Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Össze jönnél olyannal aki nincs be oltva? Ez is háránynak számít vagy annak fog számítani?
Mert nem akarom, hogy meghaljon, vagy tartósan megbetegedjen. És igen, ismerek olyan embereket, akik tök egészségesek voltak fertőzés előtt, és karácsony óta, mikor felépült, még mindig a kardiológiát járja a szívritmuszavarral, és nem tudnak neki segíteni. Olyan ismerősöm is van, aki szintén karácsony előtt lett beteg, és azóta nem bír jóformán még állni sem. Isteni szerencse, hogy dolgozhat otthonról. Mindenki azt gondolja magáról, hogy vele ez nem történik meg, aztán csak ezrek kapják el, ésszázak halnak meg minden nap. Egészségesek is.
Másrészt az is számít, hogy miért nem oltatja be magát. Ha olyan meggyőzhetetlen konteós barom, mint az egyik munkatársam, akkor alapvetően nem érezném magam jól vele. (Maszkellensségért plusz pont jár!) Ha vannak épeszű érvei, akkor talán folytathatjuk az ismerkedést.
Kíváncsi vagyok, hogy nagyobb lenne-e a hajlandóság, ha létezne olyan oltás, ami megakadályozza a továbbfertőzést.
Kicsit érdeke amit az 1-es ír ebben a kérdésben.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__1110..
14 akkor én "tiszta" vagyok, mert már túl estem rajta, így akkor nem lesz velem gond.
Anyukám egészségügyis és hiába vannak oltva a betegek, sorban pozitívnak bizonyulnak, ahogy orvosuk, nővérük is van aki oltás után is pozitívat tesztelt. Nem lettek betegek ez igaz, de ettől még elkapták.
Én addig biztos nem oltatok, amíg nem látom a hosszútávú következményét az oltásnak. Mert egyenlőre nem tisztázott, hogy milyen hatással lesz a gyermekekre pl. Én örülök, hogy a sok terhes nő oltat, mert így hamarabb láthatom, mit okoz.
Azt tudom, hogy a korona nálam szinte tünetmentes és nem okozott komoly szövődményt se. Egy enyhe allergia alakult ki valamire, de az valószínűleg amúgy is kialakult volna, mert szinte mindenki allergiás a családomban.
Tehát az ismerős rosszat választom, ha úgy alakul, hogy újra fertőződöm. Aki pedig fél tőle, az oltasson, de nevetségesnek találom, hogy ez, mint párkapcsolati szempont felmerülhet.
16: én azt tartom szomorúnak, hogy vannak egészségügyi dolgozók, akik a marhaságot terjesztik. Van eü dolgozó, aki oltottak elkapja és eseményszámba(!!) megy. Mert nem általános már. Sokkal ritkább, mint amikor egy-egy alkalommal a személyzet fele ült karanténban. A betegek pedig részben védettek az egy oltás miatt, ezért sok még közöttük a fertőzött. De ahogy halad az oltási rend, csökken a számuk. Lásd Izrael, ahol ma annyi beteget találnak egy nap, mint nálunk ahányan meghalnak.
Az hogy nálad mit okozott, az egy dolog. Örülj neki. Az én családomban is volt tünetmentes és olyan is, aki az első tünetek jelentkezése napján este meghalt...
A párkapcsolati szempont viszont tényleg hülyeség.
#9,11 ollokezu
Szoval ugy fogalmaztal hogy te is csak azert oltatsz mert alapbetegsegeid vannak ezekszerint ha nem lenne alapbetegseged maris nem biztos hogy oltatnal. De azert nem randiznal olyannal aki nem oltat (mert nincs alapbetegsege?) Meg ledegradaloan konteosnak nevezed stb mi is erre a jo szo képmutatás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!