Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ciki a nők szemében, ha a nagyszüleim még 28 évesen is adnak pénzt támogatásképp?
A szüleim nem vitték sokra az életben anyagilag és elég viharos a házasságuk, ami a lelki fejlődésemhez sem járult hozzá, ezért sokáig nem volt önbizalmam és nem volt jó gyerekkorom, amiket csak huszonévesen tudtam kiheverni úgy ahogy.
Nagyszüleim nem ilyenek, jó nyugdíjuk van és sokszor szüleim voltak a szüleim helyett. Támogattak annyival egyetem alatt is, hogy tudjak albérleti szobában lakni és egyetemre járni úgy általában és azóta sem hagyták abba a támogatást. Kettejüknek 360 ezer forint a nyugdíja, saját házban laknak és havi 60-80 ezer forintot szoktak adni csak úgy. Én már végeztem az egyetemmel és nagyságrendileg 250 ezer forintot keresek, amihez azért ez nem rossz kiegészítés. A nagyszüleim még ez mellett is tudnak félretenni (van pár millió forint félretett pénzük maguknak vésztartalékba, temetésre), mert 80 felettiek és nem sok mindenre költenek, nem járnak már el otthonról és nincsenek nagy igényeik, alig esznek már, mert nincs étvágyuk, 10 éve nem vettek új ruhákat, stb. Tehát tipik 80 felettiek ezekben, de nem azért nem költenek magukra, mert nekem adják azt a pénzt, mert mondom még a maradékból is tesznek félre.
Mit gondoltok erről? Nem az, hogy ezt felhoznám az első randin, de mondjuk ha egy kapcsolatban kiderülne néhány hónap után, hogy a barátotok még kap pénzt a családjától ennyi idősen, az titeket zavarna?
Nekem a leírás alapján is kuporgatás érzetem van, ez van - jó, van félrerakott pénz, de tényleg temetésre, vészhelyzetre... arra meg azért nem túl sok. Azért ismerek én is időseket, aki ezek közül szellemileg fitt, azért szokott magára költeni. Nekem, ha meg tudok élni a keresett pénzemből - azért 250ezer nem egy kifejezetten szar fizetés, simán meg lehet belőle élni (itt nem minimálbérről beszélünk meg munkanélküliségről) nem lenne gyomrom ezt elfogadni, hanem mondanám, hogy "mama, inkább vegyél magadnak belőle új könyvet / muskátlit / menjetek el wellnessbe". Nem kell egyetérteni, velem, kérdező, de nekem ez nem lenne szimpatikus.
Amikor ennyit kerestem, maximum főtt kaját fogadtam el a szüleimtől is, meg néha hozzádobtak egy csokit, és ennyi. Pedig ők még több pénzből is éltek, mint a nagyszüleid. Keress egy hasonló értékrendű csajt, problem solved.
#17 mert ide pont csak azok a nők írnak, akik pelenkás koruk óta eltartják magukat a nasa/űrkutató fizujukból elit színvonalon... :D
Inkább a sok 40+ -os férfi, aki hónap végén kenyeren és vizen él a 150 ezres nettocskájából, miközben a szüleik még kéregetnek is tőlük, mert már hónap közepén elfogyott a nyugdíj...
Sok nő szerint szánalmas kivéve, ha wellnesre viszed abból a pénzből.
Nem a nagyiék tartanak el, nem is értem, idegennek mi köze?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!