Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan lehet felismerni egy nárcisztikus pszichopata férfit a kezdeti szakaszban vagy a kapcsolat kezdetén?
Rohadtul sehonnan. Olyan képet fest, amilyet te szeretnél. Ő mindig pont olyan lesz. Ha éhes vagy, ő is. Ha hamburgert ennél, ő is. Ha éppen halasat, ő is.
Túl megnyerő, túlságosan csillog az egész. Talán innen....nőben volt ilyen tapasztalatom, sajnos.
F, 35
Elég nehéz. De árulkodó jelek lehetnek:
-ha rád tapad
-rosszul viseli ha nem írsz neki egy kis ideig
-úgy állítja be, hogy mennyire hasonlítotok egymáshoz, lelkitársak vagytok
-már eleinte is a közös jövő lehetőségéről beszél
-rasszizmus és meleg gyűlölet is ráillik a legtöbbjükre
-szeretnek mindenben ők dönteni, kontrollálni mindenr
-exeikről vagy olyan emberekről, akikből nincs hasznuk rossz hangnemben beszélnek
-másokat okolnak mindenért -áldozatszerepbe rakják, sajnáltatják magukat
-le akarnak nyűgözni, amolyan "túl szép, hogy igaz legyen" érzés
-legtöbbször intelligensek, magasan iskolázottak, vezető pozícióban vannak vagy olyan szakmában, ahol el tudja magát adni, át kell gázolni másokon vagy hideg fejjel kell gondolkodni, esetleg középpontban lehet
-fellengzős, ki ha én nem stílus
-nehezen, sértésnek veszi a kritikákat
Ezeket vettem észre eddig :)
L
Na akkor tisztázzuk!
A valódi, klinikai értelemben vett nárcisztikus pszichopata kevés van.
Csak manapság, mikor ennyi a Büfé - Cihólógi - Agykurkász iromány a neten, meg ilyen diplomás buta liba, mindenkire rásütik.
Pl.: Ha valaki FÉRFI, azaz tud és mer férfiként viselkedni, nem csicska, határozott, letojja az LMBTQIlópikula majmokat, és tud udvarolni, és le mer szólítani bárhol egy nőt, na az már egyből annak van kikiáltva. Ahogy a 2. csaj írta.
Nem igaz, én nagyon nem ezt mondtam! Egyébként azt kihagytam, hogy több jel együtt az beszédes, de külön-külön vagy 1-2 az nem. Persze 100%-osan csak egy képzett szakember tud diagnosztizálni.
De az ilyen mentális problémáknak is vannak fokozataik, ez sem mindegy, ki hanyas a skálán.
Hatoska, neked meg mi bajod? :)
Igazad van, ne haragudj, tényleg kihagytam az empátia hiányát.
mindig azt mondja amit hallani akarsz
nagyon fontos neki minden szituból nyertesként kijönni
ha jót tesz veled, akkor qzt előbb-utobb a szemedre fogja hanyni
tul hamar vall szerelmet
vita eseten keptelen a velemenyedet figyelembe venni, csak az fontos neki h o mit gondol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!