es körzetben lakott és 18 és 35 közötti volt (én 26 vagyok).
Kb. 1400 match, és kb. ugyanennyi üzenet.
Az üzenetek kb. harmadára kaptam bármilyen választ és végül kb. 12 randim volt (séta, kávézás), illetve (a tinderről) 0 kapcsolat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!