Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan lehet felismerni egy nárcisztikus pszichopata férfit a kezdeti szakaszban vagy a kapcsolat kezdetén?
#39: Ez így kifejtve korrekt, de előtted nem így csinálták. "Rajong érted már az elején", ez rohadtul bármit jelenthet és széles skálát lefed ez a kijelentés. Ahogy te kifejtetted úgy rendben van, de mások nagyon tágan fogalmaztak.
#40: Na ennyi. Nem kell belemagyarázni semmilyen személyiségzavart abba, ha valaki egyszerűen csak egy szr ember. Maradjunk ennyiben és hagyjuk a diagnosztikák felállítását szakemberekre.
Vagy a szociális analfabetizmus.
Különös tekintettel a 7. válaszra.
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..
28, te pedig azt nem érted meg, hogy nem egyenként kell kimazsolázni a pontokba szedett ismertető jegyeket, és ezen lovagolni egyenként. Többen írták itt, hogy ha ezekből egyszerre több (pl. 5-6 ismérv) fennáll, akkor nárcisztikus az illető.
Mit nem lehet ezen megérteni?
Ne külön-külön elemezd a mondatokat.
Ez egy unatkozó kötekedő, mindenhova regényeket ír a f@szságairól,nem kell vele foglalkozni. Mindenki más hülye, csak ő nem. Nem számít, hogy mások megtapasztalták ezeket, nem vagy pszichológus, úgyhogy kuss a neved. Ennyi, neki ez az elve.
Valóban nem kell 1-2 tulajdonság alapján szakvéleményt felállítani és aláírom, hogy csak szakember állíthatja fel a diagnózist, hogy valaki személyiségzavaros-e, vagy sem.
Viszont, aki kiszállt már bántalmazó, mérgező kapcsolatból, az jó eséllyel tájékozódott és/vagy konzultált szakemberrel is, nem véletlenül jutott a fülébe a nárcisztikus szó. Míg véget nem ért a kapcsolatom, még csak nem is hallottam erről a kifejezésről.
Komolex poszttraumas stressz szindrómám volt, pánik rohamaim, függtem és sovarogtam az exem után. Nem kívánom k.rvara ezt senkinek sem.
Általában nem jó az arányérzékük: Engem az enyém 1 hónap járás után egy nyugat-európai fővárosba vitt várost nézni egy hétre (oké, hogy éppen karácsony hete volt ez, de akkor is aránytalan ez így utólag). Én persze a marha nagy szerelemnek tudtam be.
Aztán szép lassan rájöttem: Mindig mindent ő akart diktálni, egyszerűen ő akarta meghatározni a kapcsolat ütemét.
Egy munkahelyen dolgoztunk, (ő bő egy évtizeddel előbb ott volt már, mint én), intő jel kellett volna, hogy legyen, hogy sokan utálták őt (a főnökség egy az egybe, a kollegák közül kb. a fele).
Mivel gyors volt a tempó, így be lettem mutatva a családjának is, azt a családtagját, akiből látszólag nem volt semmi haszna (pedig volt amúgy), azt le se szarta, és rondán beszélt róla a háta mögött, és még előttem is, konkrétan apja feleségével, aki egy nagyon normális, korrekt, barátságos nő).
Ja, szar gyerekkor itt is játszott, anyja ötéves korában lelépett külföldre, sose látta utána.
Sok mindent írhatnék még.
6 hónapig bírtam ezzel a pöccsel, ebből 2 hónap volt az intenzív együtt járás, a többi pedig ereszd-el-a-hajamat, végül én szakítottam, és el is jöttem a munkahelyről.
43, 44: Ezek együttesen sem tesznek ki egy nárcisztikus embert, mert nem ebből áll. Lehet a volt párotoknak voltak még pluszban ilyen tulajdonságaik IS, de alapjában nem ez tesz ki egy nárcisztikust.
Komolyan mondom meg is érdemeltétek, hogy bántalmazó kapcsolatban voltatok.
47!
43-as szerinted hol írt a kapcsolatáról? Én nem látom, hogy írt volna egy mondatot is róla.
Ja, és hogy 44 megérdemelte?
Te már csak tudod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!