Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párok akik más más országokban éltek mikor megismerkedtek, hogyan költöztetek össze?
Tehát akik távkapcsolatban éltek eleinte a párjukkal és akár több 1000km választotte al őket egymástól (de minimum nem ugyan abban az országban éltek) hányszor találkoztatok mielőtt összeköltöztetek? Ki utazott kihez és ki költözött kihez?
Én megismertem egy férfit aki nagyon szimpatikus nekem, szívesen megismerném, de nagyon esetlen vagyok és rettegek idegen környezetben lenni egyedül. Tőle nem várhatom el, hogy ide utazzon, nem is akarom hisz én élek más országba és idővel amúgy is Magyarországra költöznék, de hát neten keresztül nem tudom annyira megismerni, hogy biztosra tudjam megéri-e oda költözni a környékére, megbízható-e, egyáltalán a valóságban vonzódnék-e hozzá. Arrafelé nincs rajta kívül senkim, de ahol meg vannak ismerőseim, az nagyon távol van az ő lakhelyétől. Tanácstalan vagyok, elég kusza az egész. Félek kockáztatni, de nem akarom ezt a lehetőséget ezzel a személlyel suttba vágni.
Kíváncsi vagyok mások tapasztalatára.

Minket csak 300 km választott el, de más országban éltünk. Kb 2-3 hetente találkoztunk hétvégére, az ő városát jobban szerettük így általában én utaztam. Alapból ott akartam élni, de a saját lábamon akartam megállni így hiába mondta már hamarabb, hogy odaköltözhetnék (albérletben élt) addig nem léptem amíg nem lett elég megtakarításom és amíg nem találtam abban az országban munkát. Hiába ismertem személyesen is, nem lettem volna hajlandó függéshelyzetbe kerülni, csak internetes ismerettségre pedig soha semmit nem alapoznék.
Ha alapból ott élnél, akkor intézd úgy, hogy ott is megállj a saját lábadon és majd akkor komolyabbra fűzhetitek a szálakat. Első körben viszont az esetlenséged kell leküzdened, ez pedig csak úgy fog menni, ha feszegeted a határaid és kilépsz a komfortzónádból. Ha utazni akar hozzád, akkor ne ellenkezz, felnőtt ember, el tudja dönteni megéri-e ez neki. Esetleg keressetek szimpatikus úticélt valahol félúton és találkozzatok ott, ha bármi rosszul sülne el akkor legyen B terved, elég pénzed másik szállásra, stb. így nem is lesz benne nagy kockázat. Személyes találkozás nélkül tök feleslegesen tervezgetsz bármit, szóval kénytelen leszel megemberelni magad és valamit kitalálni.

7 Ezért is mondtam azt, hogy kezdd apró lépésekben. Először találkozással, semleges terepen - muszáj lesz megtanulnod kezelni a feszült helyzeteket, hiszen így nem élhetsz le egy minőségi életet. Először találkozzatok vagy a te jelenlegi lakhelyeden (ha ezt ő nem bánja), vagy ott ahol ismerőseid élnek (előny, ha turistásabb hely és neki is lesz ott új látnivaló vagy érdekes program). Úgy harmadszorra találkozzatok olyan terepen ami mindkettőtöknek idegen, de valahol félúton van - remélhetőleg addigra már kicsit belejössz te is (hidd el, ha az első kettőt túléled már te is máshogy fogsz hozzáállni :)) és őt is jobban ismered és kevésbé szorongsz. Utána már mehetsz hozzá te. Ha másra nem is, tapasztalatszerzésnek szerintem hasznos lehetne számodra.
A költözésen még bőven ráérsz gondolkodni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!