Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy háziorvos ha beírja a nevem a rendszerébe, akkor nyitott könyv vagyok neki?
Az EESZT-n tudja megnézni minden olyan orvosi dokumentációdat, ami elérhető, fel lett töltve, akár utólagosan is. Aktuális, még ki nem váltott recepteket, orvosi ellátásokat, zárójelentéseket.
Igazság szerint törvényileg csak az indokolt páciensek EESZT-jébében nézelődhet egy orvos, fel is jegyződik ki mit nézegetett, de a kutya nem foglalkozik ezzel.
Annyit még lehagytam, hogy a TAJ-szám megszerzése nem egy nagy ördöngősség.
Az EESZT-n felül rengeteg orvosi rendszer van, amit az állami, és magán szektorok is alkalmaznak, ott név alapján is rád tud keresni, és onnan már megvan a TAJ számod. Illetve, TAJ-érvényessége miatt azt hiszem a doktorok (szintén olyan úton-módon, hogy annak megmarad a nyoma) le tudják kérdezni a TAJ-számod.
Most azon dolgoznak, hogy az EESZT rendszer mellett, ami egy kicsit kézzel meg nem fogható dolog, egy teljesen általános, mindent látó, és szerkeszthető rendszert fejlesszenek.
Azaz, ha te Tatabányán voltál vérvételen, azt egy nyíregyi kórházban is lássák ha a CT miatt kérik.
Ahj, még lemaradt. -.-'
Nem godolom, hogy bárkit-bármi kutakodna, ez mind csak elmélet, ami alapján lehetséges lenne, de én még orvost nem láttam volna, aki bárkit így csekkolt volna le, bármiért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!